کد خبر: ۷۳۵۷۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 17
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات عنوان کرد:
شفاآنلاین:سلامت>درمان>دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: سرطان ریه ، بیشتر مواقع در کشور دیر تشخیص داده می شود این در حالی است که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سرطان ریه جزو شایع ترین سرطان ها در جهان به شمار می آید.
به گزارش شفا آنلاین : دکتر محمدرضا مسجدی در حالی به تشخیص دیر هنگام این سرطان در کشور اشاره کرد که در عین حال راجع به خطر افزایش سرطان ریه به علت گسترش استفاده از مصرف قلیان در کشور نیز هشدار داد.
وی در این ارتباط افزود: با توجه به میزان استعمال دخانیات به ویژه گسترش استفاده از قلیان مخصوصاً در جوانان و در میان خانواده ها، خطر افزایش سرطان ریه در سال های آینده در کشور بسیار جدی است.
وی، ضمن تاکید بر توجه به برنامه های پیشگیری به ویژه کنترل استعمال دخانیات در کشور، آگاهی بخشی عموم مردم و توجه جدی جامعه پزشکی به تشخیص به موقع این بیماری را بسیار حائز اهمیت دانست.
به گفته وی براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2012، یک میلیون و 800 هزار تن به این نوع سرطان مبتلا شدند و از هر پنج مرگ ناشی از سرطان ، یک مورد مرگ در اثر سرطان ریه به وقوع پیوسته است؛ به عبارت دیگر 20 درصد کل مرگ های ناشی از سرطان به سرطان ریه باز می گردد.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود: در واقع مرگ و میر سالانه به علت سرطان ریه از مجموع مرگ های ناشی از سرطان های پستان، کولون و پروستات بیشتر است و از این رو پیام روز جهانی سرطان ریه در سال 2015 توجه بیشتر به عوامل خطر بروز سرطان ریه و توجه جدی برای تشخیص زود هنگام آن عنوان شده است.
مسجدی یاد آور شد: هرچند سیگار و قلیان بزرگترین عامل ایجاد سرطان ریه به شمار می رود؛ اما عوامل کم خطرتر دیگر شامل عوامل محیطی و فاکتور های ژنتیکی نیز مطرح است که سرطان ریه را ایجاد می کنند که قرار گرفتن در معرض رادون، آزبست، آرسنیک، بریلیوم و اورانیوم از جمله این موارد است .
به گفته مسجدی احتمال ابتلا به سرطان ریه نزد افراد مبتلا به سرطان سایر اعضا بدن، افزایش سن، سابقه فامیلی سرطان، تابش اشعه به قفسه سینه و بیماری های ریوی مثل ‏COPD‏ (بیماری مزمن انسدادی ریه) نیز بیشتر است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، تغییر در میزان و رنگ خلط، درد سینه یا پشت، سرفه با خلط خونی و اشکال در بلع را از علایم احتمالی این سرطان برشمرد.
وی افزود: برای رسیدن به تشخیص سرطان ریه عکس برداری سینه، سی تی اسکن، پت اسکن و نمونه برداری از طریق آندوسکوپی ریه یا به روش سوزنی انجام می گیرد.
وی یادآور شد: امروزه به همه افراد سیگاری یا قبلاً سیگاری با سن بیش از 55 سال توصیه می شود سی تی اسکن ریه با دوز کم انجام دهند زیرا مطالعات اخیر تشخیص زودرس ضایعه با این روش را تایید کرده است.
مسجدی خاطرنشان کرد: اگرچه درمان سرطان ریه در حال حاضر خیلی توام با موفقیت چشمگیر توام نیست اما پیشرفت های اخیر امید به زندگی در مبتلایان به این بیماری را افزایش داده است.
وی اطلاع رسانی به عموم مردم در مورد این بیماری و عوامل به وجود آورنده آن و اهمیت تشخیص زودرس را گام بسیار مهم عنوان کرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: