«برایان لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه درکسل پنسیلوانیا، در این باره می گوید: «افسردگی والدین می تواند بر زندگی خانوادگی فرزندان در خانه تاثیر گذارد و استرس ناشی از این مسئله بر عملکرد تحصیلی شان تاثیر دارد.»
وی در ادامه می افزاید: «افسردگی یک بیماری اجتماعی است. تنها بر سلامت خود فرد تاثیر نمی گذارد. بلکه بر روابط افراد هم تاثیر دارد. و طبق مطالعات ما بر عملکرد علمی فرزندان نیز اثر می گذارد.»
به گفته وی، نوزادانی که مادرشان از افسردگی رنج می برد، تحت مراقبت های ضعیف مادر در مراحل ابتدایی رشد قرار می گیرند؛ به عنوان مثال تغذیه با شیر مادر در آنها کمتر خواهد بود که همین موضوع می تواند تاثیرات بلندمدتی بر توانایی یادگیری و حل مشکل در کودکان داشته باشد.
در این مطالعه، لی و همکارانش داده های مربوط به بیش از ۱.۱ میلیون کودک متولدشده در سوئد را بین سال های ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۴ مورد بررسی قرار دادند.
تحصیلات اجباری در سوئد در سن ۱۶ سالگی به پایان می رسد و نوجوانان با شرکت در آزمون نهایی مدرسه را ترک می کنند. محققان نمرات نهایی این دانش آموزان را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند دانش آموزانی که یکی از والدین شان مبتلا به افسردگی بود نمرات پایین تری کسب کرده بودند.