کد خبر: ۲۵۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۰۴ تير ۱۳۹۳ - 2014June 25
وزیر اسبق بهداشت تشريح کرد؛
شفاآنلاين -وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه واقعی کردن قیمت دارو و اختصاص یارانه دارو به بیمه‌ها می‌تواند در کاهش قاچاق دارو به خارج بسیار اثربخش واقع شود، گفت: به طور حتم الزامی برای وادرات برخی داروها نیست و اگر این داروها در کشور تولید شوند تا حدودی می‌توان از واردات قاچاق آنها جلوگیری کرد.

به گزارش شفاآنلاين، دکتر علیرضا مرندی درباره وضعیت قاچاق دارو در کشور،‌ افزود: در کشور ما به دلیل اینکه دارو ارزان نگه داشته شده و علاوه بر آن یارانه نیز به آن تعلق می‌گیرد بنابراین هم داروهایی که از خارج وارد می‌شود و هم داروهای تولید داخل به خارج،  قاچاق می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که لزومی برای وادرات برخی داروها نیست و اگر دارو را به صورت ژنریک ( تولید داخل) تهیه کرد می‌توان تاحدودی از واردات قاچاق این داروها جلوگیری کرد.

مرندی تصریح کرد: از سویی دیگر واقعی کردن قیمت دارو و اختصاص یارانه دارو به بیمه‌ها نیز می‌تواند بسیار اثربخش واقع شود در این صورت هر دارویی به راحتی دور انداخته نمی‌شود و دارو نیز به دلیل واقعی بودن قیمت آن از سوی مردم اهمیت بسیاری پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: ارزان بودن قیمت دارو باعث می‌شود این داروها به کشورهای مجاور قاچاق شود که اصلا به سود کشور نیست.

مرندی با انتقاد از داروهای تک نسخه‌ای،‌ یادآور شد: اکنون در کشور داروهای تک نسخه‌ای زیاد دیده می‌شود. در زمان فعالیت من به عنوان وزیر بهداشت یک مرکز تک نسخه‌ای ایجاد شد که من درب آن را بستم زیرا معتقدم دلیلی ندارد داروهایی که در هیچ نقطه دنیا مورد مصرف قرار نمی‌گیرد در داخل آن را استفاده کرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به طور حتم هر دارویی که در کشور مصرف می شود باید به تصویب کمیته فارماکوپه دارویی برسد و در این میان اگر این کمیته دارویی را تصویب نکرد دلیل ندارد نسخه‌ای از سوی پزشک نوشته شود و اگر هم این نسخه نوشته شد نباید به صورت تک نسخه‌ای صورت گیرد.

همایش مبارزه با داروهای تقلبی روز پنجشنبه پنجم تیر 93 از ساعت 9 صبح تا 2 بعدازظهر با حضور جمعی از مدیران سازمان غذا و دارو و کارشناسان امور دارویی کشور در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار خواهد شد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: