کسانی که دچار کم اشتهایی طولانی و چند روزه میشوند باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند، بیماریها مثل عفونتها، استرس، درگیریهای عصبی منفی مثل از دست دادن نزدیکان، از دست دادن شغل و … و اتفاقات مثبت نظیر ارتغای شغلی و برنده شدن در قرعه کشیها و … میتوانند در بیاشتهایی افراد موثر باشند اما اینها همه زودگذرند.
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص رژیم شناسی گفت: بیاشتهایی علل مختلفی دارد که در صورت ادامهدار شدن آن باید برای درمان به پزشک مراجعه شود چراکه میتواند برای فرد خطرساز باشد.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر حامد پورآرام عضو هیات علمیدانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه با بیان این مطلب افزود: تعریف بیاشتهایی <Anorexia>این نیست که کسی به غذایی خاص میل نداشته باشد، اگر فردی نسبت به همه غذاها بیمیل شود، در واقع دچار کم اشتهایی شده که این موضوع عوامل مختلفی دارد.
وی ادامه داد: کسانی که دچار کم اشتهایی طولانی و چند روزه میشوند باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند، بیماریها مثل عفونتها، استرس، درگیریهای عصبی منفی مثل از دست دادن نزدیکان، از دست دادن شغل و … و اتفاقات مثبت نظیر ارتغای شغلی و برنده شدن در قرعه کشیها و … میتوانند در بیاشتهایی افراد موثر باشند اما اینها همه زودگذرند.پورآرام اضافه کرد: علاوه بر این زنان در سه ماهه ابتدای و انتهای دوران بارداری هم به دلیل تغییرات بدنی ممکن است دچار کم اشتهایی شوند. این افراد میتوانند وعدههای غذایی خود را افزایش داده، اما حجم مواد غذایی مصرفی خود را کاهش دهند.
این متخصص رژیم شناسی تصریح کرد: اگر بیاشتهایی به دلیل بیماری خاصی باشد که با علائم همراه است حتما فرد متوجه خواهد شد. به عنوان مثال نظیری تب، کوفتگی و گرفتگی عضلات از علائم برخی از بیماریها هستند که فرد در صورت مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کند.
وی تاکید کرد: عفونتها عامل دیگری هستند که در بیاشتهایی موثرند، عفونتها هم با علائم همراهاند که برای بیمار قابل درک است و در این صورت هم باید به پزشک مراجعه و عفونت مورد درمان قرار بگیرد.
عضو هیات علمیدانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: کسانی که دچار بیاشتهایی هستند بهتر است که صبحانه را حتما بخورند و با افزایش وعده و کاستن از میزان آن به بهبود اشتهای خود کمک کنند.طبنا