کد خبر: ۱۰۸۶۳۶
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016May 18
شفا آنلاین>اجتماعی>روانشناسی>استرس همیشه چیز بدی به‌حساب نمی‌آید، گاه استرس ما را در زمان‌هایی که فلج شده‌ایم و موانع سد راه ما شده‌اند، به حرکت درمی‌آورد. بااین‌حال استرس مزمن در موقعیت‌های روزمره می‌تواند به سلامت روانی و جسمانی ما آسیب وارد کند
به گزارش شفا آنلاین،. خبر خوش این‌که استرس را می‌توان با ابزارهای مناسب یعنی هم با تمرین‌های جسمی و هم با ابزارهای روانی کنترل کرد.

        درک استرس. استرس یک تنش جسمی یا احساسی یا نوعی ناراحتی است که در پی تهدید وضعیت خوب کنونی ماست. با آن‌که استرس در برخی موارد (برنامه‌ریزی برای عروسی به‌عنوان نمونه) می‌تواند خوب باشد اما سایر انواع استرس می‌تواند به‌طورکلی برای سلامت ما خطرناک باشد. در این مقاله ما روش‌هایی را برای مقابله با جنبه‌های منفی استرس با شما در میان می‌گذاریم.

        نشانه‌های استرس را بشناسید. استرس را می‌توان به روش‌های متفاوتی درک کرد. به دنبال نشانه‌های احساسی و جسمانی این پدیده باشید، نشانه‌های جسمانی همچون: تنش، از بین رفتن اشتها، افزایش یا کاهش وزن، مشکلات مرتبط با خواب، سردرد، درد کمر، معده درد. نشانه‌های غیر جسمانی: بی‌حسی احساسی، ناتوانی احساسی، خشم، غم و اندوه یا گریه، عدم توانایی در تمرکز، دل‌شوره یا نگرانی شناخت دلایل استرس کوتاه‌مدت. استرس کوتاه‌مدت اگرچه زودگذر اما قدرتمند است، منتها ازآنجایی‌که ما می‌دانیم زودگذر است آن‌قدرها به آن توجه نمی‌کنیم. استرس کوتاه‌مدت می‌تواند از راه‌های زیر ایجاد شود: بحث کردن، احساس گرفتار شدن در کار بیش‌ازحد در زمان کوتاه، تجمع مشکلات کوچک، مانند دیررسیدن به محل کار یا از پیش تهیه‌کردن یک بلیت.

        شناسایی دلایل بلندمدت استرس. استرس بلندمدت از فراگیری بیشتری برخوردار است. در برخی موارد می‌تواند در اثر یک رویداد مثبت در زندگی فرد همچون به دنیا آمدن عضو جدید خانواده ایجاد شده شود. استرس بلندمدت برای سلامتی فرد خطرات به‌مراتب بیشتری دارد زیرا می‌تواند در بلندمدت به‌نوعی عفونت روانی یا چیزی شبیه به آن تبدیل شود. در استرس بلندمدت سیستم عصبی خودکار سمپاتیک (ANS) یک واکنش مبارزه یا فرار نیمه دائمی اتخاذ می‌کند، بدون آنکه سیستم عصبی خودکار پاراسمپاتیک بتواند بدن را به موقعیت مناسب برساند و به‌طور کامل مسئولیت آن را به عهده بگیرد. در اینجا برخی از شایع‌ترین علل استرس طولانی‌مدت ذکر شده است: مرگ یک دوست یا یکی از نزدیکان شما، تجربه بیماری طولانی‌مدت یا مراقبت از کسی که دچار بیماری بلندمدت است، مشکلات مالی، مشکلات مزمن در محل کار یا خانه.

        از داروها یا الکل برای مقابله با استرس استفاده نکنید. سروکار داشتن با استرس، به هماهنگی‌های دشواری احتیاج دارد. متاسفانه استفاده از داروها یا موارد مشابه آن برای مقابله با استرس نه‌تنها آن را از بین نمی‌برد بلکه در بلندمدت مشکلات بیشتری را هم به وجود می‌آورد.

        می‌توانید از استرس جلوگیری کنید. به نظر می‌رسد که استرس به شکل دائمی در زندگی افراد وجود دارد، اما راه‌هایی هم هست که می‌تواند از شما در برابر استرس حفاظت کند و اجازه ندهد شادی و حس خوب شما خدشه‌دار شود. این کاری بیشتر از مدیریت کردن استرس و درواقع فراتر رفتن از استرس است. برای این منظور:

        از پیش برنامه‌ریزی داشته باشید. اگر قبل از هر امتحان میان‌دوره استرس کوتاه‌مدت را تجربه می‌کنید، ارزش دارد که از پیش برای آن برنامه‌ریزی کنید. برنامه مطالعه خود را چند روز زودتر شروع کنید و زمانی این کار را انجام دهید که تمرکز شما در اوج خود قرار دارد. برای تعاملات اجتماعی خود از پیش برنامه‌ریزی داشته باشید به‌طوری‌که هر از چند گاهی بتوانید یک استراحت کوتاه‌مدت به خودتان بدهید. برنامه‌ریزی پیش از موعد به جلوگیری از استرس کمک بسیاری می‌کند.

        یک نظم عملیاتی برای خود ایجاد کنید. اولویت‌ها و وظایف خودتان را تعیین کنید و وظایف مهم‌تر را اول انجام دهید و وظایف کم‌اهمیت‌تر را به مرحله بعد بسپارید. ثبت‌نام برای بیمه درمانی یا ثبت برای آخرین مسابقات فوتبال نباید از اولویت‌های مساوی برخوردار باشند. به‌طور متناسب اولویت‌بندی کنید.

        برای موقعیت‌های استرس‌زا آماده باشید. اگر می‌دانید که یک موقعیت استرس‌زا در راه است، برای آن آماده باشید. به‌این‌ترتیب در زمان استرس اعتمادبه‌نفس‌تان را حفظ می‌کنید. سپید
Wikihow

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: