کد خبر: ۱۵۱۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 10
طرح پزشک خانواده از سال 1384 آغاز شد.‌ طبیعتا در قانون ایده‌آل‌هایی برای این طرح پیش‌بینی شده است. اما باید ببینیم تا چه اندازه توانسته‌ایم به اهداف دست یابیم.
شفا آنلاین:مدیر برنامه‌های سلامت در وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت تدوین مسیر اجرایی نظام ارجاع، گفت: «اگر فرض را بر این بگیریم که پزشک خانوادهء<family doctor> راه‌اندازی شد، همه چیز آماده و فرهنگ همه اصلاح شد، همه هم پذیرفتند که در مسیر ارجاع، خدمات را دریافت کنند، باز هم لازم است که مسیر اجرای نظام ارجاع به درستی تدوین شود.»

به گزارش شفا آنلاین:ناهید جعفری، با بیان مطلب فوق افزود: «طرح پزشک خانواده از سال 1384 آغاز شد.‌ طبیعتا در قانون ایده‌آل‌هایی برای این طرح پیش‌بینی شده است. اما باید ببینیم تا چه اندازه توانسته‌ایم به اهداف دست یابیم.» جعفری اضافه کرد: «در پایان بند نظام ارجاع در برنامه ششم توسعه تصریح شده است کلیه ایرانیان تحت پوشش نظام ارجاع قرار گیرند. بدین معنی که همه افراد صرف‌نظر از موقعیت اجتماعی و اقتصادی که در آن قرار دارند، در مسیر ارجاع حرکت کنند و خدمات سلامت را در این مسیر دریافت نمایند.»

مدیر برنامه‌های سلامت در وزارت بهداشت با اشاره به مشکلاتی که نه به واسطه قوانین بلکه از جانب مردم و ارائه‌کنندگان خدمات در مسیر برقراری نظام ارجاع وجود دارد، گفت: «با اجرای طرح مذکور در شهر شیراز، مراجعین ملزم به مراجعه به پزشک خانواده بودند تا با صلاحدید وی، به متخصص مربوطه ارجاع شوند که با اعتراض مسولان شهر و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و حتی مردم مواجه و در نهایت طرح حذف شد. بنابراین می‌توان گفت ریل‌گذاری انجام و مسیر مشخص شده بود، اما جواب نداد.»

مدیر برنامه‌های سلامت در وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: «ارجاع به معنی فرستادن یک فرد به سطح بعدی نیست. نظام ارجاع در مفهوم واقعی، نظامی است سلامت یک فرد در آن به‌درستی مدیریت می‌شود.» وی افزود: «در کشور ما پزشک خانواده از سال 1384 راه افتاد ولی باید دانست که پزشک خانواده بدون نظام ارجاع عملا معنی ندارد؛ در عمل، این نظام ارجاع است که سیستم را تکمیل می‌کند، ولی ما به دلایل مختلف در کشورمان نظام ارجاع نداریم.» برنامه «نیم نگاه» شبکه رادیویی سلامت
سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: