کد خبر: ۱۰۹۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - 2016May 23
شفا آنلاین>اجتماعی> معاون ساماندهی امور جوانان گفت: نگاه صرف روانشناسی به ازدواج، کارساز نیست و خروجی این نوع نگاه را امروز شاهدیم که به کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق انجامیده است.

به گزارش شفا آنلاین، محمدرضا رستمی در مراسم افتتاح طرح آموزش های پیش از ازدواج جوانان با اشاره به نام گذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» افزود: یکی از زمینه‌های اقتصاد مقاومتی موضوع ازدواج و خانواده است؛ زیرا ازدواج با اقتصاد عجین شده است و می تواند از بار اقتصادی، مالی و عاطفی جامعه کاهش دهد.

معاون ساماندهی امور جوانان با بیان اینکه در حوزه ازدواج حرف زیاد زده می شود، اما به آن عمل نمی شود ادامه داد: در پاره‌ای موارد که حرف ها به عمل منجر می شود چون غیرکارشناسی است، نتیجه عکس می دهد و بار مصیبتی بیشتری بر جای می گذارد که امیدواریم با یک رویکرد عملی و کارشناسی به موضوع ازدواج نگاه دقیق تری داشته باشیم.

وی اضافه کرد: نگاه صرف روانشناسی به ازدواج، کارساز نیست، طی ۱۵ سال گذشته همه رسانه ها و آموزش ها به صورت افراطی نگاه روانشناسی به حوزه ازدواج و خانواده داشتند که خروجی این نوع نگاه را امروز شاهدیم که به کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق انجامیده است.

رستمی تاکید کرد: نمی توان با موضوع ازدواج و زندگی مشترک به صورت شوخی و تمسخر برخورد کرد. باید به توانایی های مالی، توانایی های اجتماعی و توانایی های روانی مسئله ازدواج توجه شود زیرا خانواده یک نهاد اجتماعی کوچک است که بدون توان مدیریتی اجتماعی، اقتصادی، فردی و خانوادگی سر و سامان نمی یابد.

معاون ساماندهی امور جوانان با تاکید بر لزوم تغییر نگاه تک بعدی به ازدواج گفت: نگاه وزارت ورزش و جوانان مبتنی بر هر چهار رویکرد فردی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی است و تمام تلاش ما این است که از صاحبنظران همه حوزه ها کمک بگیریم و این باعث تاسف است که در موضوع ازدواج به شرایط امروز رسیده ایم.

وی با طرح سوالاتی در زمینه ازدواج افزود: باید به این سوالات پاسخ داده شود تا به یک اجماع ملی در حوزه ازدواج و خانواده برسیم. در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون جوان آماده ازدواج داریم و سوال این است که چرا ازدواج نمی کنند؟ چطور می شود به ازدواج آنها کمک کرد؟ و چه کسانی باید این کمک ها را ارائه دهند؟ نقش خود جوانان، خانواده ها و نهادهای مدنی و حاکمیت در زمینه ازدواج چیست؟

رستمی با بیان اینکه پاسخ به این سوال نیازمند نگاه جدی به ازدواج است، افزود: در حال حاضر با ازدواج به صورت شوخی برخورد می شود و فقط دغدغه ها را بیان می کنند بدون اینکه ریشه یابی انجام شود. باید جواب دهیم که آیا مسئله ازدواج جوانان، مشکل اقتصادی است؟ یا شغل است؟ در پاسخ باید گفت بسیاری از جوانان شغل دارند و از وضعیت اقتصادی تثبیت شده ای برخوردارند، با این حال ازدواج نمی کنند، در حالی که در مناطق کم بضاعت مثل استان سیستان و بلوچستان جوانان با تمام مسئولیت ها اقدام به ازدواج می کنند.

معاون وزیر ورزش و جوانان با رد نگاه تک بعدی به ازدواج تاکید کرد: نگاه تک بعدی، هدر دادن منابع و کارهای موازی است که بیهوده و بی ثمر است. باید دستگاه های تخصصی برای حل معضل ازدواج وارد کار شوند.

وی با طرح سوال دیگری در زمینه ازدواج جوانان گفت: در حال حاضر یک و نیم میلیون جوان در هر سال ازدواج می کنند. حال باید برای تشکیل خانواده پایدار و جلوگیری از طلاق چه کنیم.

رستمی نیازهای جوانان در زندگی مشترک را سوال سوم در موضوع ازدواج دانست و گفت: چه چیز باعث می شود ۵۰ درصد ازدواج‌ها در ۵ سال اول زندگی به طلاق منجر شود؟ نهاد مشاوره و روانشناسی کشور چه اقداماتی باید انجام دهد؟ و نهادهای اقتصادی و اجتماعی چه وظایفی دارند؟

معاون ساماندهی امور جوانان با اشاره به اهمیت ایجاد یک گفتگوی ملی برای ازدواج جوانان ادامه داد: بدون گفتگوی ملی پیرامون ازدواج نمی توان مسائل ازدواج و طلاق را مدیریت کرد که در این راستا ورود صدا و سیما بسیار مهم است. من از صدا و سیما دعوت می کنم و خواهش می کنم که به موضوع ازدواج ورود کند.

وی اضافه کرد: سرمایه های پایدار کشور دارد به ضرر تبدیل می شود و باید به ایجاد یک گفتگوی ملی در زمینه ازدواج کمک کنیم امیدوارم لجاجت رسانه ای به خصوص در تلویزیون کمرنگ شود و صدا و سیما پای این مسئله بیاید زیرا اگر تلویزیون با رویکرد درست و کارشناسی وارد شود، شاهد بهبود مسائل حوزه ازدواج خواهیم بود.

رستمی ا فزود: در حال حاضر هیچ کس نمی داند چه باید انجام دهد خانواده ها با تلاش بسیار جوانان را ترغیب به ازدواج می کنند، اما زندگی مشترک آنها بعد از شش ماه شکست می خورد. بخش اقتصادی گمان می کند با وام و تسهیلات می تواند جوانان را به ازدواج ترغیب کند، اما راهکار منسجمی که همه ابعاد مسئله را جمع کند، اندیشیده نشده است. وظیفه ما در وزارت ورزش و جوانان ساماندهی ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است تا یک نقشه واحد ارائه شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: