به گزارش شفا آنلاین، علی نوبخت پیش از ظهر امروز در سمینار آموزشی پیوند عضو دانشگاه علومپزشکی گیلان مسئله پیوند عضو را به عنوان پیشرفتهترین و آخرین راه درمانی برای نجات بیماران دانست.
وی با بیان اینکه پیوند اعضا در دنیا نیم قرن سابقه دارد، افزود: در ایران پیوند اعضا قبل از انقلاب انجام شد و پس از پیروزی انقلاب پیوند کلیه در ایران به نحو دیگری اجرایی شد.
این مسئول با اشاره به اینکه نخستین پیوند کلیه در ایران در بیمارستان شهید مصطفی خمینی انجام شد، افزود: دستگاه دیالیز در بیمارستان وجود داشت اما وسایل آن از خارج میآمد و در این فاصله فاجعه انسانی رخ میداد و بسیاری از بیماران نیازمند جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه پیوند کلیه از فرد زنده به بیمار از حالت دلالی بیرون آمد و دولت در این زمینه ورود کرد، ادامه داد: ایرانیان با روشهای مدرن به امر پیوند کلیه پی بردند به طوری که در شش ماه امسال 52 مورد پیوند کلیه در کشور انجام شد که 48 مورد آن از فرد زنده و بقیه از بیمار مرگ مغزی بوده است.
نوبخت رشت را در زمینه پیوند کلیه در کشور پیشرو خواند و گفت: پس از بررسیهای بسیار و تایید مراجع سرانجام پیوند اعضا از بیمار مرگ مغزی به بیماران تصویب شد و در دولت تدبیر و امید شورای عالی پیوند در وزارت بهداشت تشکیل شد.
وی با تصریح بر اینکه رضایتگیری از خانوادههای بیمار مغزی برای پیوند اعضای بدن عزیزانشان از پنج درصد اکنون به 70 درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: آمار مرگ و میر جادهای در کشور بالاست و سالانه حدود 25 تا 26 هزار نفر بر اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند که 5 تا 8 هزار نفر از اینها دچار مرگ مغزی میشوند.
رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان اینکه در یک سال اخیر حدود 600 مورد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی در کشور انجام شد، خاطرنشان کرد: پیوند اعضا به بیماران حیات دوباره میبخشد.
وی جایگاه اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی را در یک سال اخیر دارای پیشرفت بسیاری خواند و یادآور شد: اکنون گیلان در زمینه اهدای عضو جزو استانهای پیشرو در کشور شده است.
نوبخت برگزاری سمینار آموزشی مذکور را به مدت یک هفته در گیلان عنوان کرد و متذکر شد: رشت در زمینه پیوند کلیه نیز شاخص است.