به گزارش شفا آنلاین، فرحناز رافع با اشاره به آغاز نخستین دوره طرح "سلامتیار" : در این دوره 30 تن از مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه 80 داوطلب منتخب از استانهای تهران، گلستان و خوزستان حضور دارند و طی آن آموزشهای عمومی و تخصصی را فرا میگیرند.
وی تعالی رفتاری، رفتار داوطلبی، مهارتهای ارتباطی با بیماران، مراقبتهای پزشکی، حمایت روحی و روانی از بیماران را به عنوان سرفصل های آموزشی این دوره 12 ساعته مطرح کرد و افزود: طی 8 ساعت آموزش حضوری و 4 ساعت آموزش مجازی که آموزشهای تخصصی آن در بیمارستانها خواهد بود، داوطلبان این توانایی را خواهند یافت تا از دهه مبارک فجر امسال در بیمارستانهای پایلوت در 10 استان سراسر کشور حضور داشته و به نیابت از همراهان بیمار به ارائه خدمات حمایتی بپردازند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر تأکید کرد: سلامت یاران تنها نقش آگاهی دهنده و کمک به بیماران را ایفا می کنند و در امور درمان هیچ دخالتی نخواهند داشت. به علاوه طبق برنامهریزی های انجام شده، حضور آنها فقط در بخشهای سرطان، جراحی زنان، داخلی و ارتوپدی بیمارستان ها است.
به گفته وی، این طرح پیش از این در کشورهای توسعه یافته اجرا شده است اما در ایران این برای نخستین بار است که از سوی داوطلبان جمعیت هلال احمر به صورت گسترده تر و بومیسازی شده، اجرا خواهد شد.
رافع از مردم خواست تا در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) مبنی بر اینکه کاری کنیم بیمار جزء درد بیماری رنج دیگری نداشته باشد، با هر اندازه توان خود به جمع داوطلبان مشارکت کننده در طرح سلامت یار داوطلب بپیوندند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: طرح سلامتیار داوطلب در پی انعقاد تفاهم نامه جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در 30 آذرماه، در راستای ارتقای روحیه و فراهم آوردن زمینههای آسایش و آرامش بیشتر بیماران در لحظات سخت و دشوار اجرا میشود.
داوطلبان مشارکت کننده خدماتی نظیر حمایت روحی و روانی از بیماران و همراهان آنها، کمک به انتقال بین بخشی بیماران، تسهیل اموری نظیر پذیرش، ترخیص، تصویر برداری، جلوگیری از حوادث احتمالی در بخش ارتوپدی و سرطانی مانند سقوط بیمار، خواندن ادعیه و کتاب، آموزش خود مراقبتی و نکات بهداشتی پس از ترخیص، کمک به بیماران در حال احتضار و ... را ارائه خواهند کرد.