با توجه به کمتر بودن حجم عبوری از راههای روستایی نسبت به سایر راه ها تعداد کشته شدگان در حدود 1800 نفر در یک سال بوده که باید اقدامات لازم را در این خصوص انجام شود.
بطور کلی عوامل متفاوتی ممکن است بر این آمار تاثیر گذار باشد که از آن جمله میتوان به عدم کنترل و نظارت دقیق بر این معابر، بالا بودن سرعت جریان عبوری، فاصله تا مراکز امداد و خدمات رسانی، وضعیت نگهداری و مدیریت معبر و دور بودن از مراکز جمعیتی اشاره کرد.
رئیس پلیس راهوار ناجا در این باره میگوید: راههای اصلی،آزاد راهها و بزرگراهها بیشترین تصادفات را به خود اختصاص داده که این امر نشانگر این است که در راههای روستایی چالشی وجود ندارد.
باتوجه به این در محورهای اصلی به دلیل تردد بالای وسایل نقلیه و به خصوص در فصلهای تابستان و ایام تعطیل این آمار به صورت انفجاری بالا میرود بطور مثال اگر یک روز تعطیل به تعطیلات پنج شنبه و جمعه اضافه شود ناگهان شاهد سرازیر شدن سفرهای تهران به محورهای شرق استان تهران هستیم که به دلیل نبود زیر ساختها در طول مسیر هراز و گاهی فیروز کوه بار ترافیک در این جادهها متراکم میشود که باید در حوزه زیر ساختی جادهها به لحاظ ایمنی سازی و توسعه اقداماتی انجام شود.
3 درصد از تصادفات استان زنجان در جاده های فرعی روستایی رخ میدهد زیرا مسیرهای روستایی به دلیل نبود پلیس و دوربینهای ثبت تخلف، قواعد و اصول رانندگی رعایت نمیشود.
براساس آمار تصادفات شهرستان نیکشهر در جادههای روستایی 45درصد تصادفات فوتی و جرحی در محدوده این شهرستان و در جادههای غیر استاندارد روستایی اتفاق افتاده است.
امید است که با تحلیل و ارزیابی تصادفات جادههای روستایی ،تعیین نقاط حادثه خیز در آن ها ،اعمال قوانین و مقررات ترافیکی، تغییر رفتارهای ترافیکی جهت افزایش نظم و انضباط، بکارگیری تجهیزات هوشمند در راههای روستایی و راههای کاهش خطرات حاشیه در این راهها، آمار تصادفات در جادههای روستایی و اصلی کاهش یابد.yjc