به گزارش شفا آنلاين،داوود پرهیزگار در جمع خبرنگاران محلی، اظهار کرد: در پیشبینی غلط عوامل مختلفی دخیل هستند که یکی از آنها عیب کارشناسان است، اما باید بدانید که دانش هواشناسی شدیداً به IT وابسته است یعنی اگر نتوانیم IT را به خدمت بگیریم، قطعاً ضعیف خواهیم بود ضمن آنکه در علم هواشناسی پیش بینی ها با درصدی از خطا بیان می شود.
وی گفت: هواشناسی موضوعی است کاربردی که تمام جامعه را با خود درگیر میکند و هیچ بخشی از جامعه را نمیتوان یافت که بی نیاز از اطلاعات هواشناسی باشد.
وی به تاسیس مرکز ملی خشکسالی در سال جاری اشاره کرد و افزود: این مرکز به شکل مستمر خشکسالی را پایش میکند و روزانه میزان بارش و خشکسالی را به طور آنالیز شده در اختیار کاربر قرار میدهد.
رییس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه هواشناسی در توسعه پایدار نقش بسزایی دارد، ادامه داد: هواشناسی همواره به عنوان سند بالادستی برای توسعه پایدار به کار میرود و مطالعات اقلیم شناسی و هواشناختی میتوانند کمک شایانی به توسعه پایدار داشته باشد و اگر این اتفاق در سالهای گذشته در کشور رخ میداد قطعاً امروز دریاچه ارومیه و تالاب گاوخونی خشک نبودند.
پرهیزگار تصریح کرد: این سازمان برای ریزگردها و آلودگی هوا برنامه ملی دارد که البته اتفاقات اخیر جنوب غرب کشور باعث شد تا این مسئله بسیار مهم جلوه کند و از طرف دولت بیش از پیش حمایت شود.
وی به شبکه پایش هوا برای ریزگردها نیز اشاره و تصریح کرد: این شبکه پیش بینی غلظت ریزگردها را در اختیار کاربران قرار میدهد و پس از آزمایشات اولیه تا پایان سال وارد مدار میشود.
رئیس سازمان هواشناسی از ساخت نرم افزارهای هواشناسی اندرویدی و IOS برای گوشیهای هوشمند خبر داد و افزود: همچنین کد USSD نیز در حال ایجاد است تا کاربران بتوانند ساعت به ساعت پیش بینی هوای موقعیت خود را داشته باشند.
پرهیزگار اضافه کرد: سازمان هواشناسی طرح دیگری با عنوان پایش آلودگی هوا در دست اجرا دارد که ابتدا آن را در تهران و سپس در دیگر کلانشهرهایی که با این موضوع دست و پنجه نرم میکنند اجرایی خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینیهای نادرست هواشناسی، اظهار کرد: در پیش بینی غلط عوامل مختلفی دخیل هستند که یکی از آنها عیب کارشناسان ما است، اما باید بدانید که دانش هواشناسی شدیداً به IT وابسته است یعنی اگر نتوانیم IT را به خدمت بگیریم، قطعاً ضعیف خواهیم بود البته باید در نظر داشت که در علم هواشناسی پیش بینی ها با درصدی از خطا بیان می شود.
رئیس سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت به وجود آمدن ریزگردها و منشاء آن گفت: ریزگردهایی که در ایران شهرها را با مشکل مواجه میکنند هم منشاء داخلی و هم منشاء خارجی دارند گاهی منابع ریزگردها در صحراهای مصر هستند و گاهی در جنوب عربستان و کشور عراق چراکه عرض جغرافیایی که کشور ایران در آن قرار دارد عرض کم بارش و بیابانی است و این منطقه همواره پتانسیل خیزش گرد و غبار را دارد.
پرهیزگار با بیان اینکه ریزگردهای عراق برای خوزستان منبع داخلی محسوب میشود، اضافه کرد: خشک شدن تالابها و دریاچهها قطعاً خطر ایجاد ریزگرد و تشدید آن را در پی خواهد داشت و خودشان میتوانند به منبع ریزگرد تبدیل شوند.
وی گفت: بررسی بارشها نشان میدهد که تا پایان بهمن ماه بارشهای امسال کشور نرمال بوده است و از 15 اسفندماه تا پایان فروردین ماه بارش نرمال و فراتر از نرمال در کشور خواهیم داشت.
رییس سازمان هواشناسی بحث خشکسالی کشور را مبحثی مهم دانست و ادامه داد: طی هفت سال گذشته بارشهای کشور یا نرمال یا زیر نرمال بودهاند یعنی در بهترین حالت ما بارش نرمال داشتهایم این یعنی نتوانستهایم حق آبه خود را از طبیعت بگیریم، در نتیجه در شرایط هیدرولوژیکی خوبی قرار نداریم و سال پر بارشی در این هفت سال نداشتهایم.
پرهیزگار در خصوص تحقیقات ناسا و گفته این مرکز که خشکسالی 30 ساله در کمین ایران است، گفت: بررسی دهه ای آب و هوا ساز و کارهای خودش را دارد، اما آنچه امروز میبینیم و با توجه به خشکسالی های هفت سال گذشته اگر استفاده بی رویه از منابع آب ادامه یابد پیش بینی ناسا متاسفانه رخ خواهد داد، پس باید سعی در بر هم زدن این سناریو داشته باشیم و نگذاریم 30 سال خشکسالی اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه تا امروز کشور 18 درصد کم بارشی دارد، اظهار کرد: اصفهان 23.7 درصد کم بارشی و تهران 16 درصد کم بارشی دارد این در حالیست که 33 درصد افزایش بارش در سال جاری برای تهران اتفاق افتاده، اما در همین زمان اصفهان 12 درصد کاهش بارندگی داشته است.
رییس سازمان هواشناسی گفت: هواشناسی اصفهان معین هواشناسی تهران است و باید بتواند پا به پای تهران به کشور و استان خدمت رسانی داشته باشد.
پرهیزگار تصریح کرد: علم هواشناسی و این بحث در حمل و نقلهای هوایی،
دریایی و زمینی، فعالیتهای کشاورزی به خصوص باغ داری و زراعت، آخرین وضعیت
منابع آبی و میزان بارش و خشکسالی های متعدد و همچنین در مسائل نظامی
مخصوصاً هنگام استفاده از بمبهای شیمیایی و هستهای کاربرد فراوان دارد.
ایسنا