به گزارش شفاآنلاین،به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، سید جمال سعید واقفی در بررسی مسمومیت بر اثر موادمخدر به روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: تولید موادمخدر به هر طریق در همهaجای دنیا ممنوع است.
وی افزود: هرآنچه که تولید میشود در ناکجا آباد به صورت مخفیانه و غیرمجاز است و مشخصاً قاچاقچیان موادی را تولید می کنند که اثر زوال مغزی آن بسیار زیاد است مانند شیشه .
سعید واقفی با بیان اینکه تمام این مواد مردود هستند، در ادامه افزود: تولیدکنندگان، کارشناس نیستند. پس قبل از تولید مواد را آنالیز و بعد از ترکیب هم آن را آزمایش نمیکنند تا مطمئن شوند کاتالیزورها و مواد افزاینده درست بوده یا خیر. این افراد به صورت تجربی (گاهی به کمک یک دانشجوی داروسازی) این مواد را تولید میکنند.
وی ادامه داد: اکثر مراجعهکنندگان به بیمارستان لقمانالدوله افرادی هستند که بر اثر موادمخدر دچار مسمومیت شدهاند. این مسمومیت دو نوع است؛ یا موادمخدر را بیش از حد مجاز مصرف کردهاند. یا موادمخدر آنچنان ناخالصی داشته که بلافاصله ترکیب خونی آنها را به هم زده است.
این داروساز گفت: طبیعتاً این مواد سریع به خون آنها وارد میشود و در درجه اول بر سیستم تنفسی و بلافاصله بر کلیهها تاثیر میگذارد. در این شرایط کلیهها از دفع این مواد عاجز میشوند و سم در بدن میچرخد و این روند افراد را بیشتر دچار مسمومیت میکند تا جایی که منجر به فوت او میشود.
وی افزود: هیچ کاری برای این افراد نمیتوان کرد، فقط باید ریشه های این تولید را پیدا کرد و سپس با این معضل برخورد کرد. تولیدکنندگان موادمخدر به ویژه مواد صنعتی افرادی سودجو هستند که فقط دنبال پول هستند نه فکر جان جوانان و آینده مملکت.
وی با اشاره به رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر تاکید میکند: این رویکرد ایدهآل است. باید آموزش حداقل از دبیرستانها شروع و جزو دروس درسی شود. در دبستانها و راهنماییها ممکن است، 5 در هزار دنبال موادمخدر بروند ولی وقتی فرزندانمان (هم دختر و هم پسر) میخواهند به دبیرستان بروند، احساس بزرگی میکنند. آنها فکر میکنند آن قدر بزرگ شدهاند که دیگر کنترل نمیشوند و مادر و پدر هم در راه مدرسه آنها را مشایعت نمیکنند. بیشترین آسیبها هم در مسیر مدرسه اتفاق میافتد. به نظر میرسد باید در دبیرستانها کارگاههای آموزشی برای آشنایی با ماهیت و عوارض سوء موادمخدر برپا شود.
سعید واقفی با اشاره به اینکه فرهنگسازی مهمترین اصل در معضلات اجتماعی میافزاید: باید سیستمهای خانواده را تحت پوششهای فرهنگی قرار دهیم. صدا و سیما به جای بعضی برنامههای بیمحتوا باید آموزش را در نظر بگیرد. مردم تشنه آموزش هستند و خیلیها چیزی نمیدانند. خیلیها فکر نمیکنند دو تکه کریستال بلوری که در کیف دخترشان میبینند، ممکن است موادمخدر باشد. شاید دختر به والدینش بگوید که این نبات است، چون شیشه مانند نبات شفاف است. در نتیجه شک نکنید که هر چه آموزش بیشتری ارائه کنیم، خدمت بیشتری کردیم.
فارس