کد خبر: ۳۴۴۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۵ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - 2024May 26
رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا و از مدیران پیشین سازمان نظام پزشکی کشور گفت: پشت پرده برخی از تصمیم گیری‌های حوزه سلامت تعارض شدید منافع در وزارت خانه‌های مرتبط با حوزه پزشکی است.
شفا آنلاین:سلامتچندسالی است که طرح پزشک خانواده قرار است اجرا شود، اما به مرحله عمل نمی‌رسد؛  دکتر حسین کرمانپور مقام سابق نظام پزشکی موانع اجرای این طرح را بررسی کرد.

چرا وزرای بهداشت از میان پزشکان عمومی انتخاب نمی‌شوند؟

 به گزارش شفا آنلاین وی اظهار کرد: در وزارت خانه‌های مرتبط با حوزه پزشکی و ادارات مرتبط مانند تامین اجتماعی و بیمه‌ها هیچ وقت یک پزشک عمومی در راس امور قرار نمی‌گیرد، با نگاهی به سوابق تحصیلی وزرای بهداشت گزاره این مقام سابق نظام پزشکی تا حدی قابل تایید است، از روانپزشک، اطفال، گوش و حلق و بینی و گوارش گرفته تا داروساز و جراح عروق، چشم و قلب بخشی از رزومه تحصیلی وزرای بهداشت در چند دهه اخیر است، در سراسر دنیا پزشکی عمومی به عنوان رشته مادر پزشکی مطرح است و متخصصین دیگر رشته‌ها مانند پزشکان عمومی بر بیماری‌ها اشراف ندارند.

تجربه نظام پزشک ارجاع در اروپا

رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا ادامه داد: به همین خاطر در کشورهای توسعه یافته به نظام پزشک ارجاع اهمیت ویژه‌ای داده می‌شود، در کشور ما هم چندباری قرار بود طرح پزشک ارجاع اجرایی شود، اما به خاطر تعارض شدید منافع در هر دوره اجرای آن منتفی شده است.

کرمانپور با اشاره به تجریبات کشورهای توسعه یافته در حوزه درمان گفت: در کشورهای پیشرفته هیچ فردی بدون عبور از سیستم ارجاع نمی‌تواند به حوزه تخصصی وارد شود به عبارت دیگر پزشکان عمومی باید بیماران را به متخصصین ارجاع دهند و افراد نمی‌توانند شخصا به متخصصین مراجعه کنند، در این نظام، توزیع بیماران میان متخصصین نیز حساب شده‌تر و علمی‌تر صورت می‌گیرد. با اجرای نظام ارجاع بحث درمان از حوزه مطب به سمت بیمارستان و کلینیک‌ها کشیده می‌شود و بیماران برای ادامه درمان به حوزه تخصصی ارجاع می‌شوند.

وی اضافه کرد: البته برخی نارضایتی‌ها از این سیستم در اروپا را تایید می‌کنم، اما معتقدم اشکالات و نارضایتی ها، غیرقابل حل نیست.

ذخایر دارویی‌ای که هدر می‌رود

رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا با اشاره به وعده تحقق نیافته پزشک خانواده گفت: در کشورهای توسعه یافته پزشکان خانواده تشخیص می‌دهند که یک بیمار آیا نیاز است به متخصص مراجعه کند یا خیر و اگر پزشک خانواده به این قطعیت نرسد افراد هرگز نمی‌توانند به بخش تخصصی راه پیدا کنند اینگونه ذخایر دارویی، ارزی و تخصصی کشور هدر نمی‌رود و پزشکان خانواده بیماران را به بهترین شکل مدیریت می‌کنند و تشخیص بیماری‌ها راحت‌تر و علمی‌تر انجام می‌شود.

پول آزمایش‌های گران به جیب چه کسانی می‌رود؟

کرمانپور در پایان در خصوص ارتباط متخصصین با بیمه‌ها و تعارض شدید منافع در این حوزه‌ها گفت: دلایل متعدد از جمله تعارض شدید منافع موجب شده تا بیماران به جای عبور پلکانی به طور مستقیم به سمت متخصصین سوق داده شوند، این اتفاق به شدت اتفاق نامبارکی است و منجر به تصمیم گیری اشتباه پزشکی می‌شود، در موارد مختلف نیز این موضوع قابل مشاهده است که بیمار پس از مراجعه به پزشک متخصص مجبور به دادن آزمایش‌های گران قیمت می‌شود و در آخر نیز متخصص به متخصص دیگری فرد را ارجاع می‌دهد./شلامت نیوز

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: