به گزارش شفاآنلاین،دکتر مهدی پیرصالحی، ضمن محکوم کردن اشکال تقلب و قاچاق در سیستم دارویی کشور، درباره اقدامات سازمان غذا و دارو جهت برخورد با داروهای تقلبی و خارج از شبکه رسمی کشور، گفت: به این منظور بازدیدهای ادواری و روتین از مراکز دارویی سراسر کشور توسط دانشگاه های علوم پزشکی به صورت محسوس و نامحسوس انجام می شود. قاعدتا نیروی انتظامی نیز در زمینه مبارزه با قاچاق دارو فعالیت می کند.
پیرصالحی از اقدامات انجام شده برای راه اندازی "سیستم ردیابی دارو" در کشور خبر داد و در این باره گفت: در حال برنامه ریزی و اجرای سیستم ردیابی دارو در کشور هستیم. در این برنامه دارو از لحظه تولید و همچنین ورود به کشور تا لحظه ای که به دست مصرف کننده برسد یا حتی زمانی که مصرف کننده آن را از داروخانه گرفته و می برد، قابل ردیابی است.
وی در این باره افزود: اقدامات کارشناسی جهت راه اندازی این سیستم در کشور مدتی است که در حال انجام است. با راه اندازی این سیستم تا حد زیادی از ورود داروی قاچاق و خارج از شبکه به چرخه مصرف کشور جلوگیری می شود؛ چرا که همه داروها تک به تک دارای شناسنامه هستند و از طرف دیگر حقوق مصرف کننده نیز کاملا در این سیستم رعایت می شود؛ چرا که متولی این دارو تا لحظه ای که دارو به دست مصرف کننده برسد، کاملا مشخص است.
مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: مقدمات راه اندازی چنین سیستمی در کشور شروع شده است. از آنجا که این اقدام کار بسیار بزرگی است، اجرای به یکباره آن مشکل است و احتمالا مرحله به مرحله اجرایی می شود. در هر مرحله از اجرای این سیستم، اطلاع رسانی از طریق روابط عمومی سازمان انجام خواهد شد