کد خبر: ۳۵۲۴۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024November 11
اعظم پناهی‌مهر‌عیسی‌‌‌لو: انحصار در تامین محلول دیالیز صفاقی عامل مرگ بیماران کلیوی بوده است که به مرگ بیش از ۷۰ بیمار منجر شد، اما تاکنون هیچ مرجعی برای احقاق حقوق خانواده قربانیان اقدام نکرده است
شفاآنلاین:سلامت>انجمن کلیوی ایران با توجه به انحصاری بودن منبع تامین محلول دیالیز صفاقی کشور عامل مرگ بیماران را سیاست انحصار سازمان غذا و دارو در منبع تامین این محلول به یک شرکت ایرانی می‌‌‌داند. اعظم پناهی‌مهر‌عیسی‌‌‌لو، مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی با بیان این مطلب افزود: دادن انحصار تامین محلول دیالیز صفاقی به یک شرکت، عامل این مساله است و متاسفانه این نوع سیاستگذاری انحصاری به زیان بیماران و کشور تمام شده است.

به گزارش شفا آنلاین:وی همچنین ادامه داد: انحصار در تامین محلول دیالیز صفاقی عامل مرگ بیماران کلیوی بوده است که به مرگ بیش از ۷۰ بیمار منجر شد، اما تاکنون هیچ مرجعی برای احقاق حقوق خانواده قربانیان اقدام نکرده است به همین علت خانواده قربانیان از شرکت مقصر شکایت می‌کنند و انجمن کلیوی‌‌‌ها از این موضوع حمایت می‌کند. پناهی‌مهر همچنین افزود: سال گذشته که بیماران کلیوی با این فاجعه مواجه شدند انجمن کلیوی ایران پیگیری‌‌‌های جدی در این رابطه انجام داد، اما متاسفانه مشخص شد که محلول دیالیز صفاقی موجب مسمومیت این بیماران شده است. وی ادامه داد: منشأ این مسمومیت‌‌‌ها وجود آلومینیوم در محلول دیالیز صفاقی بود. عوارض این مسمومیت‌‌‌ها در بیماران بسیار مختلف و متفاوت بود و انجمن کلیوی شاهد فوت تعدادی از بیماران پس از به وجود آمدن این عوارض در سال گذشته بود.

پناهی‌مهر ادامه داد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی همه تلاش خود را معطوف پیشگیری از تشویش بیشتر اذهان بیماران و خانواده‌‌‌های آنها و جلوگیری از افزایش جو عدم‌امنیت درمانی در بیماران دیالیزی کرد. تلاش کردیم پیگیری‌‌‌های خود را به صورت خاموش و حتی دور از رسانه‌‌‌ها از طریق مذاکره با شرکت تولیدکننده، سازمان غذا و دارو و مراجع دیگر انجام دهیم. وی گفت: بازرسی‌‌‌های متعددی از شرکت تامین‌‌‌کننده محلول دیالیز صفاقی انجام شد و پس از مدتی سازمان غذا و دارو از رفع مشکل پیش آمده خبر داد و اطمینان دادند که مشکل برطرف شده است، اما عملا شاهد واکنش مناسبی در رابطه با احقاق حقوق جان‌باختگان این فاجعه نبودیم. پناهی‌مهر در پاسخ به این پرسش که چرا انجمن کلیوی موضوع فوت بیماران را از نظر حقوقی دنبال نکرده است، گفت: تک‌منبعی بودن تامین این محلول که سلامت بیماران به آن وابسته است بزرگ‌ترین مانع برای پیگیری‌‌‌های آشکارتر بوده است.

وی گفت: ایجاد عدم‌اطمینان نسبت به محصولی که تامین آن با سیاست غلط تک‌منبعی است، عوارض بزرگ‌تری برای سلامت بیماران دارد. البته معتقد هستیم که احقاق حقوق از دست‌رفته خانواده‌‌‌های این بیماران در کشور میسر است و قبلا هم سابقه داشته است. وی ادامه داد: خوشبختانه یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مسوولانه خبر فوت ۷۰ بیمار را اطلاع‌‌‌رسانی کرده و رئیس سازمان غذا و دارو رسما از ضرورت تعقیب قضایی مقصران می‌‌‌گوید. پناهی گفت: از نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت که این فاجعه عمومی ‌‌‌را در رسانه‌‌‌ها منتشر کرد قدردانی می‌‌‌کنیم و همسو با رئیس سازمان غذا و دارو به خانواده‌‌‌های جان‌باختگان اعلام آمادگی می‌‌‌کنیم که می‌توانند با همکاری انجمن کلیوی دادخواهی لازم را به قوه قضائیه تسلیم کنند.

مدیرعامل انجمن کلیوی افزود: در چند روز گذشته که ابعاد فاجعه مرگ بیماران کلیوی در رسانه‌‌‌ها مطرح شده است ما با حجم زیادی از پیام‌‌‌های تسلیت و همدردی مواجه شدیم. در صورتی که طی یک‌سال گذشته این غم‌‌‌ها را درون خودمان تحمل می‌‌‌کردیم. از ابراز احساسات قدردانی می‌‌‌کنیم و امیدواریم در مسیر دادخواهی نیز پشتیبان انجمن بیماران کلیوی باشند‌‌‌. وی گفت: تلاش می‌‌‌کنیم از حقی که به سازمان‌های مردم‌نهاد در این موارد داده شده است استفاده کنیم و شکایت خانواده‌‌‌های جان‌باختگان را پیگیری کنیم.

وی تصریح کرد: من از همین جا از کانون وکلای دادگستری مرکز تقاضا می‌‌‌کنم وکلای داوطلبی را جهت پیگیری این پرونده به انجمن ما معرفی کنند. بی‌‌‌تردید رسیدگی اصولی به این واقعه و پیگیری قضایی و جبران ضرر و زیان وارده به بیماران راه را بر تکرار این وقایع تلخ خواهد بست. انجمن کلیوی ایران امیدوار است سازمان غذا و دارو با شفاف‌سازی اشکالاتی که در فرآیند نظارت بر تولید این محلول حیاتی وجود داشته است، دستگاه قضایی را برای رسیدگی عادلانه این پرونده کمک کند. صرف گفتن این مطلب که این فاجعه در دولت قبل اتفاق افتاده است کفایت نمی‌‌‌کند./دنیای اقتصاد

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
بهروز برومند
|
United States
|
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
0
0
بی شک انحصاری بودن هر داروئی میتواند تنها بسود سازنده دارو باشد زیرا اگر کار کسی که ساخت دارو را در انحصار دارد خوب هم نباشد مصرف کننده ناگزیر از بکاربردن آن دارو خواهد بود. از اینرو پیشنهاد میکنم که ساخت محلول های دیالیز صفاقی و شاید بسیاری از داروی هائی که مصرف زیاد دارند به دانشکده های داروسازی سپرده شود تا هم به بیماران کمک ارزنده ای بشود هم برای آموزش دانشجویان داروسازی سودمند باشد و از درآمد آن برای پیشبرد پژوهش های پرهزینه در دانشکده های داروسازی استفاده شود. . بی شک چنین کاری بررسی کارشناسانه همه جانبه بسیار میخواهد ولی شدنی خواهد بود بامید آنکه ایران در همه رشته ها برای کمک به بیماران خود کفا گردد.ـ آرزومند بهبود روزگار همه ایرانیان . بهروزبرومند پزشک بیماری های داخلی کلیه
بهروز برومند
|
United States
|
۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
0
0
پس از ابراز نظر پیشین، گروهی از بیماران با آوردن این فراز از مقاله شفا انلاین"اعظم پناهی‌مهر‌عیسی‌‌‌لو: انحصار در تامین محلول دیالیز صفاقی عامل مرگ بیماران کلیوی بوده است که به مرگ بیش از ۷۰ بیمار منجر شد، اما تاکنون هیچ مرجعی برای احقاق حقوق خانواده قربانیان اقدام نکرده است" ناخشنودی خود را از انجمن حمایت از بیماران ابراز نموده اند که اگر انجمن در پی دیه پس از آسمانی شدن 70 بیمار هست بگونه ای نوش دارو پس از مرگ سهراب میباشد. انحمن باید همه کوشش خود را برای پیش گیری از درگذشت بیماران دیالیز صفاقی بنمایدو با انکه انجمن وکیل حقوق بگیر دارد چرا به بهانه های گوناگون مانند خراب نشدن روجیه بیماران که همگی باندازه کافی از داستان کوتاهی ها آگاه میباشند و درخواست وکیل مدافع داوطلب کوشش بایسته را نمیکند. من بیاد دارم تا چند سال پیش که بعنوان نفرولوژیست در نشست های هیات مدیره شرکت مینمودم در چنین رویداد هائی همواره انجمن جمایت نقش ارزنده ای برای تندرستی بیماران با درمان جایگزینی کلیه داشت واکنون شاید به غیر از عده معدودی پزشک،اغلب پزشکان و متخصصین مربوطه که سالها همراه انجمن و بیماران بودند، دیگر با انجمن حمایت از بیماران همکاری ندارند .حال آنکه در گذشته با همکاری انجمن نفرولوژی و انجمن جمایت از بیماران کوشش های بسیار اثرگذاری برای بهتر شدن وضعیت بیماران صورت می گرفت اما متاسفانه حالا چند سالی است که از انجمن حمایت خبر خاصی نمی شنویم و گویا سکوت،سیاست اصلی شان است.در حالی که طبق اساسنامه ،این انجمن وظایف خطیر و سنگینی بر عهده دارد.
با آرزوی تندرستی همه بیماران دکتر بهروزبرومند- نفرولوژیست بازنشسته
محمد سعید الموسوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
0
0
متاسفانه مسئولین انجمن حمایت از بیماران کلیوی هیچ اطلاع درستی از اهمیت دیالیز صفاقی ندارند نه تنهاخدمتی دراین مورد به بیماران انجام نداده اند بلکه شرکت کارواندیشه که سالیان زیاد دوتا اتاق از انجمن را اجاره کرده بودند وشدیدا مشغول خدمت رسانی به بیماران دیالیز صفاقی بودند به بهانه زیاد نکردن اجاره محل کلینیک بعد از بیست سال خدمت ،دیالیز صفاقی راتعطیل کردند در حالیکه می توانستند با تشویق وترغیب بیماران دربدو شروع دیالیز آنها رابسمت دیالیز صفاقی سوق دهند وهمچنین این مراکز راگسترش دهندو ‌بیماران را از بیمارستان‌ها به منزل خودشان هدایت کنند یادمان نرفته در دورا ن کرونا چقدر دربیماران عزیز دیالیزی مرگ و میر داشتیم بواسطه حضورمستمر آنها در بیمارستان ها
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: