به گزارش شفا آنلاین:وی همچنین ادامه داد: انحصار در تامین محلول دیالیز صفاقی عامل مرگ بیماران کلیوی بوده است که به مرگ بیش از ۷۰ بیمار منجر شد، اما تاکنون هیچ مرجعی برای احقاق حقوق خانواده قربانیان اقدام نکرده است به همین علت خانواده قربانیان از شرکت مقصر شکایت میکنند و انجمن کلیویها از این موضوع حمایت میکند. پناهیمهر همچنین افزود: سال گذشته که بیماران کلیوی با این فاجعه مواجه شدند انجمن کلیوی ایران پیگیریهای جدی در این رابطه انجام داد، اما متاسفانه مشخص شد که محلول دیالیز صفاقی موجب مسمومیت این بیماران شده است. وی ادامه داد: منشأ این مسمومیتها وجود آلومینیوم در محلول دیالیز صفاقی بود. عوارض این مسمومیتها در بیماران بسیار مختلف و متفاوت بود و انجمن کلیوی شاهد فوت تعدادی از بیماران پس از به وجود آمدن این عوارض در سال گذشته بود.
پناهیمهر ادامه داد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی همه تلاش خود را معطوف پیشگیری از تشویش بیشتر اذهان بیماران و خانوادههای آنها و جلوگیری از افزایش جو عدمامنیت درمانی در بیماران دیالیزی کرد. تلاش کردیم پیگیریهای خود را به صورت خاموش و حتی دور از رسانهها از طریق مذاکره با شرکت تولیدکننده، سازمان غذا و دارو و مراجع دیگر انجام دهیم. وی گفت: بازرسیهای متعددی از شرکت تامینکننده محلول دیالیز صفاقی انجام شد و پس از مدتی سازمان غذا و دارو از رفع مشکل پیش آمده خبر داد و اطمینان دادند که مشکل برطرف شده است، اما عملا شاهد واکنش مناسبی در رابطه با احقاق حقوق جانباختگان این فاجعه نبودیم. پناهیمهر در پاسخ به این پرسش که چرا انجمن کلیوی موضوع فوت بیماران را از نظر حقوقی دنبال نکرده است، گفت: تکمنبعی بودن تامین این محلول که سلامت بیماران به آن وابسته است بزرگترین مانع برای پیگیریهای آشکارتر بوده است.
وی گفت: ایجاد عدماطمینان نسبت به محصولی که تامین آن با سیاست غلط تکمنبعی است، عوارض بزرگتری برای سلامت بیماران دارد. البته معتقد هستیم که احقاق حقوق از دسترفته خانوادههای این بیماران در کشور میسر است و قبلا هم سابقه داشته است. وی ادامه داد: خوشبختانه یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مسوولانه خبر فوت ۷۰ بیمار را اطلاعرسانی کرده و رئیس سازمان غذا و دارو رسما از ضرورت تعقیب قضایی مقصران میگوید. پناهی گفت: از نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت که این فاجعه عمومی را در رسانهها منتشر کرد قدردانی میکنیم و همسو با رئیس سازمان غذا و دارو به خانوادههای جانباختگان اعلام آمادگی میکنیم که میتوانند با همکاری انجمن کلیوی دادخواهی لازم را به قوه قضائیه تسلیم کنند.
مدیرعامل انجمن کلیوی افزود: در چند روز گذشته که ابعاد فاجعه مرگ بیماران کلیوی در رسانهها مطرح شده است ما با حجم زیادی از پیامهای تسلیت و همدردی مواجه شدیم. در صورتی که طی یکسال گذشته این غمها را درون خودمان تحمل میکردیم. از ابراز احساسات قدردانی میکنیم و امیدواریم در مسیر دادخواهی نیز پشتیبان انجمن بیماران کلیوی باشند. وی گفت: تلاش میکنیم از حقی که به سازمانهای مردمنهاد در این موارد داده شده است استفاده کنیم و شکایت خانوادههای جانباختگان را پیگیری کنیم.
وی تصریح کرد: من از همین جا از کانون وکلای دادگستری مرکز تقاضا
میکنم وکلای داوطلبی را جهت پیگیری این پرونده به انجمن ما معرفی کنند.
بیتردید رسیدگی اصولی به این واقعه و پیگیری قضایی و جبران ضرر و زیان
وارده به بیماران راه را بر تکرار این وقایع تلخ خواهد بست. انجمن کلیوی
ایران امیدوار است سازمان غذا و دارو با شفافسازی اشکالاتی که در فرآیند
نظارت بر تولید این محلول حیاتی وجود داشته است، دستگاه قضایی را برای
رسیدگی عادلانه این پرونده کمک کند. صرف گفتن این مطلب که این فاجعه در
دولت قبل اتفاق افتاده است کفایت نمیکند./دنیای اقتصاد
با آرزوی تندرستی همه بیماران دکتر بهروزبرومند- نفرولوژیست بازنشسته