به گزارش شفاآنلاین: قاسمی تاکید کرد: افراد باید رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی، نان و غلات سبوسدار، حبوبات و همچنین گوشت، ماهی و مرغ استفاده کنند. باید دقت گردد که در دریافت مواد غذایی و تنوع مواد غذایی تعادل رعایت شود.
قاسمی ادامه داد: استفاده از منابع غذایی ویتامین A مانند منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ) برای افزایش سطح ایمنی بدن و استفاده از منابع ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می توان از روغن های مایع آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعدههای اصلی غذایی یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله بین وعده توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده و مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق)هم توصیه میشود.
سرپرست گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف منابع غذایی ویتامین B۱۲ برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونتهای ویروسی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات، دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت میشود منابع حیوانی عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی «آهن هم» است و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل «آهن غیر هم» دارند. اگر چه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن است اما آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش مییابد.
قاسمی ادامه داد: مصرف غذاهای غنی از روی(Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی هم لازم است.
وی در خصوص نبایدهای تغذیه در دوران کرونا هم گفت: اجتناب از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین، مصرف نکردن نوشیدنی های گازدار و یا آب میوههای صنعتی و اجتناب از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشدهاند مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو و کبابهایی که مغز پخت نشدهاند توصیه میشود.
قاسمی در پایان اظهار کرد: استفاده از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم در صورت وجود علائم سرماخوردگی، داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش با استفاده از برنامههای ورزشی در فضای مجازی و برنامه ریزی برای خواب منظم و تنظیم زمان خواب برای داشتن خواب به موقع و آرام هم لازم است.