مصرف ویتامین E که تصور میشد، ویژگیهای محافظتی دارد، سرطان ریه را سریعتر در بدن گسترش میدهد. پیشرفت یا متاستاز سرطان ریه، موجب مرگ بیماران مبتلا میشود
شفا آنلاین>سلامت>محققان دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک و مرکز سرطان پرلموتر در بررسیهای خود متوجه شدند، مصرف ویتامین E، که نوعی آنتیاکسیدان است، سرعت پیشرفت سرطان ریه را افزایش میدهد.
به گزارش شفا آنلاین:محققان به بررسی علت پیشرفت سریع سرطان ریه در بیمارانی که تغییرات ژنتیکی خاصی دارند پرداختند و دریافتند، مصرف ویتامین E که تصور میشد، ویژگیهای محافظتی دارد، سرطان ریه را سریعتر در بدن گسترش میدهد. پیشرفت یا متاستاز سرطان ریه، موجب مرگ بیماران مبتلا میشود.
بررسیهای روی بافتهای انسان و موش نشان داد که پروتئینی به نام BACH1 موجب رشد سلولهای سرطانی میشود. حدود ۴۰ درصد از سرطانهای ریه، از نوع آدنوکارسینوم ( سرطان بدخیم در بافت غدد) هستند که از سلولهای تولید کننده مخاط ایجاد میشوند. در بررسیها مشخص شده بود که با کنترل پروتئین BACH1، میتوان از پیشرفت این سرطان پیشگیری کرد.
همچنین جهشهای ژنتیکی که هرازگاهی در کدهای DNA رخ میدهند، اثرات متفاوتی روی سلولهای بدن میگذارند. برخی از آنها موجب بیماری شده یا به سلولهای بدن در حفظ بقای خود کمک میکنند.
برخی از این جهشها هم تنش اکسایشی را حفظ میکنند. این تنشها جایی رخ میدهد که فرآیند تولید انرژی برای سلولهای سرطانی موجب تولید مولکولهایی میشود که به سلولهای سالم بدن صدمه میرسانند. این مولکولها در واقع اکسیدان هستند که هر چه تعدادشان بیشتر شود، سرطان در مرحله حادتر قرار میگیرد. در این حالت، به طور طبیعی استفاده از آنتیاکسیدان میتواند عملکرد آنها را خنثی کند.
بررسیهای بیشتر نشان داد، تنش اکسایشی موجب آزادسازی مادهای شیمیایی به نام heme میشود که این ماده وقتی به شکل آزاد در بدن باشد، به نوبه خود تنش اکسایشی را شدت میبخشد. در این زمان سلولهای بدن با تولید آنزیم HO1 سعی میکنند ماده heme را خنثی کنند و هر قدر فعالیت این آنزیم بیشتر شود از مقدار heme کاسته میشود.
از طرفی سلولهای سرطانی آدنوکارسینوم ریه که فاقد ژن Keap1 هستند، با افزایش پروتئین NRF2 مواجه میشوند و این پروتئین، نه تنها مقدار تولید آنتیاکسیدان را بیش از حد بالا میبرد، بلکه با تولید فراوان آنتیاکسیدان، باعث میشود مقدار پروتئین BACH1 هم افزایش یابد و این پروتئین، رشد سرطان را سریعتر میکند. به همین دلیل مصرف ویتامین E، که نوعی آنتیاکسیدان است، وضعیت بیماران مبتلا به سرطان ریه را بدتر میکند.
این بررسی نشان میدهد، مصرف آنتیاکسیدانها برای درمان هر نوع سرطانی مفید نیستند.مدیکالاکسپرس