کد خبر: ۲۰۲۰۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ - 2018July 08
محققان دانشگاه تافتس ماساچوست، نوعی بانداژ «هوشمند» طراحی کرده‌اند که حاوی پردازشگر است و می‌تواند روند درمان زخم را ردیابی کند. این بانداژ با استفاده از حسگرهای بررسی pH و دمای بدن، احتمال وجود عفونت و تورم را ردیابی می‌کند. این نوع چسب زخم به زودی راهی بازار شده و در روش درمان زخم‌ها تحولی به‌وجود می‌آورد.

شفا آنلاین>سلامت>به زودی زخم‌ها و جراحت‌های بدن‌مان با استفاده از چسب زخم ساده، به سرعت خوب می‌شوند. محققان دانشگاه تافتس ماساچوست، نوعی بانداژ «هوشمند» طراحی کرده‌اند که حاوی پردازشگر است و می‌تواند روند درمان زخم را ردیابی کند. این بانداژ با استفاده از حسگرهای بررسی pH و دمای بدن، احتمال وجود عفونت و تورم را ردیابی می‌کند. این نوع چسب زخم به زودی راهی بازار شده و در روش درمان زخم‌ها تحولی به‌وجود می‌آورد.

به گزارش شفا آنلاین: محققان دانشگاه تافتس می‌گویند این چسب زخم ابداعی <Inventive wound adhesive>در آزمایشگاه بررسی شده و توانسته جراحت‌هایی که به سختی درمان می‌شوند را بهبود بخشد.

جراحت‌های پوستی ناشی از سوختگی‌ها، دیابت و دیگر صدمات مزمن معمولا توانایی بازسازی پوست را از بین می‌برند و درمان این جراحت‌ها بسیار پرهزینه هستند. اما این بانداژ هوشمند می‌تواند بدون اینکه بیمار یا مراقب بیمار مجبور به دخالت در روند درمان شود، جراحت‌ها را بهبود بخشد.

این نوع بانداژ با استفاده از یک ردیف حسگر، به فرآیند درمان طبیعی پوست کمک می‌کند. محققان دانشگاه تافتس می‌گویند ظهور وسایل الکترونیکی منعطف در تولید این نوع بانداژ به آنها کمک کرده است. زیرا ابزارهای الکترونیکی منعطف می‌توانند به راحتی پوشیده شوند. آنها می‌گویند به چسب زخم‌های قدیمی، فناوری‌های مدرن را افزوده و توانسته‌اند ابزاری تولید کنند که در روند درمان جراحت‌ها دخالت کرده و آن را سرعت بخشند.

یکی از بررسی‌های مربوط به درمان جراحت مزمن، توجه به ‌مقدار pH آن است که معمولا در زخم‌های در حال بهبود در دامنه ۵،۵ تا ۶،۵ قرار دارد اما مقدار آن در زخم‌هایی که عفونت می‌کنند، بیش از ۶،۵ می‌شود.

دما هم گزینه مهم دیگری است. زیرا معمولا دمای اطراف زخم‌‌هایی که دچار تورم شده‌اند، بالا می‌رود. تورم هم یکی از علایم زیستی خاص است که وجود مشکلی در بدن را نشان می‌دهد.

حسگرهای این چسب به یک نوار زخم منعطف با کمتر از ۳ میلی‌متر ضخامت متصل شده و بانداژ هوشمند تولید می‌شود. نکته دیگر در ساخت این بانداژ، وجود داروی آنتی‌بیوتیک در آن است. بدین ترتیب که بانداژ به محض ردیابی عفونت و تورم، روی زخم و جراحت، داروی آنتی‌بیوتیک ریخته و به درمان آن می‌پردازد. البته استفاده از آنتی‌بیوتیک به صورت نمونه انجام شده است. در واقع می‌توان از داروهای دیگر هم استفاده کرد.

 این چسب زخم در شرایط آزمایشگاهی، بررسی شده و در آینده‌ای نه چندان دور راهی بازار می‌شود.دیلی‌میل


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: