این اولینبار است که بین ابتلا به دیابت نوع ۲ و زورگویی شنیدن، ارتباطی پیدا شده است. این دانشمندان فرض میکنند که ممکن است، آزرده خاطر شدن در محل کار، پرخوری عاطفی در افراد را افزایش دهد و گاهی آنها به خوردن خوراکیهایی، مانند شکلات، که آرامشبخش هستند، روی بیاورند.
شفا آنلاین:بنا به گفته محققان دانمارکی، زورگویی شنیدن در محل کار میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 46 درصد افزایش دهد. مطالعات نشان داده است که در چنین شرایطی، مردان بیش از زنان در خطر ابتلا به دیابت <Diabetes>هستند.
به گزارش
شفا آنلاین:،
محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک، با بررسی ۴۶هزار داوطلب متوجه شدند آن دسته از افرادی که در محل کار از سوی همکاران خود، مورد تمسخر و ریشخند یا زورگویی قرار گرفته بودند، ۴۶ درصد بیشتر از دیگران، قربانی بیماریهای مختلف از جمله دیابت نوع ۲ شده بودند.
این اولینبار است که بین ابتلا به دیابت نوع ۲ و زورگویی شنیدن، ارتباطی پیدا شده است. این دانشمندان فرض میکنند که ممکن است، آزرده خاطر شدن در محل کار، پرخوری عاطفی در افراد را افزایش دهد و گاهی آنها به خوردن خوراکیهایی، مانند شکلات، که آرامشبخش هستند، روی بیاورند. در این میان مردها نسبت به زن ها حساستر- ۶۱ به ۳۶ درصد- هستند. البته خشونتهای فیزیکی از سوی مشتریان یا بیماران میتواند این خطر را در هر دو جنس تا ۲۶ درصد افزایش دهد.
بنا به گفته این محققان، زورگویی شنیدن، نوعی موضوع استرسآور شدید اجتماعی است که فرد را گرفتار واکنشهایی در برابر استرس میکند که این فرآیند بیولوژیکی میتواند او را در خطر ابتلا به دیابت قرار دهد.
با بررسیهای بیشتر محققان به این نتیجه رسیدند که ترشح بیش از حد هورمونهای استرس میتواند در سازوکار متابولیسم بدن دخالت کرده و با تغییر تنظیمات هورمونی اشتها، فرد را گرفتار چاقی و در نهایت دیابت کند.
به گزارش طبنا، این محققان معتقدند زورگویی و خشونت یا هر تهدید دیگر در محل کار باید بنابر سیاستهای پیشگیرانه، به شدت کنترل شوند تا احتمال افزایش خطر بیماری در افراد و ضعیف شدن جامعه به حداقل برسد.دیلی میل