اسید فولیک :
به گزارش شفا آنلاین:مصرف
اسیدفولیک در طوی دوران بارداری <pregnancy period>بخصو طب هفته های اول بارداری بسیار اهمیت
دارد . مصرف این قرص حتی از سه ماه قبل از اقدام به بارداری باید شروع شود
و به محض شروع بارداری تا پایان این دوره همچنان مصررف ادامه یابد .
اسیدفولیک برای شکل گیری و تکامل سیستم عصبی جنین لازم است و مصرف به موقع و
صحیح آن از نقص لوله های عصبی جنین جلوگیری میکند . بنابراین مصرف قرص
اسیدفولیک در کنار منابع غذایی غنی از آن مثل : بروکلی ، گل کلم ، شلغم،
چغندر، اسفناج، غلات کامل،حبوبات ( لوبیاها، نخود، عدس، نخودفرنگی ) ، کیوی
، کاهو ، مغزها ( گردو ، بادام ، فندق ) ، جگر و کله پاچه و تخم مرغ و ...
ضروری می باشد .امروزه مکمل دیگری با نام یدوفولیک به بلزارر عرضه شده است
که در کنار منبع اسید فولیک ، ید مورد نیاز بدن مادر باردار را نیر تامین
میکند و جایگاه بهتری به عنوان مکمل نسبت به اسید فولیکهای سابق دارد .
آهن :
در
دوران بارداری نیاز به آهن به ویژه در سه ماهه ی دوم و سوم بارداری افزایش
می یابد . این میزان از نیاز به هیچ عنوان با هیچ ماده ی غذایی قابل جبران
نیست و اهمیت مصرف مکمل آهن اینجا به خوبی مشخص است . خانمهای باردار حتما
باید از پایان ماه چهارم بارداری یک عدد قرص سولفات فرو در روز مصرف کنند و
تا سه الی چهار ماه پس از زایمان مصرف ان را ادامه دهند . کمبود آهن در
مادران باردار میتواند منجر به محدودیت رشد جنین ، زایمان زودرس ، کم خونی
جنین ، تولد نوزاد کوتاه قد ، کم خونی و نارسایی و کمبود وزن جنین شود .
منابع غنی آهن شامل :
گوشت
قرمز ، ماهی ، جگر و زرده ی تخم مرغ ، سبزیهای برگ سبز مثل اسفناج و جعفری
حبوبات و میوههای خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانههای روغنی می باشد.
نکته :
منابع
غذایی حاوی ویتامین ث، اسید سیتریک و اسید اسکوربیک مانند آب پرتقال، انبه
و طالبی، منابع حاوی اسید مالیک و اسید تارتاریک مثل هویج و سیبزمینی و
محصولات تخمیری مثل سس سویا عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن هستند. به
همین علت در کنار منابع آهن بهتر است دریافت شوند.
پزشک آنلاین