به گزارش شفا آنلاین،پیشبینیها درباره تخریبها و ویرانیهای زلزله تهران که شاید ۷.۳ ریشتر قدرت داشته باشد، هولناک است. دکتر فریبرز ناطقی الهی، معاون پیشین پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله و رییس سابق پژوهشکده مهندسی سازه تخمین زده است که تا ۴.۵ میلیون نفر در دقایق اولیه زلزله تهران جان میسپارند.
با او گفتگویی درباره ایمنی پایتخت در زمان زلزله داشتیم. دکتر ناطقی یکی از سازههای پرخطر در زلزله تهران را، طبقه دوم اتوبان صدر میداند؛ پلی تقریبا ۶ کیلومتری که تک پایه است. بزرگراه صدر به عنوان نخستین پل تکپایه طبقاتی ایران شامل یک پل اصلی به عرض ۲۲.۷ متر و طول تقریبی ۶ کیلومتر است که با احتساب رمپهای دسترسی به ۱۱ کیلومتر میرسد.
استاد نمونه كشوری در مهندسي سازه زلزله و مديريت بحران(Crisis Management) دراینباره میگوید: پل صدر عملکردی که باید داشته باشد را که ندارد و از سمتی به نظر می رسد در زلزله آسیب پذیر باشد. من گزارشی دارم که در آن مشخص است بیشتر پل های تک ستون در زلزله ها خوابیده اند، چون منزل و پژوهشگاه ما نزدیک این اتوبان است من هر روز این پل را دیده ام. این پل درست شبیه پل هایی است که آسیب پذیری شدیدی در زلزله دارد.
بنيانگذار مقاوم سازی و مديريت بحران زلزله، رییس پیشین انجمن مهندسی زلزله ايران میگوید: اميدورام تذكرات شفاهی مكرر بنده موجب اين حساسيت شده باشد وگرنه اگر پل جديد الاحداث طبق فرمايشات شهرداری ايمن است، بهسازی لرزهای و مقاومسازی پس از ساخت و در حین بهرهبرداری چه معنیای دارد؟ قويا توصیه میكنم اين مطلب جدی گرفته شود تا جان و مال مردم وابسته به فرمايش يك شخص يا يك شركت نباشد.
او با اشاره به زلزله کوبه ژاپن که پلی مشابه پل صدر را نابود کرد، میگوید: نمونه همین پل، پل کوبه است که در زلزله این شهر در سال ۲۰۱۱ بدجوری روی زمین خوابید. این به اين معنی نیست که پل صدر می خوابد اما با توجه به پایه هایی که پل صدر دارد آسیب پذیری بالایی دارد. چند سال پیش در شریعتی بالاتر از پل صدر زمین فرونشست کرد و دو قنات بسیار وسیع در آنجا بودند. این قسمت الان دقیقا زیر پایه این پل است و من نمیگویم پایههای این پلها شسته شده است، ولی اگر این ها شسته شده باشد ما روی چه چیزی هستیم؟