کد خبر: ۱۴۲۹۷۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - 2017February 21
خورشید گرفتگی از نظر انواع به چهار گروه جزئی ، کلی ، حلقوی و کلی حلقوی تقسیم می شود که با توجه به فاصله ماه به زمین انواع این گرفت ها ایجاد و قابل مشاهده می گردد.

شفا آنلاین>اجتماعی>مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: یکشنبه هشتم اسفندماه سال 95 (دو هفته پس از وقوع ماه گرفتگی نیم سایه) خورشید گرفتگی حلقوی رخ می دهد که در ایران قابل رویت نیست.

به گزارش شفا آنلاین،خورشید گرفتگی از نظر انواع به چهار گروه جزئی ، کلی ، حلقوی و کلی حلقوی تقسیم می شود که با توجه به فاصله ماه به زمین انواع این گرفت ها ایجاد و قابل مشاهده می گردد.
مهندس 'مسعود عتیقی افزود: روز یکشنبه 8 اسفند ساعت 15:40 دقیقه به وقت ایران، گرفت آغاز و خورشید گرفتگی به صورت جزئی ادامه می یابد. ساعت 16:45 دقیقه گرفت کامل خورشید به شکل حلقوی شروع و در ساعت 18:28 دقیقه به وقت ایران خورگرفت حلقوی به میانه (حداکثر گرفت) می رسد.

در خورشید گرفتگی حلقوی ماه در بیشترین فاصله نسبت به زمین قرار می گیرد و در هنگام گرفت دایره ماه نمی تواند دایره خورشید را بپوشاند و به صورت یک دایره سیاه رنگ مانع رسیدن نور خورشید به زمین می شود و حلقه ای از آتش که در حقیقت همان نور خورشید است از اطراف این دیسک سیاه رنگ به دید ناظر زمینی می رسد؛ به همین دلیل است که به این گرفت کسوف حلقوی گفته می شود.


وی افزود: ساعت 20:1 دقیقه گرفت حلقوی تمام و در ساعت 21:15 دقیقه گرفت جزئی مرحله دوم نیز پایان می یابد و کل گرفت خورشید به پایان می رسد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در خصوص مسیر این گرفت نیز گفت: این خورشید گرفتگی از اقیانوس منجمد جنوبی آغاز و در اقیانوس هند پایان می پذیرد.

عتیقی ادامه داد: با توجه به سایه کوچک ماه بر روی زمین طبیعی است که نقاط بسیار محدودی از زمین شاهد این گرفت خورشید باشند و تنها اهالی آمریکای جنوبی، غرب و جنوب آفریقا می توانند این خورشید گرفتگی را مشاهده کنند.یکی دیگر از روش های مشاهده غیر مستقیم این پدیده استفاده از اتاق تاریک یا تاباندن تصویر خروجی از تلسکوپ بر روی صفحات سفید است.


وی با اشاره به اینکه هیچ یک از مراحل این گرفت در ایران قابل رویت نخواهد بود، گفت: این گرفت از ساروس (دوره) 140 بوده و بیست و نهمین گرفت از 71 گرفت خورشید در این ساروس است.

رصد پدیده زیبای خورشید گرفتگی حتما باید زیر نظر کارشناسان مجرب و با استفاده از عینک های استاندارد مشاهده خورشید و تجهیزاتی که فیلتر مخصوص بر روی آنها قرار گرفته است، صورت پذیرد.


برچسب ها: انجمن ، نجوم ، خورشید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: