کد خبر: ۱۳۷۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۰ - ۱۸ دی ۱۳۹۵ - 2017January 07
کارتن خوابی مانند تب نشان از یک بیماری در جامعه دارد ، اگرچه در مواجه با این بیماری کاهش نشانگرها هم مد نظر است اما عدم توجه به دلایل وعلتهای آن می‌تواند بسیار مخاطره آمیز باشد.

شفا آنلاین:یک کارشناس آسیب‌های اجتماعی با اشاره به وضعیت زنان کارتن خواب و صحبت‌های مطرح شده مبنی بر عقیم سازی آنان گفت: الفاظ همراه با انگ و تبعیض مانند «عقیم سازی زنان کارتن خواب» موحب ایجاد شکاف بیشتر بین جامعه و این آسیب دیدگان اجتماعی می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین، ابراهیم نیک آیین درباره پدیده کارتن خوابی زنان و صحبت‌های اخیر برخی مسئولان مبنی بر عقیم سازی آنان اظهار کرد: کارتن خوابی مانند تب نشان از یک بیماری در جامعه دارد ، اگرچه در مواجه با این بیماری کاهش نشانگرها هم مد نظر است اما عدم توجه به دلایل وعلتهای آن می‌تواند بسیار مخاطره آمیز باشد.

وی ادامه داد: پدیده کارتن خوابی متاثر از عواملی  متعددی مانند اعتیاد به مواد مخدر و الکل، فقر و ترس و ناامنی و نداشتن شبکه حمایتی خانوادگی، وضعیت نامناسب اقتصادی و بیکاری و بهم ریختگی هنجارها و ارزش‌های اخلاقی و نبود و یا ناکارآمدی نظام حمایت‌های اجتماعی پدید می‌آید.

مدیر عامل بنیاد پیشگیری و ارتقای سلامت دنیای آینده تصریح کرد: غفلت از وجوه مختلف  فردی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی این پدیده سبب می‌شود تا با تمرکز بر کاهش نشانه‌های حضور کارتن خوابان در جامعه بر اسکان آنها در پناهگاهها و گرمخانه‌ها و یا ارجاع آنان به مراکز اجباری تمرکز کرده و با بررسی و اجرای  طرحهای جداسازی ، مبارزه‌ای وعقیم سازی شاهد گسترش کارتن خوابی و بی‌خانمانی به ویژه کارتن خوابی زنان باشیم .

نیک آیین عنوان کرد: تمرکز بر برنامه‌های پیشگیرانه و توسعه خدمات حمایتی و اجتماعی در جامعه بویژه در گروههای در معرض آسیب می‌تواند ورود افراد جدید به این چرخه را کاهش داده و انجام برنامه‌هایی در زمینه ایجاد دسترسی و ارتباط این گروه (کارتن خوابان ) با مراکز حمایتی و درمانی، توجه و تمرکز برافزایش توانمندی با هدف کاهش فقر، بویژه فقر قابلیتی در کنار بکارگیری مدلها و روشهای درمانی علمی متناسب و کارآمد به خروج آنان از چرخه کارتن خوابی کمک کند.

وی افزود: موتور محرکه بیماری ایدز در بین زنان کارتن خواب، رفتارهای جنسی پرخطر و محافظت نشده است، در این بین ترس از بارداری ناخواسته در کنار آموزش و توزیع وسایل پیشگیری می‌تواند موجب  شرکت فعالانه این فرد در برنامه پیشگیری از بارداری شود ؛ حتی اگر این همراهی و همکاری در ابتدا ضعیف باشد از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که فرد با اصلاح یک رفتار، اولین قدم در تغییر رفتار اعتیادی را برداشته و در کنار جلوگیری از بارداری ناخواسته از ابتلا به انواع ویروسهای  عفونی و بویژه ویروس ایدز نیز محافظت می‌شود.

این کارشناس آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: اگر چه در برخی مواقع استفاده از روش  جلوگیری دائم در این گروه هم مانند گروه عموم، با کسب مجوزهای لازم می‌تواند راهگشا باشد اما استفاده از الفاظ همراه با انگ و تبعیض مانند «عقیم سازی زنان کارتن خواب» ضمن ایجاد شکاف بیشتر بین جامعه و این آسیب دیدگان اجتماعی با تضعیف برنامه‌های پیشگیری فعالانه  (استفاده از وسایل پیشگیری) و حذف یک عامل موثر در باز اجتماعی شدن زنان (شوق تشکیل خانواده و مادر شدن) همواره مورد تردید است.

نیک آیین ادامه داد: نیازفیزیولوژیک زنان باردار کارتن خواب فرصت مغتنمی است که ضمن توسعه خدمات بهداشتی و حمایتی، سلامت نوزاد و شرایط زایمان را بهبود بخشیده و با شروع برنامه‌های بازتوانی و توانمند سازانه چرخه کارتن خوابی را بشکنیم. 

وی اظهار کرد: ما در بنیاد پیشگیری با همکاری سازمان بهزیستی و همراهی سازمانهای مردم نهاد و با مشارکت نمایندگانی از گروه زنان کارتن خواب در حال انجام برنامه آموزش پیشگیری از ایدز و بیماری‌ها و همچنین توزیع لوازم کاهش آسیب، انجام  تست ایدز در بین زنان کارتن خواب و همچنین ارائه خدمات توانمندسازی پایدار هستیم و آمادگی توسعه این خدمات را نیز داریم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: