کد خبر: ۱۳۱۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 17
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به لزوم تمرکز روی عوامل خطر ابتلا به سرطان ادامه داد: بیشتر درمان های جدید بر داروهای شیمی درمانی مبتنی است که منافع اندکی را داشته و هزینه های زیادی را به دوش خانواده متحمل می کند.
شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام وزیر بهداشت از هزینه هزار و 500 میلیارد تومانی داروهای شیمی درمانی برای بیماری سرطان در سال خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین،ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در همایش سرطان غرب آسیا که امروز در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد، گفت: 74 درصد ار مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماری های غیر واگیر است که 40 درصد آنها به صورت زود راس یعنی قبل از سن 70 سالگی رخ می دهد. 
 
دکتر ایرج حریرچی افزود : در ایالات متحده آمریکا ، از کل هزینه های سرطان 11درصد صرف داروهای شیمی درمانی می شود که این تفاوت می تواند بخشی به دلیل زیادی مصرف داروها در ایران و بخش مهمتری از آن به دلیل کمی استفاده از درمان های موثرتر مانند جراحی و رادیوتراپی باشد.
وی در خصوص هزینه های سرطان در ایران نیز گفت : سرطان به طور مستقیم (مرگ) و غیر مستقیم (ناتوانی) موجب از دست رفتن 450 هزار سال عمر در ایران می شود.
قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: متوسط سال های از دست رفته در اثر سرطان به ازای هر نفر در ایران 21 سال است.
وی خاطر نشان کرد: هزینه مستقیم و غیر مستقیم سرطان حدود 10هزار میلیارد تومان در سال است که 3000 میلیارد تومان آن مربوط به درمان است.
حریرچی در خصوص هزینه دارودرمانی سرطان در ایران تصریح کرد: از کل هزینه دارودرمانی سرطان در ایران 83 درصد یا حدود یک هزار میلیارد تومان توسط دولت پرداخت می شود که از این میزان 63 درصد سهم بیمه ، 20 درصد سهم یارانه وزارت بهداشت است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت : با سرمایه گذاری در زمینه پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان، می توان سالانه حدود 1200 میلیارد تومان ذخیره کرد .
وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد نتایج اثربخشی مداخلات تشخیص و درمان سرطان در ایران و جهان گفت : شاخص بقای 5 ساله یکی از شاخص های موثر در بررسی اثربخشی مداخلات به منظور تشخیص زودهنگام سرطان همچنین اقدامات درمانی است.
وی تاکید کرد: بقای 5 ساله سرطان پستان در ایران 71 درصد (در برابر 89 درصد در ایالات متحده) و سرطان روده بزرگ 40درصد (در برابر 65 درصد در ایالات متحده آمریکا) است.
حریرچی با اشاره به چالش های تشخیص و درمان سرطان گفت: محدودیت دسترسی به امکانات و تجهیزات شامل ارائه خدمات مختلف تشخیصی و درمانی در مراکز مختلف ،سرگردانی بیمار، از دست رفتن زمان، تصمیم گیری های بالینی جدا از هم،عدم توزیع عادلانه امکانات در کشور، سرمایه گذاری قابل توجه در خصوص داروهای شیمی درمانی و سهم کم جراحی و رادیوتراپی از این موارد است .
قائم مقام وزیر بهداشت در خصوص محدودیت دسترسی به تجهیزات نیز خاطر نشان کرد: تجهیزات پایه (تخت های شیمی درمانی، دستگاه های شتاب دهنده )،تجهیزات پیشرفته ( رادیوتراپی اسریوتاکتیک )،محدودیت در ارائه خدمات استاندارد،عدم وجود راهنماهای بالینی الزام آور،دسترسی آسان به داروهای گران با اثربخشی بالینی کم،عدم برنامه ریزی های درمانی در تیم های چند تخصصی نیز شامل این موارد است .
وی با اشاره به محدودیت در نیروی انسانی نیز گفت : محدودیت برنامه های آموزشی در برخی حوزه های تخصصی (جراحی سرطان، پالیاتیو ) وکمبود برنامه های آموزشی برای گروه های مرتبط (پرستاری سرطان ) نیز درخصوص محدویت های نیروی انسانی مطرح است .

**بروز سرطان در جهان
وی اعلام کرد: میزان بروز سالیانه سرطان در جهان از 10 میلیون نفر در سال 2000 میلادی به 14 میلیون نفر در سال 2012 رسیده است و تا سال 2030 به 25 میلیون نفر خواهد رسید.
وی ادامه داد: میزان مرگ سالیانه ناشی از سرطان در جهان نیز از 6 میلیون نفر در سال 2000 میلادی به 8 میلیون نفر در سال 2012 رسیده است و تا سال 2030 به 13 میلیون نفر خواهد رسید بیش از 70 درصد این افزایش بروز و مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد که ایران نیز در زمره این کشورها قرار می گیرد.

**بروز سرطان در ایران
وی گفت: در ایران سالیانه بیش از 92 هزار نفر دچار سرطان می شوند. (با احتساب سرطان های پوستی، بیش از 100 هزار) خواهد رسید .
قائم مقام وزیر بهداشت در خصوص بروز سرطان ها درایران گفت : سرطان هایی با بیشترین بروز در مردان شامل پوست، معده، پروستات، مثانه و روده بزرگ است و سرطان های با بیشترین بروز در زنان: پستان، پوست، روده بزرگ، معده و خون است .

**چرا بروز سرطان در حال افزایش است؟
وی تاکید کرد: سه دلیل عمده برای افزایش بروز سرطان در ایران وجود دارد که شامل افزایش امید به زندگی و تعداد سالمندان (بروز سرطان با افزایش سن، افزایش می یابد)،
میزان امید به زندگی در ایران از58.3 سال به 73.8 سال رسیده است در حالی که متوسط جهانی امید به زندگی 70.8 سال است.
حریرچی تغییر در شیوه زندگی را از جمله عوامل بروز سرطان ذکر کرد و گفت : بیش از 10درصد افراد جامعه سیگار می کشند ، نزدیک به 90 درصد افراد جامعه کمتر از 5 وعده در روز میوه و سبزیجات مصرف می کنند.
وی ادامه داد: بیش از 35 درصد از افراد جامعه فعالیت بدنی کم دارند، بین 16 تا 32 درصد از افراد جامعه فشار خون بالا و بیش از 8 درصد از افراد جامعه قند خون بالا دارند و بیش از50درصد از افراد جامعه کلسترول خون بالا دارند.
نخستین کنفرانس سرطان غرب آسیا امروز با حضور متخصصان بین المللی از 16 کشور در هتل اسپیناس پالاس تهران آغاز شده است و تا شنبه 29آبان ماه نیز ادامه دارد .
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: