کد خبر: ۱۲۱۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۵ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 04
شفا آنلاین>سلامت>تحقیقات تازه نشان می‌دهد خطر مرگ زودهنگام بعد از گذشت ۳۰ سال از حمله قلبی در بین افراد جوان تر از ۵۰ سال کاهش یافته است؛ اما همچنان دو برابر جمعیت عمومی است.
به گزارش شفا آنلاین، به گفته دکتر مورتن اشمیت، سرپرست گروه پژوهش از دانشگاه آرهوس دانمارک، این ریسک بالاتر عمدتا ناشی از شرایطی نظیر فشارخون بالا، دیابت و چاقی است که در بین افراد دچار حمله قلبی متداول تر است.

       اشمیت در ادامه می‌گوید: «بیماران جوان مبتلا به حمله قلبی باید بدانند که ریسک بالای شرایط مرگبار همچنان برایشان وجود دارد، از اینرو باید داروهای تجویزی‌شان را مصرف کنند و فاکتورهای پرخطر سبک زندگی‌شان، به‌خصوص سیگار کشیدن، را کاهش دهند.»

       گروه اشمیت در این مطالعه، بقای بلندمدت حدود ۲۲ هزار دانمارکی را که قبل از ۵۰ سالگی دچار حمله قلبی شده بودند بررسی کردند. بیماران به مدت حدود ۱۱ سال تحت نظر بودند و با ۲۱۷ هزار فرد از جمعیت عمومی جامعه مقایسه شدند. محققان در مدت بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۹ و ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ دریافتند مرگ در مدت ۳۰ سال اول بعد از اولین حمله قلبی از ۱۳ درصد به ۳ درصد کاهش یافته است.

       مرگ از ۳۱ روز تا یک سال از حدود ۵ درصد به 6/1 درصد کاهش یافته، درحالیکه مرگ از یک تا ۱۰ سال بعد از حمله قلبی از ۲۴ درصد به ۹ درصد کاهش یافته بود.

       به گفته اشمیت، در حدود نیمی از کاهش مرگ ناشی از حمله قلبی از سال ۱۹۸۰ به دلیل پیشگیری، به‌خصوص کاهش تعداد افراد سیگاری است. وی در ادامه عنوان می‌کند که نیم دیگر هم احتمالا ناشی از ترکیب فاکتورهایی نظیر درمان زودهنگام در راستای بازگشت جریان خون به بخش آسیب دیده قلب، بهبود خدمات مراقبتی بیمارستان و مدیریت بهتر فشار خون بالا و کلسترول بالاست. اما در گزارش‌های عنوان شده است که همچنان ریسک مرگ در مدت یک سال بعد از اولین حمله قلبی در مقایسه با جمعیت عمومی دو برابر است. زنان دچار حمله قلبی در مقایسه با زنان فاقد این حمله، سه برابر بیشتر در معرض خطر مرگ هستند اما در مردان این ریسک دو برابر است.
برچسب ها: مرگ ، زودهنگام ، حمله قلبی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: