کد خبر: ۱۱۶۰۲۶
تاریخ انتشار: ۰۴:۳۰ - ۲۸ تير ۱۳۹۵ - 2016July 18
شفا آنلاین>حوادث پزشکی>اگرچه مشکلات سینوسی از شایع‌ترین مشکلات سلامتی هستند، اما تصورهای غلط مرسومی نیز در مورد مشکلات سینوسی وجود دارند.
به گزارش شفا آنلاین،برای مثال، بعضی از افراد بر این اعتقادند که راه‌حل تمام احتقان‌های (التهاب و پرخونی مخاط) سینوسی استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها است. علاوه بر این، افراد دیگری نیز هستند که می‌گویند مایه لزج (مخاط) سبزرنگ یکی از نشانه‌های قابل‌اعتماد عفونت سینوسی است. با توجه به این تصورهای غلط مرسوم در ادامه این مقاله سعی داریم تا به تصورهای غلط و حقایق مربوط به مشکلات سینوسی اشاره‌کنیم.

        حقیقت: هیچ‌کسی به‌طور یقین نمی‌داند که چرا سینوس داریم. این یک حقیقت است که همه افراد سینوس‌هایی در بدن خود دارند و نمی‌توان گفت که بعضی از افراد سینوس ندارند. سینوس‌ها به چهار دسته از حفره‌های توخالی گفته می‌شوند که در استخوان‌های جمجمه و عمدتا در اطراف بینی و بالای چشم‌ها قرار دارند.

در حالت عادی متوجه وجود سینوس‌ها در بدن خود نمی‌شویم، بلکه تنها زمانی متوجه آن‌ها می‌شویم که مشکلاتی را برای ما به بارآورند. برای مثال، وقتی‌که سینوس‌ها به‌وسیله مواد آلرژی‌زا یا ویروس‌های سرماخوردگی تحریک می‌شود، فرد با علائمی همچون گرفتگی بینی و التهاب صورت مواجه می‌شود. سوالی که برای اکثر افراد پیش می‌آید این است که هدف وجود سینوس‌ها در بدن ما چیست؟ شاید برایتان جای تعجب باشد که هنوز محققان به‌طور دقیق و قاطع نمی‌دانند که هدف وجود سینوس‌ها در بدن ما چیست؟

 باوجوداین، اگرچه محقق‌ها چندین عملکرد بیولوژیکی را به سینوس‌ها نسبت می‌دهند، اما این را باید گفت که محققان هیچ اجماع نظری در مورد کارایی روشن سینوس‌ها ندارند. احتمال می‌رود که این سینوس‌ها صرفا عملکرد بینی را بهبود می‌بخشند. به‌عبارت‌دیگر، سینوس‌ها مخاطی را تولید می‌کنند که از بینی در مقابل ذره‌های موجود در هوا محافظت می‌کند و هوایی را که ما استنشاق می‌کنیم مرطوب می‌کنند. علاوه بر این، سینوس‌ها وزن جمجمه ما را سبک می‌کنند و آهنگ صدای ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. باوجوداین، بعضی از دانشمندان این نظریه را مطرح می‌کنند که سینوس‌ها صرفا «بازمانده‌های تکاملی» هستند که در زمان‌های بسیار قبل برای اجداد ما کاربردهایی داشتند. به‌عبارت‌دیگر، بر اساس این نظریه دانشمندان می‌توان گفت که سینوس‌ها برای اجداد ما کارکرد داشتند و اکنون برای ما کارکرد چندانی ندارند.

        تصور غلط: مخاط سبزرنگ به معنای عفونت سینوسی باکتریایی است. یکی از تصورهای غلط مرسوم این است که مخاط سبزرنگ همواره نشان‌دهنده عفونت سینوسی باکتریایی است؛ اما حقیقت این است که مخاط سبزرنگ همواره نشانه‌ای از یک عفونت سینوسی باکتریایی نیست. به عقیده متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اگرچه مخاط سبزرنگ می‌تواند نشانه‌ای از چنین عفونتی باشد، اما یک عفونت ویروسی یا یک سرماخوردگی نیز می‌تواند باعث مخاط سبزرنگ شود. علاوه بر این، عوامل زیست‌محیطی مانند گردوخاک و گرده نیز می‌توانند باعث تغیر رنگ مخاط شوند. اگر پس از تخلیه بینی خود با رنگ‌رفتگی مخاط خود مواجه شدید، به پزشک خود مراجعه کنید تا دریابد که آیا دلیل رنگ‌رفتگی مخاط شما عفونت باکتریایی، عفونت ویروسی یا سرماخوردگی است. در صورت عفونت سینوسی پزشک شما آنتی‌بیوتیک‌ها را تجویز می‌کند و در صورت عفونت ویروسی یا سرماخوردگی می‌توانید با استفاده از داروهای غیر تجویزی مربوط به سرماخوردگی خود را درمان کنید.

        تصور غلط: تمام عفونت‌های سینوسی را باید با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد. یکی از تصورات غلط مرسوم این است که استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بهترین روش درمانی برای عفونت‌های سینوسی هستند؛ اما حقیقت این است که آنتی‌بیوتیک‌ها همواره راه‌حل عفونت‌های سینوسی نیستند. برای درک غلط بودن این باور باید بدانید که عفونت سینوسی انواع مختلفی دارد: عفونت‌های ویروسی و عفونت‌های باکتریایی. آنتی‌بیوتیک‌ها در مقابله با عفونت‌های باکتریایی موثر هستند، اما فایده‌ای در مقابله با عفونت‌های ویروسی ندارند. در حقیقت، اگر برای درمان عفونت ویروسی از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید به بدن خود ضرر می‌رسانید، چون استفاده غیرضروری آنتی‌بیوتیک‌ها باعث افزایش باکتری‌هایی در بدن می‌شوند که در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند. حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان علائم عفونت سینوسی را ناشی از یک ویروس (مانند سرماخوردگی) یا یک باکتری دانست؟ این پزشک‌ها هستند که بر اساس طول مدت گرفتگی بینی یا احتقان شما تصمیم می‌گیرند که آیا آنتی‌بیوتیک تجویز کنند یا خیر. علائمی که حدود یک هفته طول می‌کشند، ناشی از ویروس هستند و به این معناست که نیازی به آنتی‌بیوتیک نیست و با استفاده از داروهای غیر تجویزی می‌توان احتقان بینی را درمان کرد. اگر علائم عفونت سینوسی شما پس از سه روز استفاده از اسپری ضد احتقان بینی همچنان وجود داشت، باید گفت که به آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز دارید.

        حقیقت: سوسک‌ها می‌توانند باعث مشکلات سینوسی شوند. برای بعضی از افراد سوسک‌ها تاثیر بیشتری در برانگیخته شدن آلرژی آن‌ها دارند. علائم آلرژی به سوسک‌ها شبیه علائم آلرژی‌های زیست‌محیطی است که برای نمونه می‌توان به احتقان بینی، سرفه، جوش و حتی افزایش خطر عفونت‌های سینوسی اشاره کرد. علائم آلرژی می‌توانند باعث التهاب و افزایش مخاط در سینوس‌ها شوند. اگر فردی به سوسک‌ها آلرژی دارد، توصیه می‌شود همواره خانه خود را تمیز نگه دارد، غذاهایی خود را به‌درستی و به نحو مناسبی نگهداری کند و هرازگاهی با کمک یک مرکز مبارزه با آفات خانه خود را از آفات و جک‌وجانورها عاری سازد.
EveryDayHealth
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: