رنجبر در ادامه عنوان کرد: سفره ایرانی با وجود تکثر فراوان در عین حال تعادل دارد یعنی علاوه بر رنگهای متعدد غذاها سفرههای ایرانی در مناطق مختلف کشور از یک تعادل برخوردارند بهطوری که براساس 3 مکتب غذاهای ایرانی، چینی و رومی همیشه سفره ایرانی جزو مکاتب غذایی منحصر به فرد و دارای تعادل بوده است.
مدیرکل آموزش و مطالعات گردشگری با پرداختن به مصادیق سفرههای ایرانی افزود: برای ایرانیان میهمانی و میزبانی آنقدر مهم است که همیشه در تعارفهای خود همچون «بفرمایید نان و پنیر» در عین سادگی از ویژگی صمیمیت برخوردار است بنابراین سفره ایرانی میتواند بهعنوان نماد فرهنگی در تمام کشورهای جهان معرفی شود.
وی با اشاره به تقسیم کشور به 8 منطقه جغرافیایی در حوزه غذاهای محلی عنوان کرد: جشنواره این مناطق بهترتیب با جشنواره منطقه یک: گیلان، مازندران، گلستان و قزوین؛ منطقه 2: زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل؛ منطقه 3: همدان، کرمانشاه، کردستان و ایلام؛ منطقه 4: خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی و سمنان؛ منطقه 5: البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان؛ منطقه 6: یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان؛ منطقه 7: فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان؛ منطقه 8: خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج فارس از 30 تیر تا 10 دیماه بهترتیب فواصل زمانی برگزار میشود.
رنجبر با اشاره به اینکه در ایران 2 هزار و 500 نوع غذا وجود دارد خاطرنشان کرد: در این جشنواره از هر استان 3 دمنوش، 3 غذا و 3 پیشغذای محلی انتخاب و معرفی میشود و در آینده این غذاها در منوهای رستورانها به کار گرفته میشود زیرا براساس تحقیقات (سال 2000)، 86% گردشگران از بهترین خاطراتشان خوردن غذاهای محلی در مناطق مختلف کشورها بوده است.