کد خبر: ۱۱۲۸۴۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 20
شفا آنلاین>اجتماعی>رییس سازمان جوانان هلال احمر گفت: باتوجه به یکی از اهداف جمعیت هلال‌ احمر مبنی بر تامین سلامت انسان‌ها، سازمان جوانان هلال احمر تلاش کرده تا با همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر، برنامه پیشگیری از مصرف موادمخدر را اجرایی کند.
به گزارش شفا آنلاین،‌ مسعود حبیبی روز دوشنبه در جلسه مشترک با مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر و کارشناسان این حوزه، با تاکید بر اینکه هلال احمر بستر مناسبی برای مشارکت جوانان در اختیار دارد، گفت: تعامل و اعتماد خوبی میان ما و جوانان وجود دارد و داشتن بیش از یک میلیون عضو، امکان مناسبی است تا بتوانیم طرح های کاربردی پیشگیری از اعتیاد را با کمک نهادهای مسئول اجرایی کنیم.
حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیز با اشاره به ظرفیت‌های ارزشمند جمعیت هلال‌احمر در امور مختلف بشردوستانه گفت: با وجود همه تلاش‌ها در چند سال اخیر، در امر مبارزه با مواد مخدر موفقیت چندانی نداشتیم، چرا که در این مدت سن و جنس اعتیاد به عنوان دو شاخص بین‌المللی تغییر کرده و موجب نگرانی شده است.
وی افزود: متاسفانه برنامه‌ریزی‌ها مربوط به دهه‌های گذشته بوده و منسوخ شده است و اگر می‌خواهیم برنامه‌های پیشگیرانه موفق اجرا کنیم باید از مردم نظرخواهی کنیم.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: هنوز به درستی نمی‌دانیم خواسته یک نوجوان چیست و از طرفی تعریف مشخصی برای نشاط نداریم این موارد موجب شده تا طرح‌های پیشگیرانه از اعتیاد، تنها به عنوان یک تئوری مطرح شوند و در عمل، شکست‌خورده باشند.
صرامی تصریح کرد: بهبود یافتگان اعتیاد بهترین منبع برای کمک در این زمینه هستند و می‌توانند در تدوین طرح‌های پیشگیرانه راهکارهای درستی پیش روی ما قرار دهند.

**ضرورت تدوین محتوای علمی و استاندارد
عارف وهاب‌زاده، مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر نیز با اشاره به اینکه برای آگاه‌سازی جوانان و نوجوانان در خصوص اعتیاد، باید محتوای علمی و استاندارد تدوین کرد، گفت: برای تحقق این کار می‌توان از متخصصان این حوزه کمک گرفت و با تشکیل یک اتاق فکر، ایده‌ها و طرح‌ها بررسی و اجرایی شود.
وی افزود: یکی از منابع اثربخش در امر آموزش، استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی است.
محمدحسین جوادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی هم با بیان اینکه سرمایه اجتماعی هلال‌احمر زیاد است، گفت: به دلیل نوع فعالیت‌هایی که در این نهاد مردمی انجام می شود، جامعه اعتماد خوبی به هلال‌احمر دارد و این یک فرصت است و باید از منابع مادی و معنوی صلیب سرخ جهانی نیز استفاده کرد.
هومان نارنجی‌ها، پژوهشگر و درمانگر اعتیاد نیز با اشاره به اینکه سازمان جوانان می‌تواند جوانان بیشتری را جذب کند تا ایده‌های کاربردی بهتری دریافت کند، افزود: به طور مثال می‌توان پزشکان درمانگر اعتیاد در سراسر کشور را به عنوان اعضای افتخاری سازمان جوانان معرفی کرد؛ به این شکل و با بهره گیری از متخصصان این حوزه، به نتایج خوبی خواهیم رسید.
کبری محمدی مشاور آموزش و پژوهش سازمان جوانان هم با ارائه طرح 'پادتن' بر ضرورت ایمن‌سازی جوانان در برابر معضل اعتیاد تاکید کرد.
وی گفت: معاونت آموزش با به کارگیری تمامی ظرفیت‌ها و اختیارات سازمان جوانان از جمله کانون‌ها، تلاش خود را برای ادامه آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد انجام خواهد داد.
مشاور آموزش و پژوهش افزود: براساس استراتژی2020 که ترسیم چشم‌انداز تا سال 2020 میلادی است، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر مقابله با چالش‌های عمده پیش روی بشر در این دوره زمانی را مدنظر قرار داده است که با مشارکت مردم و انجام راهکارهای نوین، زندگی سالم و ایمن ممکن خواهد شد.
محمدی با اشاره به استراتژی yes (بله) و واگذاری نقش رهبری به جوانان ادامه داد: در نوروز امسال بیش 20 هزار جوان، داوطلبانه در چادرها خدمت‌رسانی کردند و همین نشان‌دهنده ظرفیت خوبی است که ما در اختیار داریم و می‌توان از این نیروها در طرح‌های پیشگیرانه نیز بهره برد.
وی گفت: تشکیل کمیته علمی در سازمان جوانان هلال احمر جهت طراحی بسته آموزشی، با نظارت کمیته علمی در دوره زمانی سه تا پنج سال بخشی از اهداف طرح پیشنهادی 'پادتن' است.
محمدی افزود: در این طرح توانمند‌سازی و فعال‌سازی جوانان و اعزام آنها برای انتقال دانش خود به افراد جامعه، مدنظر قرار دارد و انتظار می‌رود در پایان این طرح، رفتار و دانش افراد ارتقاء یافته و آحاد جامعه نسبت به اهمیت پیشگیری از اعتیاد حساس تر شوند و در همین راستا فعالیت کنند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴
شروین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
0
1
کی حاضره از سود خودش بگذره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۸
0
0
وئئ
بهروزبرومند
|
United States
|
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۸
0
0
تا چنین آسان در هر رستوران سنتی قلیان به مشتری داده میشود، پیشگیری از اعتیاد به قلیان ممکن نیست.یک شب در رستوران سنتی میکشند سپس بادوستان بیکار و افسرده در رستوران های جاده لواسان و میگون و فشم. باور کنید اگر همراه کار پیگیر فرهنگی وسیله اعتیاد از دسترس دور گردد؟ اعتیادی در کار نخواهد بود بامید آن روز که ازرستوران سنتی قلیان بخواهیم پاسخ دهند نداریم . گلدان شده
حاجیکلایی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
0
0
دکتربرومند عزیز به درستی به نکته خوبی اشاره کردند.
آیا می شود در جمعی مواد مخدر را پخش کرد و به آنها گفت که نکشید!.
شاید نتوان آنرا بکلی از سطح جامعه زدود ولی می توان محدودش کرد، سخت گیری را بیشتر کرد.
نیاز به این دارد که چند سازمان بطور موازی به این مقوله ورود کنند.مثل معروفی هست که میگه "یک دست صدا نداره".
در پایان هم بنده به نوبه خود قدردان سازمان هلال احمر هستم و این حرکت را می ستایم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: