کد خبر: ۱۱۰۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - 2016May 31
شفا آنلاین>اجتماعی>یک مسؤل سازمان غذا و دارو گفت: نمک زیاد در پفک که به منظور خوش طعمی پفک به آن افزوده می‌شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، باعث آسیب دیدن کلیه‌ها، تجمع آب در بدن، در نتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین، بهروز جنت با اشاره اینکه فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می‌شود، اظهار داشت: همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته می‌شود؛ عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ‌های طبیعی یا رنگ‌های مصنوعی است.

وی افزود: البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد.

این مقام مسؤل در سازمان غذا و دارو گفت: این فراورده‌ها با دارا بودن 15 الی 20 درصد چربی، 5-6 درصد پروتئین و 5،1 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته  جزو کالاهای آسیب رسان به سلامت به حساب می‌آید.

جنت تصریح کرد: تعریف ما هم از کالاهای آسیب رسان تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک‌ها را جزو فراورده‌های آسیب رسان به‌حساب می‌آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتماً دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این نام به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می‌پذیرد.

مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر چه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فراورده‌هاست اما آنطور هم که در برخی آمار به اشتباه و اغراق گونه بیان می‌شود 25 برابر کشورهای اروپایی نیست.

این مقام مسؤل عنوان کرد: مصرف غذاهای تنقلی همانند پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.

جنت عنوان کرد: استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

وی افزود: همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می‌شود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، باعث آسیب دیدن کلیه‌ها، تجمع آب در بدن، در نتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

جنت در پایان تاکید کرد: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فراورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی ‌مدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر 2 سال اصلا توصیه نمی‌شود و نمی‌تواند جایگزین وعده غذایی اصلی  آنان شود.

برچسب ها: اسنک ، بلغور ، بهداشت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: