کد خبر: ۱۰۶۷۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016May 03
شفا آنلاین>اجتماعی>مریم کاویانی بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص دلایل نپرداختن به مقوله ایدز در سینما و تلویزیون گفت: «فکر نمی‌کنم در عرصه سینما و تلویزیون مسئله عدم تمایل مدیران و یا عدم اجازه جهت پرداختن به این مقوله وجود داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین،به نقل از سپیدهنوز سوژه یا ایده خلاقانه‌ای برای مقوله ایدز از سوی نویسندگان ارائه نشده تا بر اساس آن فیلم و سریالی ساخته شود.»

        این بازیگر ادامه داد:« تلویزیون و سینمای ایران کلا محدودیت ایده در پرداختن به مسائل اجتماعی دارد و بیشتر سعی می‌کند راههای رفته را امتحان کنند تا عرصه های تجربه نشده! شاید به همین خاطر باشد در این چند سال اخیرمشاهده می‌کنیم که ساختار سینما و تلویزیون از واقعیت فاصله گرفته و به سمت و سوی آثار طنز رفته است.»

بازیگر «مخمصه»ادامه داد:«در حال حاضرتهیه کنندگان و سرمایه گزاران به جای اینکه بخواهند بعنوان یک رسانه کار فرهنگی انجام دهند و پیام‌های آموزنده به جامعه بدهند.

 به سود اقتصادی خودشان فکر می‌کنند و بیشتر تمایل به ساختن فیلم‌هایی با سوژه‌های امتحان پس داده دارند و سود مادی برایشان در درجه اول اهمیت قرار دارد و همین مسئله باعث شده تا به مسائل مهم جامعه از جمله بیماری ایدز پرداخته نشود.» این بازیگر با اشاره به اینکه علاقمند است بازی در نقش بیماران اچ.آی.وی را تجربه کند بیان کرد: «من حاضرم نقش یک فرد مبتلا به ایدز را ایفا کنم. چه اشکالی دارد؟


 چون هدف ایفای نقش یک بازیگر پیام رسانی برای ملت و بیننده هاست و این به شدت می تواند در آگاهی بخشی موثر باشد.» مریم کاویانی با زیر سوال بردن این تفکر که بیماران ایدزی گناهکارند خاطرنشان کرد:«ایدز که فقط از روابط خطرناک و خارج از عرف و شرع به‌وجود نمی آید. از طریق تزریق خون آلوده و یک اتفاق ناخواسته هم یک فرد مبتلا می‌شود و متاسفانه کوچکترین تلاشی در پرداختن به این موضوع مشاهده نمی‌شود. بارها با بیماران مبتلا به ایدز برخورد داشتم.»

        کاویانی که سابقه فعالیت به عنوان پرستار را هم داشته گفت:« زمانی که در بیمارستان کار می‌کردم با مبتلایان به ایدز برخورد داشته ام. چندین بار پیش آمد که قبل از عمل جراحی و آزمایش‌ها مشخص می‌شد که فرد یا افرادی مبتلا به این بیماری هستند و نه تنها از برخورد با این‌گونه افراد هیچ هراس و ترسی نداشتم که سعی می کردم به مانند افراد عادی با آنها برخورد کنم.»

 بازیگر مجموعه «روزگار قریب»افزود: «متاسفانه فرهنگ سازی در خصوص ایدز به این راحتی نیست. چون فرهنگ باید همزمان با رشد انسان شکل بگیرد. ما شاید برای کودکان کم سن و سال و نسل های آینده جامعه بتوانیم از الان شروع به فرهنگ سازی و اصلاح تفکر آنها درباره ایدز کنیم اما خیلی سخت است که برای عموم جامعه در هر سنی این مسئله را تفهیم کنیم.

 با این حال می توان با تولید سریال‌های تلویزیونی خوب فرهنگ برخورد با بیماران اچ.آی.وی را به مخاطبان آموخت.» او ادامه داد:« به تغییر رویکرد رسانه هایی مانند سینما و تلویزیون در پرداختن به افراد مبتلا به ایدز امیدوارم. سینما و تلویزیون هستند که می‌توانند اسباب فرهنگ سازی باشند و از هر زمانی که این فرهنگ سازی را شروع کنیم امید وجود دارد. اطلاع رسانی از راه درست هم به شدت موثر است. حضورهنرمندان و بازیگران هم می‌تواند در این جریان موثر باشد، هرچند این موضوع همت همگانی را می‌طلبد و فقط وظیفه اهالی هنر نیست.»

       کاویانی تاکید کرد:« اگر ما بخواهیم تحت هر عنوان بازیگر، کارگردان، تهیه کننده وغیره یک حرکت فرهنگی و درست اجتماعی را جهت اصلاح تفکر مردم درباره ایدز و افراد مبتلا به ایدز برداریم باید از ته دل قدم برداریم. ما هم اکنون در خیلی از جمع‌های خیریه شاهد حضور هنرمندان هستیم که بسیار تاثیرگذار است. مثل حمایت از بیماران تالاسمی و هموفیلی وغیره. ایدز هم یک بیماری است.معتقدم با تولید محصولات تلویزیونی و سینمایی آگاهانه درباره این بیماری می توان به شدت کمک حال مبتلایان به ایدز واقع شد.»

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: