به گزارش شفا آنلاین، مغز انسان معمولا روی بخشهای مستقلی عمل میکند که عملکردهای مجزایی همچون بینایی، شنوایی و حرکتکردن را به مرحله اجرا درمیآورند، مجزابودن این بخشها در هنگام استعمال داروهای روانگردان بههم میریزد و به یک سیستم یکپارچهتر منجر میشود که شبیه حالت مغز یک نوزاد است.
این مطلب که در مجله مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا(PNAS) منتشر شده است،حاکی از این است که زمانی که داوطلبان از «الاسدی»(LSD) استفاده کردند، نه تنها قشر بینایی، بلکه نقاط بیشتری از بخشهای مغز در پردازش بصری دخالت داشتند.
این موضوع میتواند توضیحی برای توهمهای پیچیده بصری باشد که اغلب با حالت مصرف روانگردان همراه است.
بر اساس این گزارش، به نظر میرسد، این تجربه با ارتقای سلامت پس از فروکش کردن اثرات دارو نیز در ارتباط باشد و در آینده میتواند به ترکیبات روانگردانی منجر شود که برای درمان اختلالات روانی مورد استفاده قرار بگیرند.
تحقیق حاضر روی 20 داوطلب با شرایط جسمی و روحی سالم انجام شد که پیش از این هر از گاهی از مواد روانگردان استفاده کرده بودند و در حین آزمایش نیز از هر دو دارو ماده (روانگردانها و دارونما) استفاده کردند.
در این آزمایش که تحت کنترل و نظارت و در یک مرکز تحقیقاتی خاص انجام شد، هر داوطلب 75 میکروگرم «الاسدی»(LSD) یا یک «دارونما»(placebo) را دریافت کرد.
مغز این افراد سپس با تکنیکهای مختلف از جمله «امآرآی»(MRI) و «مگنتونسفالوگرافی»(magnetoencephalography) اسکن شد.
کاربرد این روشها به محققان این فرصت را داد که فعالیتهای تمام نقاط مغز را با نظارت بر جریان خون و فعالیت الکتریکی بررسی کنند.