کد خبر: ۱۰۰۹۴۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 13
شفاآنلاین>اجتماعی>بندرانزلی، یکی از شهرهای زیبای شمال ایران است. این بندر هر سال پذیرای میلیون‌ها توریست است. جاذبه‌های دیدنی این بندر کم نیست و در کنار کمیت، تنوع دیدنی‌ها هر گردشگری را به چند روز ماندن در انزلی تشویق می‌کند. این بندر از طریف رود ولگا در دریای مازندران به اروپا راه دارد.
به گزارش شفاآنلاین،بندر انزلی یکی از دیدنی ترین شهرهای استان گیلان هم به جهت طبیعی و هم آثار دیدنی انسان‌ساز است. انزلی دومین شهر گیلان با فاصله 40 کیلومتری (نیم ساعته) از رشت، پنجمین بندر فعال اقتصادی کشور محسوب می‌شود
 
در مورد وجه تسمیه این بندر زیبا نظرات مختلفی وجود دارد. گروهی معتقدند هنگامی که آخرین فاتحان عرب با گذر از کوه‌های البرز سرانجام به انزلی رسیدند، دستور پیاده شدن و فرود آمدن نهایی را به سربازان خود دادند و نام انزلی از فعل انزل به معنا فرود بیا آمده است.
 
برخی نیز آن را تغییر یافته لغتی روسی به معنای "بمان" می‌دانند. اما نزدیکترین حدس به منطق، به معنی لنگرگاه اشاره می‌کند (انزل به‌معنای لنگر)، همچنین در برخی متون یونانی برکه و مرداب با اسامی آنزالیا و انزلیوس خوانده شده‌اند که احتمال ریشه گرفته نام انزلی از واژه های یاد شده باشد نیز منتفی نیست.
 
به عنوان آخرین داستان در این زمینه جالب است بدانید که موسسین اولیه شهر را دو برادر به نام انزل خان و غازان خان می‌دانند که در عین رقابت بنای این دو شهر را گذاشتند.
 
در هرحال این بندر بجز مدتی که در زمان پهلوی به بندر پهلوی تغییر نام یافت، همواره و در طول تاریخ، انزلی بوده است.
 
در سفر به انزلی دیدن برخی از آثار را نباید از دست داد، در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌شود:
 
تالاب انزلی
تالاب انزلی به باور کارشناسان محیط زیست یکی از بزرگترین و جالب‌ترین تالاب‌های دنیا از نظر تنوع زیستی است و در ساحل جنوب غربی خزر و در غرب دلتای سفید رود، در جنوب شهر انزلی واقع است.
 
این تالاب با وسعتی در حدود 280 کیلومتر مربع و عمق 5/1 تا 8/2 متری و جزایر کوچک و بزرگی که سر از آن بیرون آورده‌اند، درزمستان میزبان انواع پرنده‌های دریایی به خصوص قوهای سفید، غاز، اردک، مرغابی، چنگر و دیگر پرندگان مهاجر است.


 

یکی از جذابیت‌های بی‌نظیر تالاب انزلی، نیلوفرهای آبی است که در سراسر تالاب به چشم می‌خورد. نیزارها و لاله‌ای دریایی نیز در حاشیه تالاب مناظری دیدنی در اختیار بازدید کنندگان قرار می‌دهد. قایق سواری بر پهنه مرداب یکی از مفرح‌ترین لحظات سفر به بندر انزلی است.
 
برج کنترل:
این برج که جهت راهنمایی و کنترل کشتی‌هایی که در آب‌های ایران تردد می‌کنند توسط سازمان بنادر و کشتیرانی ساخته شده‌است؛ ارتفاعی در حدود 35 متر دارد و یکی از مکان‌های دیدنی انزلی است.


 
موج شکن:
موج شکن انزلی که به منظور جلوگیری از آسیب رساندن موج‌های دریا به کشتی‌ها و قایق‌ها ساخته شده، اکنون به محلی برای تفریح تبدیل شده‌است. تقریبا هر بازدیدکننده از انزلی یک عکس یادگاری در کنار موج شکن دارد.



 
در سال 1274ساخت موج شکن غازیان و انزلی آغاز شد و در 1293 کار ساخت آن به پایان رسید. موج شکن‌ها روی تیرهای چوبی که در کف دریا تعبیه شده‌اند ساخته شده و در سال‌های اخیر مورد مرمت قرار گرفته‌اند.
 
پل‌های انزلی:
در گذشته که غازیان و انزلی دو شهر جدا از هم بودند، رفت و آمد بین آن دو از طریق قایق انجام می‌شد. در سال 1314 پل‌های انزلی و غازیان بمنظور اتصال این دو مکان آغاز شد. پل فعلی با جلوه‌هایی از گذشته خود به صورت بتونی ساخته شده‌است. گفته می‌شود در گذشته یکی از دهانه‌های آن متحرک بود.
 
برج ساعت/ فانوس دریایی انزلی:
این برج که یکی از قدیمی‌ترین بناهای انزلی است و هنوز از آن استفاده می‌شود، پشت بازار سپه و میدان انزلی واقع شده‌است. ظاهرا این برج به دستور خسروخان گرجی، حاکم ناصرالدین شاه در انزلی در سال 1194 شمسی ساخته شده‌است. این برج آجری 28 متری با چراغ روغنی‌اش بمنظور دیده‌بانی و همچنین راهنمایی کشتی‌ها ساخته شده و پس از آن که در سال 1307 بازسازی شد در هر چهار طرف آن ساعتی نصب شد و از آن پس  نام‌اش را برج ساعت گذاشتند. این برج از فاصله چندین کیلومتری قابل مشاهده است.


 
بلوار ساحلی:
از آنجا که بندر انزلی از سالیان دور با روسیه تزاری هم مرز بوده و رفت و آمدهای بسیاری بین شهرهای هم مرز با انزلی صورت می‌گرفته حال و هوایی اروپایی داشته که نشانه‌های آن را در معماری شهر می‌توان مشاهده کرد.
 
پارک بزرگی که در امتداد تالاب وجود دارد با وسعت 3500 متری در ساله 1305 ساخته شده است. در شمال این بلوار دو موج شکن معروف انزلی چشم‌اندازی زیبا ایجاد کرده‌اند. در حاشیه جنوبی آن امروز غرفه‌های چای و قلیان در تمام مسیر وجود دارد که محل تجمع جوانان، خانواده‌ها و گردشگران خصوصا در شب‌های تعطیل است.


 
کاخ انزلی/ موزه نیروی دریایی:
در فاصله دو پل انزلی و غازیان، کاخ سلطنتی انزلی در وسعتی نزدیک به 1500 متر، در کنار ساحل دیده می‌شود. این کاخ در فاصله سال‌های 1308 تا 1314، و پس از حادثه آتش‌سوزی کاخ خوشتاریا در کنار کاخ اصلی ساخته شد، کاخ خوشتاریا خود متعلق به تاجر روسی بوده که برق را به ایران آورده است.کاخ امروز به موزه نظامی نیروی دریایی تبدیل شده که انواع سلاح گرم و سرد از زمان صفویه به بعد را در معرض تماشا قرار می‌دهد.
 
حافظیه انزلی/ برج موسیقی:
در بالای بلوار ساحلی انزلی و در کنار بنای شهرداری، بنایی سفید رنگ شبیه به حافظیه شیراز قرار دارد. این بنا که در سال 1311 به سفارش شهرداری و توسط گروهی از مهندسان آلمانی احداث شد. پیش از این مکان برگزاری کنسرت‌های موسیقی بوده و هنوز هم به دلیل شباهتی که با حافظیه دارد به همین نام خوانده می‌شود. اکنون از این محل در کنار جذابیت گردشگری بعنوان مکان برگزاری نمایشگاه‌های کوچک نقاشی و صنایع دستی استفاده می‌شود.
 
منطقه آزاد تجاری انزلی:
این منطقه یکی از مناطق آزاد 7 گانه کشور است و برای بالا بردن توان اقتصادی و حمل و نقل در شمال ایران احداث می‌شود. بندر در حال ساخت کاسپین در این منطقه پس از تکمیل قرار است به بزرگترین بندر تجاری و نمایشگاهی خزر تبدیل شود. طبیعتا این اتفاق باعث ورود گردشگران خارجی بویژه از کشورهای همسایه خزری به انزلی می‌شود. در حال حاضر کارتینگ این منطقه در کنار خط ساحلی، یک سرگرمی مفرح برای خانم‌ها و آقایان و افراد بالای 11 سال است. در سفر به انزلی می‌توانید از کارتینگ فرمولای منطقه آزاد انزلی نیز دیدن کنید.
 

کشتی میرزا کوچک خان جنگلی:
این کشتی تنها شناور سواحل شمالی کشور است که برای مقاصد تفریحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. صرف یک وعده همراه با موسیقی و عبور روی آب‌های تالاب انزلی و دریای خزر تجربه‌ای است که ارزش امتحان کردن دارد.


 
کلیسای مریم مقدی و شعبه انزلی شورای خلیفه گری ارامنه ایران که در سال 1885 میلادی ساخته شده، کلیسای پروتستان‌های غازیان، بقعه بی‌بی حوریه که گفته می‌شود آرامگاه خواهر امام رضا (ع) است، قبرستان لهستانی‌ها که آرامگاه لهستانی‌هایی است که از آلمان نازی به ایران پناهنده شده بودند و در اثر سختی راه و بیماری درگذشته بودند بعنوان سندی به جا مانده از دوران جنگ دوم و شنبه بازار انزلی از دیگر نقاط دیدنی این شهر هستند.میراث فرهنگی

 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: