کد خبر: ۱۰۰۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 12
شفاآنلاین>اجتماعی>مازندران استان سرسبز و چشم‌نواز شمال ایران، که با طبیعت بی‌نظیر و آب‌وهوای معتدل خود در نوار ساحلی جنوب دریای خزر آرام‌گرفته، جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی بی‌شماری را در خود جای‌داده است.
به گزارش شفاآنلاین،شهرستان رامسر که به عروس مازندران شهرت یافته، در منتهی‌اليه غربی مازندران در دامنه جنگلي و زيبای البرز و سواحل رویایی دريای خزر از جاذبه‌های متعدد و زيبايی برخوردار است.

روستای جواهر ده

جواهرده منطقه‌ای تاريخی با جنگل‌های سرسبز است كه نيمی از سال پوشيده از برف و در فصل تابستان از هوای بسيار مطبوع برخوردار است. اين منطقه رویایی، شاهكار طبيعت و نگين فيروزه فام کوه‌های البرز است كه از ۳ جهت در محاصره كوه قرار دارد.

در مورد نام‌ این‌ روستا عقاید مختلفی‌ وجود دارد، در گذشته آن‌ را «جورده‌» به‌ معنی‌ ده‌ بالا در مقابل «جیرده» یعنی ده پایین می‌نامیدند. این‌گونه نام‌گذاری در اشکورات و گیلان و مازندران متداول است. این روستا مرتفع‌ترین‌ روستای‌ کوهستان‌ در پایین چکاد سماموس است. عده‌ای دیگر ده‌ را به‌ دلیل‌ به‌ دست‌ آمدن‌ آثار قیمتی‌، طلا و جواهرات‌ «جواهرده‌» می‌نامند. درعین‌حال‌ به‌ اعتقاد مردمان‌ قدیم‌، در روزگاران‌ گذشته‌ زنی‌ به‌ نام‌ جواهر حاکم‌ این‌ منطقه‌ بوده‌ و جواهرده‌ از نام‌ او برگرفته‌شده است.


كاخ سلطنتی رامسر

كاخ سلطنتی رامسر یا كاخ مرمر با مساحتی حدود ۶۰۰ متر با شیوه معماری اروپایی، در میان باغی به مساحت ۶۰ هزار متر بنا شده است. در محوطه بیرونی كاخ تا دریا باغ بزرگی از گونه‌های گیاهی متفاوت و نایاب خارجی و گل‌های زینتی احداث‌شده است که به یكی از بهترین نقاط دیدنی و جهانگردی نادر و مشهور برای توریست‌ها تبدیل شده است.

همچنین در كنار این كاخ چشمه آب گرم رامسر وجود دارد كه مركب از ۶ چشمه بزرگ و كوچك است و برای رفاه حال مسافران با لوله‌کشی و ساخت حمام مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اين كاخ هم‌اکنون با عنوان تماشاگه خزر به‌صورت موزه برای عموم قابل بازديد است.

بهشهر

بهشهر شرقی‌ترين شهرستان استان مازندران است كه سابقه سكونت در آن به دوره ميانه سنگی میرسد. اين شهر به دليل قرار گرفتن در جاده ترانزيتی خراسان و رفت آمد زائران حرم امام رضا (ع ) دارای موقعيت ممتازی است.


تالاب عباس‌آباد

تالاب عباس‌آباد یکی از بخش‌های مجموعه فرهنگی تفریحی عباس‌آباد است که وسعت آن حدود ۱۰ هکتار و عمق آن نزدیک به ۱۰ متر است.


تالاب عباس‌آباد در ارتفاع ۴۰۰ متری از سطح دریا در جنوب شرقی بهشهر میان جنگل قرارگرفته است و به دلیل ساخت‌وسازهایی كه شاه‌عباس در اطراف آن انجام داد، به نام عباس‌آباد معروف شده است.

بنای میان آب که با مصالح آجر و ساروج در میانه آب واقع‌شده در اصل پایه‌ای برای کاخی‌ بوده که اکنون اثری از آن موجود نیست.

دریاچه عباس‌آباد به دلیل دسترسی مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستانی و آب‌وهوای مناسب قابلیت‌های توریستی فراوان دارد و در فصل‌های مختلف سال تورهای زیادی برای بازدید و استفاده از طبیعت زیبا، از این منطقه دیدن می‌کنند.

كاخ صفی‌آباد


كاخ صفی‌آباد در میان باغی زیبا به‌صورت بنایی مربع شكل با ابعاد ۲۵ * ۲۵ متر در دو طبقه ساخته‌شده است. شاه‌عباس اول، از روی علاقه‌‌ای که به فرزند دل‌بند خویش، شاه صفی داشت، این بنا را کاخ صفی‌آباد نام‌گذاری کرد. این كاخ در زمان شاه صفی نوه شاه‌عباس توسعه پیداکرد و عمارت باشکوه صفی‌آباد مرهون توجه خاص شاه‌عباس بود.

ورودی كاخ در سمت شمالی قرار داشته كه با عبور از پنج پله امكان دسترسی به داخل طبقه اول كاخ وجود دارد. طبقه اول دارای اتاق‌های متعدد بوده كه از طریق راهرو و هشتی امكان دسترسی به داخل آن وجود دارد. طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاق‌های زیبا است. بنا بر روایت مورخان، دیوارهای درونی كاخ دارای نقاشی‌های گوناگون بوده كه متأسفانه امروزه اثری از آن بر جای نمانده است.

گفته می‌شود از کاخ صفی‌آباد تا باغ شاه بهشهر که به عمارت چهل‌ستون مشهور است، یک‌راه زیرزمینی احداث‌شده بود که در مواقع ضروری برای عبور و مرور یا سایر جریان‌های دیگر مورداستفاده قرار می‌گرفت. فاصله کاخ تا دریا در حدود ۱۶ کیلومتر است و در ایام سلطنت صفویه، به‌ویژه شاه‌عباس کبیر، این راه زیرزمینی جهت امور سوق‌الجیشی و جلوگیری از تهاجمات ازبکان و سایر ملل وحشی که در حول‌وحوش دریای خزر زندگی می‌کردند، استفاده می‌شد.

در موازات کاخ صفی‌آباد چشمه آبی موجود است که به چشمه «پلنگ خیل» شهرت دارد. این آب در ایام فرمانروایی صفویه به شکل روباز و با تن پوشه‌های سفالی در تمام طبقات ساختمان، از دیواره و غیره جریان داشت تا تهویه هوا برای ایام تابستان یا احتیاجات دیگر برقرار باشد.

نوشهر

پارک جنگلی سی‌سنگان

پارک جنگلی سی‌سنگان یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین پارک‌های شمالی کشور است. ساحل زیبای دریا، تنوع پوشش گیاهی، وجود امکانات رفاهی و جاده‌های جنگلی این پارک را به مرکز مهم جذب مسافر در شمال کشور تبدیل کرده است. موقعیت این پارک از شمال به دریای خزر، از جنوب به دامنه شمال سلسله جبال البرز و از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح‌الدین کلا محدود می‌شود.


اين پارک نيز مانند پارک جنگلى نور به دليل خصوصيات و جاذبه‌های طبيعى و زيبای ها و امکانات ایجادشده در آن، بسيار موردتوجه مسافران و اهالى بومى است. وجود کمياب و در حال انقراض شمشاد و نزديکى آن به دريا، قابليت سياحتى جالب‌توجهی به آن بخشيده است.

روستای کندلوس

در دره‌های البرز مرکزی در جنوب دریای خزر، روستایی زیبا وجود دارد که طبیعت بکرش را در میان کوه‌ها پنهان کرده است. کندلوس که امروزه آن را «میخساز» می‌گویند، در دامنه‌های سرسبز و خرم البرز در منطقه کجور مازندران قرار دارد. مجموعه فرهنگى كندلوس چنان وجاهتى به این روستاى تاریخى بخشیده كه هم‌اکنون روستاى كندلوس به یكى از قطب‌های گردشگرى استان مازندران تبدیل‌شده است.

جالب‌ترین قسمت این مجموعه موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی است که در یک بنای زیبا با الهام از داستان‌های شاهنامه ساخته‌شده است.

در موزه مردم‌شناسی کندلوس، اشیای ارزشمندی از دوران‌های مختلف تاریخی و از آداب و رسوم منطقه به نمایش گذاشته‌شده است.

مزارع گیاهان دارویی کندلوس با فراورده‌های بسیار متنوع از دیگر جاذبه‌های این منطقه است.


مسیر دسترسی

برای رسيدن به كندلوس از شهرستان چالوس از مسير گردشگری كندوان بايد گذشت و در كيلومتر ۲۵ چالوس به كرج، به دوراهی كجور می‌رسيد كه تا كندلوس ۱۸ كيلومتر فاصله دارد. این راه آسفالته و مقداری هم خاكی جنگلی است.

تنکابن

شهرستان تنكابن با تركيبی از جاذبه‌های دريا، دشت، جنگل و كوهستان برای انواع تورها و انگيزه‌های مختلف گردشگری مناسب است.

طبیعت‌گردی با استفاده از دريا، آب‌های گرم معدنی، پارک‌های جنگلی، آبشار و آب‌وهوای ييلاقی قابل برنامه‌ريزی برای گردشگران است.

دره سه هزار

دره سه هزار منطقه‌ای بكر و زيبا با چشم‌اندازهای بديع و آب‌وهوای مطبوع به همراه آبشارها و چشمه‌های آب گوارا و آرامش رویایی است که برای گروه‌های گردشگری كاملا ایده آل است.

رستوران‌ها، واحدهای اقامتی، هتل‌ها، پارک جنگلی و... در کنار مسیرهای ماشین روی فرعی بسیار که با داشتن راهنمایی خوب در دسترس قرار می‌گیرند، جاده‌های زیبای این منطقه را به جاذبه‌هایی بی‌نظیر در طبیعت ایران تبدیل می‌کنند.

مسیر دسترسی

جاده تنکابن به خرم آباد پس از عبور از قلعه گردن به سمت جنوب امتدادیافته و دوراهی "لتاک" در جانب شرقی وارد یک جاده خاکی می‌شود که به‌طرف منطقه زیبای سه هزار ادامه پیدا می‌کند.

منطقه خشکه‌داران

منطقه خشکه‌داران با مساحتی بالغ‌ بر ۲۶۰ هکتار دارای گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی است و تنها جنگل جلگه‌ای و بكر و از آخرین بازمانده‌های اکوسیستم‌های جنگلی جلگه‌ای شمال ایران است.

بخش‌هایی از این منطقه حالت تالابی دارد و از مناطق مهم لانه‌سازی و جوجه آوری بسیاری از پرندگان است.

خشکه‌داران با برخورداری از ساحل زیبای دریای خزر و مجاورت با شهرهای توریستی و امكانات اقامتی و پذیرایی، ازجمله بهترین مناطق برای اجرای تور است، در حاشیه این منطقه نیز یک موزه تاریخی طبیعی ایجادشده كه مجموعه تاكسیدرمی از حیوانات حیات وحش شمال ایران را به نمایش گذاشته است.

مسیر دسترسی

محور تنكابن به چالوس بعد از شهر عباس‌آباد و قبل از سلمانشهر دركنار جاده واقع‌شده و تنها ۱۲۰ متر با دريا فاصله دارد.

چالوس

دریاچه كوهستانی ولشت

دریاچه كوهستانی ولشت به دلیل چشم‌انداز سبز و طبیعت منحصربه‌فرد آن ازجمله دیدنی‌ترین میراث طبیعی كشور است كه هرساله بسیاری از علاقه‌مندان به کوهنوردی، آب‌وهوای مطبوع، ماهیگیری و اقامت در محیط آرام و رویایی، این مکان را جهت گذراندن اوقات فراغت انتخاب می‌کنند.

مسیر دسترسی

دریاچه كوهستانی ولشت در جنوب غربی شهر چالوس و شمال شرقی كلاردشت و در ارتفاع یک هزار متری از سطح دریاچه خزر قرار دارد.

دسترسی به دریاچه از طریق مرزن‌آباد و سمت غربی جاده چالوس امکان‌پذیر است.

نمک‌آبرود

نمک‌آبرود شهرکی گردشگری و ویلایی است که دارای خط تله‌کابینی به نام تله‌کابین نمک‌آبرود است. این تله‌کابین دارای ۴۲ كابين ۴ نفره است كه با سرعت ۳ متر بر ثانيه مسير ۲۱۰۰ متری را طی می‌کند و در مدت ۱۲ دقیقه گردشگران را از نواحی جلگه‌ای به ارتفاع ۹۷۰ متری قله کوهستان مدوبن منتقل می‌کند و در حین انتقال مناظر طبیعی زیبایی را به نمایش می‌گذارد.

قله كوه مدوبن، با داشتن امكانات پذیرایی مسافرين و همچنين اختلاف دمای حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد نسبت به‌ پای كوه در ماه‌های گرم سال فضای دل‌نشین و خاطره‌انگیزی را براي گردشگران خواهد داشت.

در کنار اين تله‌کابین كه در جنوب غربی شهرک نمک‌آبرود واقع‌شده، میهمان سراهایی با چندین سوئیت و اتاق مجهز برای کسانی که می‌خواهند روزهایی را در آغوش طبیعت بگذرانند، وجود دارد. همچنین در این منظقه تورهای یک‌روزه و چندروزه مهيا شده تا گردشگران از طبيعت بكر اين منطقه كه در نوع خود بی‌نظیر است، استفاده كنند.

بابل

موزه بابل

ساختمان این موزه در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی به‌ عنوان بلدیه (شهرداری) بنا شده و به دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص معماری در فهرست آثار ملی ایران ثبت‌ شده است. این بنا در اسفندماه ۱۳۷۴ با كاربری فرهنگی در اختیار سازمان میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت و در بهمن‌ماه سال ۱۳۷۵ پس از احیا و مرمت و باز پیرایی، تحت عنوان موزه بابل گشایش یافت.

امروزه از طبقه همكف موزه به‌عنوان نمایشگاه موقت آثار فرهنگی - هنری استفاده می‌شود و در طبقه دوم آن آثار باستان‌شناسی و مردم‌شناسی به نمایش درآمده است.

موزه بابل تنها موزه مردم‌شناسی استان مازندران است. بسیاری از وسایل چوبی قدیمی٬ وسایل کشاورزی اقوام مختلف کوزه‌های سفالی و حتی مجسمه‌های قدیمی را می‌توان در این موزه مشاهده کرد.

بابلسر

امامزاده ابراهيم

امامزاده ابراهيم در بين اهالی منطقه به (ابوجواد) معروف است كه با خواهرش در بازار محله مشهدسر به خاک سپرده‌ شده‌اند. در بعضی از کتاب‌ها، امامزاده ابراهيم را برادر امام رضا (ع) یادکرده‌اند. به علت وجود همين آرامگاه در گذشته بابلسر به نام مشهدسر شهرت يافته بود.

ساختمان بقعه بنايی است ۸ ضلعی، با گنبدی كلاه درويشی كه دارای عظمت خاصی است و ساختمان مسجدی بزرگ و بنایی برای آبدارخانه یا نظایر آن به این بنا افزوده‌اند. داخل بنای اصلی و بر جرز مسجد گچ‌بری‌های ظريفی است كه در نوع خود بی‌نظیر است.

این بنا ازنظر دارا بودن آثار تاریخی ارزشمند هنری مانند درهای نفیس، صندوق چوبین و کتیبه‌های متعدد شهرت دارد. در روی درب‌های این بنا سه تاریخ ۸۵۷، ۸۵۸ و ۸۴۱ هجری قمری حک‌شده است.

بنای امامزاده ابراهیم به سال ۸۴۱ هجری قمری به‌فرمان سید بی‌بی خاتون (همسر سلطان امیر شمس‌الدین از اوامر دوره تیموری) ساخته‌شده است.

سوادکوه

برج لاجیم

برج لاجیم كه در روستای لاجیم منطقه سوادكوه واقع‌شده، سهوا به مقبره امامزاده عبدالله معروف است. این بنای تاریخی در خارج با یک گنبد مخروطی ساده و ظریف پوشیده شده است كه در داخل به حالت مدور تغییر شكل می‌دهد. ورودی این بنای آجری در سمت شرق است و پایه گنبد به‌وسیله یک ردیف طاق‌نما تزئین شده است.

در كمربند زیر گنبد دو كتیبه به خط كوفی و پهلوی بر روی‌هم قرارگرفته است. این دو كتیبه به شکل زیبایی با آجرهای تراش‌خورده در زمینه‎ای از گچ سفید نصب‌شده‌اند كتیبه با خط كوفی نام (كیا ابوالخوارس شهریار) صاحب بنا و تاریخ ۴۱۳ هجری قمری را نشان می‌دهد.


اهمیت برج لاجیم مانند برج رسکت، بیشتر به دلیل دارا بودن كتیبه پهلوی در كنار كتیبه كوفی است. این امر نشان می‎دهد كه در قرن پنجم هجری قمری در این قسمت از ایران، حكمرانان وقت علاوه بر توجه به هنر دوران قبل از اسلام به خط رایج در دوره حكومت شاهان ساسانی نیز اهمیت می‌داده‌اند.

دریاچه شورمست تنها دریاچه طبیعی شهرستان سوادكوه است كه وسعت آن ۱۵ هزار مترمربع و عمق آن ۵ متر است. منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن‌که از درختان‌کهنسال و بلندقامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساخته است.

دریاچه شورمست به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تهران - شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه‌آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.

در اطراف این دریاچه، تأسیسات عظیم استخراج زغال‌سنگ، پل ورسک، امامزاده عبدالحق زیرآب ، برج تاریخی لاجیم، قلعه کنگ لو، کوه‌های صخره‌ای خروا و نروا و بسیاری از مکان‌ها و چشم‌اندازهای زیبای طبیعی کنار هم گردآمده‌اند تا بتوانند تمامی خواسته‌های علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان را برآورده سازند.شهر خبر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: