کد خبر: ۹۹۸۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 04
کارشناسان حوزه دخانیات و عرصه سلامت به مقولات مختلف آسیب‌ها و چالش‌های تولید سیگار و واردات دخانیات پرداختند بطوریکه یکی از کارشناسان از تبلیغات گستاخانه یک شرکت سیگارسازی با عنوان «هر کس دو لب دارد، مشتری من است!»، پرده برداشت.
به گزارش شفا آنلاین،زهرا حسامی معاون درمان مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی در خصوص اعطای مجوز به کارخانجات سیگار خارجی اظهار داشت: قسمت‌های مختلف شبکه سلامت و وزارت بهداشت با یکدیگر همکاری نزدیکی دارند و هدف ما در حوزه کنترل دخانیات این است که به سمت کاهش مصرف دخانیات برویم.

وی ادامه داد: بر اساس اهدافی که مشخص کرده ایم، تا سال 2025 متعهد هستیم که 30 درصد مصرف دخانیات را کاهش دهیم، بنابراین مسلماً هر گونه توسعه و گسترش شرکت های دخانیاتی، چه داخلی و چه خارجی برای رسیدن به این هدف مغایرت دارد.

معاون درمان مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی با خاطرنشان کردن مضرات سیگار بیان داشت: همانطور که می دانید سیگار محصول کُشنده ای است و از هر دو نفری که سیگار می کشند یک نفر از بین می برد.

حسامی شکل گیری صنایعی که سیگار تولید می‌کنند را دارای تبعات زیانباری دانست و عنوان داشت: یکی از تبعات آن این است که نرخ و قیمت و برند کاهش پیدا می‌کند و دسترسی هم آسان تر می‌شود و این مسئله با هدف کنترل دخانیات مغایرت دارد.

در کشور فقط وزارت بهداشت مسئول سلامت نیست، بلکه تمام وزارتخانه‌ها مسئول هستند

در ادامه حبیب امامی - استادیار دانشگاه درباره مجوز ورود کارخانجات سیگار سازی به کشور گفت: سال گذشته در همین ایام مجوز این کار توسط وزیر صنعت، آقای نعمت زاده انجام شد و با آن مخالفت‌های زیادی شد.

وی درباره علت مخالفت با این اقدام اظهار داشت: نکته جالب این است که محور مخالفت با این کار سلامت نبود. علت اصلی مخالفت این بود که سود این شرکت به جیب صهیونیست‌ها یا جیب ما می‌رود. از ابتدای این قرن، برای ایجاد عدالت در سلامت، سازمان بهداشت جهانی شعار سلامت برای همه را مطرح کرد ولی این شعار شکست خورد زیرا عدالت صورت نگرفت و شواهد نشان داد، این شعار، شعاری موفق نبوده است.

امامی به تغییر شعار سازمان سلامت جهانی اشاره کرد و افزود: شعار جدید، همه برای سلامت است. یعنی در یک کشور فقط وزارت بهداشت مسئول سلامت نیست، بلکه تمام وزارت خانه‌ها به سهم خودشان مسئول حفظ سلامت هستند.

این استادیار دانشگاه با یادآوری این مسئله که شعار همه برای سلامت نیز شکست خورد، گفت: شعار فعلی سلامت در سیاست است یعنی هر وزارت خانه ای، هر اقدامی که بخواهد انجام دهد باید جایگاه سلامت را در نظر بگیرد.

تبلیغات گستاخانه یک شرکت سیگارسازی: هر کس دو لب دارد، مشتری من است!

امامی با اشاره به اینکه برای ساخت هر چیزی نیاز به پیوست‌های گوناگون است، بیان داشت: با کدام پیوستِ سلامت داریم این کار را انجام می دهیم؟ همه می‌دانند سیگار چه مضراتی دارد. جالب است بدانید شعار و تمرکز همه شرکت‌های سیگار روی سن 13 سال است و یکی از اینشرکت‌های بزرگ اعلام کرده هر کس دو لب دارد، مشتری من است!

مصرف سالانه 55 میلیارد نخ سیگار در کشور

در ادامه علی اصغر رمزی - رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مصرف سیگار در کشور یک واقعیت است، اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت مصرف سیگار سالانه حدود 55 میلیارد نخ است. بخشی از این 55 میلیارد نخ در داخل کشور تولید می‌شود و بخشی از آن نیز از طریق واردات تامین می‌شود.

رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قانون برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرده است که واردات رسمی را تبدیل به تولید داخل با برند اصلی کند، یعنی اگر یک وارد کننده ای سالیان سال یک برند سیگاری را وارد می‌کند، باید تا پایان برنامه پنجم با همان برند، تولید داخل کند.

سیگار و اشتغال!

در ادامه این برنامه گفت‌وگومحور رادیویی مهدی عابدی - جامعه شناس و استاد دانشگاه با بیان اینکه از یک دیدگاه این کار تبعات بسیار زیادی برای کشور دارد، گفت: با این کار میزان سیگار مصرفی در کشور کاملاً نهادینه می‌شود. بخشی از مشکل ما در شرکت دخانیات این است که با حجم عظیمی از نیروی کار مواجه هستیم که باید به آنها پاسخ گو باشیم.

این جامعه شناس ادامه داد: با این اقدام، برای تشکیل شرکت‌های دیگر تعهد ایجاد می‌شود که دقیقا مقابل سیاست‌های مبارزه با دخانیات است. شرکت‌های بزرگی تشکیل می‌شود که برای اینکه چرخه اقتصادی شان بچرخد، مجبور هستند مقدار سیگاری که در جامعه مورد تقاضاست را تولید کنند و حتی اگر تقاضا هم کم شود، آن میزان عرضه را داشته باشند زیرا خیلی‌ها از این وضعیت نفع اقتصادی می‌برند.

فرهنگ سازی دوری از دخانیات از دوران کودکستان‌

در ادامه محمد حسین برخوردار - مدیر عامل شرکت دخانیاتصحبت‌های مخالفان این اقدام را شعاری دانست و اظهار داشت: چندین سال است که دخانیات وجود دارد یعنی از سال 1310 در کشورمان این صنعت بوده و همیشه این بحث وجود داشته است که این صنعت، صنعتی زیان آور است در صورتیکه در برخی مواقع، جزو کمک کننده به بودجه کشور بوده است.

وی با بیان اینکه هر سال شاهد افزایش مصرف دخانیات در کشور هستیم، گفت: در واقع فرهنگ سازی که باید برای این کار مانند راهنمایی و رانندگی صورت بگیرد، انجام نشده است. ما باید این فرهنگ سازی را از کودکستان‌ها شروع کنیم و در جامعه گسترش دهیم.

مدیر عامل شرکت دخانیات شعار دادن را کافی ندانست و خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم می‌خواهیم مصرف را پایین بیاوریم، خیلی قشنگ است ولی آمار نشان می‌دهد که این شرایط وجود ندارد و هر سال مصرف دخانیات افزایش می‌یابد. آماری ارائه شده است که بر اساس آن 55 میلیارد نخ، مصرف سیگار در سال است اما آمار ما نشان می‌دهد، 65 الی 67 میلیارد نخ سیگار مصرف سالیانه کشور است.

برچسب ها: سلامت ، دخانیات ، سیگار
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: