کد خبر: ۹۱۷۹۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ - ۱۱ دی ۱۳۹۴ - 2016January 01
شفا آنلاین>اجتماعی>امروزه مصرف دخانیات در میان قشر جوان و تحصیل کرده می رود که به امری شایع تبدیل شود، مسئله ای که به قیمت گذراندن اوقات فراغت تمام می شود.
به گزارش شفا آنلاین، تا همین چند سال پیش وقتی صحبت از اعتیاد، مصرف سیگار و قلیان به میان می آمد تمام ذهن‌ها به سمت افراد بالای 50 سال و مسن کشیده می‌شد اما امروزه اکثر نگاه‌ها به سمت دانش آموزان و دانشجویان می‌چرخد اما حالا فرقی ندارد دانشجوی چه رشته‌ای باشی، پزشکی بخوانی یا فنی یا غرق در فرمول‌های ریاضی باشی،‌به نظر می‌رسد این روزها برای برخی یکی از ژست‌های روشن فکری که با چاشنی عادت همراه شده سیگاری است که بر روی لب‌های برخی از دانشجویان در محیط علمی دانشگاه دیده می‌شود.

حال برخی از این دانشجویان ممکن است به دلیل مشکلاتی که داشته باشند از بار سنگین هزینه های زندگی و مشکلات روحی و روانی برای تسکین آرامش خود به سیگار روی آورند.

طبق آمار منتشر شده از سازمان بهداشت جهانی 30 درصد پسران و 12 درصد دختران دانشگاه‌های دولتی کشور سیگار و قلیان مصرف می‌کنند، این در حالی است که 9 درصد پسران و 11 درصد دختران این دانشگاه‌ها به مصرف داروهای حاوی مواد اعتیاد آور روی آورده اند. 

از حرف تا عمل چقدر فاصله بود؟
سال 89 وزیر بهداشت دولت دهم اعلام کرد که استعمال دخانیات در محیط دانشگاه‌ها و اماکن مرتبط به دانشگاه تخلف اخلاقی محسوب می‌شود و جریمه‌ی آن هم دو ترم محرومیت از تحصیل خواهد بود اما با وجود این حکم هنوز هم برخی از دانشجویان در محیط دانشگاه‌ها همچنان سیگار می‌کشند و قانونی را که هیچ وقت اجرایش جدی گرفته نشد، پشت دود غلیظ این ناهنجاری فرهنگی محو می‌کنند. 

برآورد سوء مصرف مواد در میان دانشجویان 
افشار معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درخصوص میزان اعتیاد در میان دانشجویان دانش‌آموزان و قشر تحصیل کرده گفت: آمار کشوری با آماردانشجویی و آمار دانش‌آموزی کاملا متفاوت است، سه طرح جداگانه انجام شده این طرح‌ها هر 5 سال یکبار تکرار می‌شود، آخرین طرح ارائه شده در سال 1390 است در مجموع یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد داریم، غیر از مصرف کنندگان تفننی این رقم 2.6 درصد بین 15 تا 65 سال است. 

وی ادامه داد: طرح دیگری که انجام شده برآورد سوء مصرف مواد در میان دانشجویان است که کاملا از طرح کشوری جداست و کاملا متفاوت است، آن طرح نشان داده 2.6 درصد از دانشجویان دانشگاه‌های وزارت علوم و 1.6 درصد از دانشجویان مشغول تحصیل در دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت مواد مخدر مصرف می‌کنند. 

اجرا نشدن قانون تا کی‌؟ 
قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص قانون منع سیگار در دانشگاه‌ها بیان کرد: قانون زیاد داریم ولی اجرا نمی‌کنیم این که قانون منع سیگار را در دانشگاه‌ها تصویب کردند که سیگار نکشند نشان دهنده فرهنگ مردم است و با بخشنامه شدنی نیست ولی در عین حال بخشی از آن شدنی است. 

وزیر بهداشت تصریح کرد: به عبارتی عوارضی وضع کرده‌ایم و در عین حال مریض‌هایمان را کنترل  می‌کنیم و کسانی که دچار اعتیاد می‌شوند کاهش پیدا خواهند کرد.

آموزش عالی مقصر است
در این میان برخی معتقدند که بی‌مسئولیتی آموزش عالی به مسائل فرهنگی در چند سال اخیر باعث شده که پای برخی از ناهنجاری های فرهنگی به دانشگاه‌ها باز شود.

زاهدی عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس عنوان کرد: انتظار داشتیم که در این دو سه ساله حداقل 4، 5 اولویت جدی این بخش فرهنگی در دانشگاه‌ها دنبال شود.

حتی گران کردن سیگار هم دردی را دوا نکرد
سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص مصرف سیگار بیان کرد: سیگار باعث مرگ زودرس سرطان، اعتیاد و افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.تنها وارد کنندگان، دلالان و تولید کنندگان از آن سود می‌برند و نمی‌گذارند که تعرفه آن اصلاح شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر سن مصرف سیگار کاهش پیدا کرده اما نرخ آن افزایش یافته است. وزارت بهداشت ثابت کرده است که به قلیان مواد روان گردان و مخدر افزوده می‌شود، گزارش افزوده شدن این مواد به قلیان ها توسط اورژانس‌ها و همچنین بررسی مشترک ما با قوه قضائیه صحت آن را تائید کرده است. 

هرچه هست زیر سر تنباکوهاست
مسجدی فوق متخصص ریه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص عوارض مصرف سیگار و قلیان بر سلامتی و ریه انسان خاطر نشان کرد: کشیدن قلیان خطر ابتلا به سل ریوی را افزایش می‌دهد مخصوصا کودکان در مقابل تاثیرات مضر قلیان آسیب پذیر هستند و اگر در محلی باشند که در آن قلیان کشیده می‌شود، احتمال ایجاد عفونت‌های ریوی، آسم و سندروم مرگ ناگهانی کودک در آن‌ها افزایش می یابد. 

وی بیان کرد: متاسفانه به اکثر تنباکوهایی که در سال‌های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی  اضافه می‌شود که این اسانس‌ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌شود بنابراین علاوه بر بیماری‌های عنوان شده رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد. 

 در پایان همه ما عاقبت می‌میریم اما مرگ ناشی از سرطان یا بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات بسیار دردناک و زجر آور است، به یاد داشته باشید تنها ما به عنوان مصرف کننده نیستیم که به بدنمان آسیب می‌زنیم بلکه اطرافیانمان نیز در معرض دود ناشی از مخدرات قرار دارند و خوب است به سلامت اطرافیانمان توجه نشان بدهیم.
برچسب ها: اعتیاد ، سیگار ، قلیان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: