شفا آنلاین>تغذیه>معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 19 میلیون ایرانی کم تحرک هستند، 47 میلیون نفر رژیم غذایی ناسالم دارند و نمک، چربی و قند بیش از حد مصرف می کنند و مصرف میوه، سبزی و لبنیات آنها کمتر از حد لازم است.
به گزارش شفا آنلاین، علی اکبر سیاری روز یکشنبه
در همایش بسیج تغذیه سالم در وزارت بهداشت افزود: حرف اصلی وزارت بهداشت
برای مردم فقط همین یک جمله است مصرف نمک، شیرینی و چربی را محدود کنید، نه
اینکه اصلا نخورید بلکه به اندازه نیاز و کم بخورید.وی گفت: بنده با
64 سال سن اکنون 20 سال است که دست به نمکدان نبرده ام، 20 سال است که چای
را بدون قند و حداکثر با یک کشمش می خورم، هر روز 30 دقیقه ورزش می کنم و
حاضرم با جوانان امروز مسابقه دو بدهم.معاون وزیر بهداشت افزود: افزایش
بیماریهای غیر واگیر به خصوص بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و بیماریهای
تنفسی مشکل جهانی که بخش مهمی از آن به تغذیه ناسالم و کم تحرکی مربوط است و
البته ژنتیک نیز در بروز این بیماریهای نقش دارد.سیاری هشدار داد:
مخاطرات سلامت مردم ایران البته فقط این بیماریها نیست، اعتیاد در کشور رو
به افزایش است، سن اعتیاد کاهش پیدا کرده و حوادث و ایدز نیز جزو مخاطرات
اصلی سلامت مردم است.معاون وزیر بهداشت گفت: 19 میلیون ایرانی کم تحرک
هستند، 47 میلیون نفر رژیم غذایی ناسالم دارند و نمک، چربی و قند بیش از حد
مصرف می کنند و مصرف میوه، سبزی و لبنیات آنها کمتر از حد لازم است. سیاری مصرف الکل زا نیز از جمله مخاطرات مهم سلامت اعلام کرد اما گفت: آماری از میزان مصرف الکل در کشور نداریم.**سیگار می کشند تا ICU اضافه کنیموی
افزود: سیگاریها سالانه 10 هزار میلیارد تومان را با کشیدن 63 میلیارد نخ
دود می کنند و در عوض وزارت بهداشت را مجبور می کنند برای نجات آنها مرتبط
بیمارستان بسازد و تخت ICU و PICU اضافه کند.**آمار مرگ سرطان،سکته و حوادث در ایرانسیاری
ادامه داد: سالانه 92 هزار نفر بر اثر سکته قلبی، 43 هزار نفر بر اثر سکته
مغزی، 31 هزار نفر بر اثر حوادث و سه هزار نفر بر اثر سرطان در کشور جان
خود را از دست می دهند.معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: راه حل کاهش این
میزان مرگ در کشور این است که روزانه حداقل نیم ساعت ورزش کنیم، از اضافه
وزن و چاقی جلوگیری کنیم، کاهش وزن سخت است و نگهداشتن آن سخت تر اما باید
همت کنیم.**انتظار از رسانه هاوی گفت: همه ایرانیان با آموزش
همگانی از سطح مدارس، در دانشگاهها و از طریق رسانه ها به خصوص صدا و سیما
باید بدانند که روزانه به چقدر کالری نیاز دارند و با فعالیتهایی که دارند
که چقدر کالری مصرف می کنند و از میزان کالری هر ماده غذایی آگاه باشند.معاون
وزیر بهداشت اضافه کرد: وظیفه دستگاههای دولتی نیز این است که
استانداردهای مواد غذایی را تعریف و اجرا کنیم و همه صنایع و تولیدکنندگان
فرآورده های غذایی و مراکز عرضه غذا از جمله نانوایی را وادار کنیم که غذای
سالم در اختیار مردم قرار دهند.