وی در این باره افزود: در دکترین توسعه، توسعه پایدار باید نهادینه شود و آنچه که در این دکترین باید مورد توجه قرار گیرد سیاستهای کلی هستند.
رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام دوره موثره برای ارزیابی از این سیاستهای کلی را 10 سال عنوان کرد و آن را به دلیل جلوگیری از تغییر جهتها در دولتهای مختلف دانست.
مجابی درباره زمان آغاز به کار کمیته و کارگروههای زیرمجموعه آن گفت: این کمیتهها دو سال پیش با دستور رئیس مجمع تشخیص مصلحت و با حضور نمایندگان قوای مختلف و دانشگاهها تشکیل شد.
رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام اولین دستور کار این کمیته را شناسایی وضعیت موجود محیط زیست کشور برشمرد که در قالب پیشنهاد اولیه به دفتر مقام معظم رهبری ارسال و با اصلاحات ایشان این فرآیند ادامه پیدا کرد.
وی درباره اهمیت تهیه این سند هم اظهار داشت: آنچه اهمیت دارد این است که این سند به لحاظ زمانی در آستانه تدوین برنامه ششم ابلاغ شد و باید در این برنامه ساری و جاری شود.
مجابی اهمیت دیگر این سند را با اجلاس آینده سران کشورها درباره تغییر اقلیم عنوان کرد و گفت: ارائه این سیاستها در جمع اعضا میتواند تعهد ما را به بهبود وضعیت محیط زیست در دهکده جهانی نشان دهد.
وی در ادامه به برخی از نکات مهم این سند نظیر مدیریت جامع و یکپارچه، رعایت عدالت دین نسلی، جرمانگاری تخریب محیطزیست، آیندهنگری، اقتصاد سبز، انرژیهای پاک، ایجاد نظام حسابرسی زیست محیطی، عوارض و مالیات سبز، توجه به مشارکتهای مردمی و دیپلماسی محیط زیست اشاره کرد.
رئیس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با بیان اینکه این سیاستها یک سند ملی است و متعلق به کسی نیست، از رسانهها خواست تا با رویکرد توسعه پایدار و موضوع توازن در این رویکرد به تحلیل و تفسیر دقیق این سیاست بپردازند.تسنیم