بان کی مون گفت: جهان پیشرفت چشمگیری در کاهش فقر شدید داشته که محرک آن بسیج فراگیر در پس اهداف توسعه هزاره بوده است. طی 25 سال گذشته بیش از یک میلیارد نفر در بالای خط فقر قرار گرفتهاند. اما این دستاوردها شامل تمام افراد نمیشود و این در حالیست که 800 میلیون نفر در فقر شدید به سر برده و افراد بسیاری نیز در خطر هستند. تغییر آب و هوا، درگیریهای خشونتآمیز و سایر بلایا، تهدیدی برای خنثی کردن بسیاری از دستاوردهای ما محسوب میشوند.
دبیرکل سازمان ملل افزود: رهبران جهان هنگام تصویب دستور کار 2030 برای محو فقر در تمام اشکال آن و در همه جا به تعهدی با محدودیت زمانی پایبند شدند .توانایی ما برای پاسخ به این درخواست، ما را به برطرف کردن تبعیض در تمام اشکال آن ملزم می سازد. رها نکردن هیچکس در پشت سر به معنی پایان دادن به تبعیض و سوء استفاده است که نیمی از افراد بشر یعنی زنان و دختران جهان را هدف قرار داده است؛ به معنای مبارزه با تبعیض آشکار علیه اقلیتها، مهاجران و دیگران و همچنین مبارزه علیه غفلت بیسروصدایی است که بیشتر محرومان به ویژه کودکان را تحت تاثیر قرار داده است؛ به معنی تضمین دسترسی به حاکمیت قانون و حفاظت از حقوق بشر است.
بان کی مون ادامه داد: دستور کار 2030 از فراگیرترین فرآیند تاریخ سازمان ملل متحد بر آمده است. دولتهای عضو، میلیونها جوان و هزاران نفر از سازمانهای غیردولتی، بازرگانان و سایرین، بخشی از مذاکرات بودند. همانطور که به تبدیل 17 آرمان توسعه پایدار به عملی هدفمند در صحنه امید داریم باید این روحیه را حفظ کنیم.
وی تاکید کرد: نسل ما می تواند اولین نسل باشد که جهانی بدون فقر شدید را تجربه میکند. جهانی عاری از هر گونه تبعیض و و رفع نیازهای همه مردم که تمام افراد نه فقط قدرتمندان یا صاحبان امتیاز، میتوانند به طور برابر در آن سهیم و دخیل باشند. ایلنا