کد خبر: ۸۲۰۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 18
شفا آنلاین>سلامت>معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: بسیاری از مردم تصور می کنند بیکاری علت مهم اعتیاد است اما متأسفانه آمارهای موجود حاکی از آن است که 53 درصد جمعیت معتادان کشور را شاغلان تشکیل می دهند، حتی تعدادی از این افراد دارای شغل دولتی بوده اند.
به گزارش شفا آنلاین، از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، کورش پرند افزود: در طرح ملی شیوع شناسی مصرف مواد مخدر در سال 1390 در بین جمعیت 64 - 15 ساله مشخص شد که در کشور یک میلیون و 325 هزار معتاد داریم که از این تعداد 90.7 درصد مرد و 9.3 درصد زن هستند.

وی اظهار داشت: نکته حائز اهمیت افزایش نرخ معتادان زن است که زنگ خطری برای کشور ما می باشد. نرخ شیوع مصرف مواد مخدر بین افراد 64 - 15 سال 2.65 درصد برآورد شده و بیش از 97 درصد از جمعیت کشور که معتاد نیستند بدانند در مقابل معتادان کشور خود وظیفه ای مهم دارند.
وی افزود: بیشترین گروه سنی درگیر با اعتیاد گروه سنی بین 24 - 20 سال و 39 - 35 سال می باشند، مسأله مهم افزایش جمعیت معتادان در گروه سنی 19- 15 سال است که باید به طور جدی به آن پرداخته شود.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار داشت: مهمترین عاملی که در معتاد شدن افراد می تواند دخیل باشد پیشنهاد مصرف مواد مخدر از سوی دوستان، بستگان و حتی یکی از افراد خانواده است که فرد برای ارضای حس کنجکاوی و تفریح پاسخ مثبت می دهد.
وی ادامه داد: در آمار مربوط به معتادان 64 - 15 سال 55 درصد مصرف مواد مربوط به مصرف تریاک، 6 درصد مصرف شیشه و 9 درصد مصرف هروئین است.
پرند گفت: در گلوگاه هایی که مورد بررسی قرار گرفتند در حوزه زنان آرایشگاه هایی که غیرمجاز و بصورت غیرقانونی کار می کنند یکی از حوزه های آسیب می باشد، مصرف شیشه برای لاغری نیز عامل دیگر اعتیاد است که البته شیشه باعث لاغری می شود اما بافت ها و عضلات بدن را نیز از بین می برد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار داشت: در حوزه مردان در سالن های بدنسازی و ورزشگاه هایی که غیرمجاز کار می کنند افراد مورد آسیب اعتیاد می باشند.
پرند تأکید کرد: آنچه اهمیت دارد موضوع پیشگیری از اعتیاد است که والدین باید به طور جدی به آن توجه کنند.
وی افزود: از نکات مهمی که برادران و خواهران به خصوص دانش آموزان باید توجه کنند، مهارت نه گفتن است. ما باید قدرت نه گفتن را در فرزندانمان ایجاد کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نظارت کامل محسوس و نامحسوس والدین بر رفتار وکردار فرزندان، اجرای قانون مداری به طور جدی در خانواده از سوی والدین و ایجاد رابطه صمیمانه با فرزندان از موضوعات مهمی هستند که والدین باید توجه داشته باشند.
پرند در خصوص نقش دولت در حوزه پیشگیری از اعتیاد، بیان داشت: در دولت تعاملی بین واحدهای مختلف به وجود آمده که از جمله می توان به تعامل بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت و درمان، نیروی انتظامی و سایر ارگان ها اشاره کرد که شهرداری هم در این امر همکاری و مساعدت دارد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، گفت: چند اقدام در حال انجام است که بخش اول بحث پیشگیری از اعتیاد است که سندی طراحی شده و برنامه ریزی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: موضوع پیشگیری از اعتیاد به صورت جدی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش پیگیری می شود و وزارت آموزش و پرورش برنامه ریزی در این حوزه انجام داده تا در بحث پیشگیری از اعتیاد اقدام لازم صورت پذیرد.
پرند افزود: سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش پیشگیری و مشاوره متمرکز شده و در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز برنامه ریزی مناسبی در این زمینه صورت گرفته است.
رییس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور با بیان آنکه اعتیاد مثل بیماری سرماخوردگی نیست، افزود: بایستی همه ارگانها کمک کنند تا این بیماری در کشور از بین رود.
وی افزود: کمک به معتادین بهبود یافته در دو نوع (ماده 15 و 16)صورت می گیرد که نوع اول (ماده 15) زیر نظر سازمان بهزیستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می کند که معتادین به شکل داوطلبانه خودشان را برای درمان معرفی می نمایند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: نوع دوم کمک به معتادین (ماده 16) به این صورت است که نیروی انتظامی این افراد را از اتوبانها، خیابانها و ... جمع آوری می کند و به کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر در کمپ های در نظر گرفته شده، درمان می شوند.
پرند با بیان اینکه اشتغال معتادین بهبود یافته امر مهمی است و باید به آن توجه کنیم، ادامه داد: در این زمینه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به خصوص سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور به صورت تخصصی فعالیت می نماید.

** ارائه آموزشهای مهارتی فنی وحرفه ای به معتادین بهبودیافته
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آموزش معتادین بهبود یافته توسط سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در کمپ های ماده 15 و 16 خبر داد و اظهار داشت: تعدادی از مربیان آموزش دیده این سازمان براساس استانداردها و منابع آموزشی معتادین بهبود یافته برای آموزش مهارتهای فنی وحرفه ای کمک می کنند.
وی افزود: براساس فرآیند زمانی، معتادان یک پیش اشتغال و پیش آموزش دارند و به این صورت آموزش ها را طی می کنند تا به آموزش کامل برسند و براساس مدل جدید (آموزش، تولید، بازاریابی و فروش در حوزه کارآفرینی) این افراد وارد اشتغال می شوند.
پرند با اشاره به اینکه متاسفانه خیلی از واحدهای تولیدی به معتادان بهبود یافته کار نمی دهند، گفت: بایستی همه به افراد معتاد کمک نمایند تا درمان شوند و همچین به اشتغال آنها توجه جدی داشته باشند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اضافه کرد: هدف اصلی الگوی آموزشی تولید، بازاریابی و فروش که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بکار گرفته شده این است که کارآفرینان، سرمایه گذاران، بهبودیافتگان، خیرین و نخبگان به عنوان پشتیبان عمل نمایند.
وی افزود: صندوق کارآفرینی امید و سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور، سازمان بهزیستی و معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به خصوص در حوزه معتادین بهبود یافته ستاد مبارزه با مواد مخدر و شهرداری به عنوان تسهیل گر عمل می کنند.
وی با اشاره به اینکه مراحل بعد از تولید، بازاریابی و بازارسازی است، گفت: محمد ثقفی یکی از کارآفرینان کشورمان در مرحله تولید 50 تا 200 نفر را مشغول به کار کرده که ستاد مبارزه با مواد مخدر، صندوق کارآفرینی امید و سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور کمک می کند در فاز نخست کار را توسعه دهد و برای 350 نفر دیگر اشتغال ایجاد نماید.
پرند با بیان اینکه مراحل قبل از تولید شامل طراحی و طراحان، تهیه مواد و منابع اولیه، تسهیلات بانکی، آموزش های فنی و حرفه ای تخصصی و آموزش های نرم است، افزود: در فاز دوم مقرر شده شهرداری تهران با ارائه تسهیلات به این کارآفرین کمک نماید تا کار را در جهت اشتغال معتادان بهبود یافته توسعه دهد.
وی با تأکید بر نقش مهم خیرین در ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته از آنان خواست تا در این حوزه ایفای نقش نمایند و ایجاد اشتغال برای معتادین بهبودیافته را جزء اولویت کاری خود قرار دهند.
رییس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در پایان اظهار امیدواری کرد تا با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر ارگان ها بتوانیم برای معتادان بهبود یافته اشتغال ایجاد کنیم.ایرنا

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
رها
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
0
0
اول اعتیادوریشه کن کنیدفقط هم ازراه علمی !!!مثل کنگره ۶۰
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: