کد خبر: ۸۱۵۳۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 14
شفا آنلاین>سلامت>اعتیاد به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های هر جامعه ای قابل پیگیری است اما شیوع اعتیاد در بین قشر تحصیل کرده نیاز به یک بررسی فوری ونگاه ویژه از طرف مسئولان فعال در این حوزه را می طلبد.
به گزارش شفا آنلاین،موا مخدر و اعتیاد واژه هایی هستند که هرزمانی به گوش می رسند یاد آور نیستی و نابودی در ذهن انسان می شوند.

اعتیاد معضلی که در گذشته مختص برخی افراد محدود در جامعه می شود واین روزها به سرعت در حال گسترش است و دیگر مختص به قشر خاصی نمی‌شود وهر روز آمار نگران کننده ای از سوی مسئولان و پژوهشگران این عرصه مطرح می شود.


شواهد تجربی و داده های حاصل از تحقیقات نشان می دهد که سن اعتیاد در بین افراد جامعه در حال کاهش یافتن است و جوانان بیش از گذشته به مصرف مواد مخدر به خصوص در جمع‌های دوستانه و مهمانی های شبانه روی آورده‌اند و بررسی ها حاکی از آن است که روند تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در جامعه در حال تغییر از مواد سنتی مانند تریاک به سمت مواد صنعتی مانند .هروئین و شیشه و موادی که مصرف آسان تر دارند مانن خوردن ویا تزریق پیش می رود


همچنین قبح مصرف برخی از مواد مخدر در بین افراد جامعه از بین رفته است به عنوان مثال شاهد مصرف قلیان توسط جمع های خانوادگی در پارک ها وفضاهای عمومی هستیم که این موضوع زمینه را برای مصرف دیگر مواد مخدر از سوی جوانان آماده می کند.
 
شیوع پدیده معتادان تحصیل کرده

اما در این میان موضوعی که از اهمیت بالاتری برخوردار است جولان مواد مخدر در میان قشر تحصیل کرده جامعه است به نحوی که امروزه با پدیده معتادان تحصیل کرده مواجه هستیم .

براساس گزارش های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 84 فقط 8 درصد معتادان دارای تحصیلات بالای دیپلم بوده اند و در سال 86 این رقم به 12.7 و در سال 91 به 25 درصد رسیده است .

 در آخرین بررسی های ستاد مبارزه با مواد مخدر وسازمان بهزیستی در سال 92 در مناطق 22 دوگانه شهر تهران مشخص شد 37 درصد معتادین دارای تحصیلات بالای فوق دیپلم و 58 درصد مصرف کنندگان شیشه 20 تا 30 ساله هستند که 75 درصد آنها تحصیلات دیپلم ، فوق دیپلم و کارشناسی دارند.

که یکی ازعلل بالارفتن تعداد معتادان تحصیل کرده را می توان تفکرات غلطی ناشی از کسب آرامش ، رهایی از فشارهای ناشی از حجم دروس ، نرخ بالای بیکاری در بین جوانان واسترس های ناشی از آن نام برد.

اما نکته حادتر در این خصوص شیوع روزافزون مواد مخدر در بین زنان ودختران تحصیل کرده جامعه است در پژوهشی که در سال 1380 توسط جهاد دانشگاهی انجام شد حداکثر زنان معتاد 4تا5 درصد بوده اند که این رقم با رشد دو برابر در سال 90 به 10 درصد کل معتادان رسیده است .

حضور مواد مخدر در آرایشگاه های زنانه و امید به ایتکه مصرف این مواد بدون داشتن عوارض قادر به بالا بردن سطح تمرکز و در موارد زیادی سبب لاغری وکاهش وزن می شود دلیل جذب زنان به سمت مواد شده است.

در این زمینه کمک و آموزش های صحیح واطلاع رسانی از طریق رسانه ها به خصوص تلویزیون و اموزش از دوران مدرسه و به دنبال آن در دانشگاه ها می‌تواند از حجم زیادی از معتادان که هر ساله شاهد افزایش تعداد آنها هستیم باشد.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: