کاوه زرگران با اعلام اینکه بیش از 90 درصد مواد اولیه ای که برای تولید مواد غذایی در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار می گیرد از فرآوردههای خوک مانند ژلاتین و برخی آنزیمهاست، اظهارکرد: طبیعتا در کشورهای غیر مسلمان به دلیل اینکه صرفا سلامت فرآورده های خوکی تایید می شود، مصرف آن اشکالی ندارد ولی همین فرآورده ها در کشور های اسلامی حلال نیست.
وی توصیه کرد که اگر مردم میخواهند از حلال بودن محصولات خوراکی اطمینان حاصل کنند، به برچسب سلامت وزارت بهداشت که روی محصولات خوراکی درج می شود توجه کنند، چراکه اگر محصولی این برچسب را داشته باشد، مسیر قانونی بازرسی را طی کرده و حلال است.
زرگران به روند ورود کالاهای خوراکی به کشور اشاره کرد و گفت: کالاهایی که از طریق گمرکات به کشور وارد میشوند، توسط سازمان استاندارد و معاونت غذا و دارو، سلامت و حلیت آنها مورد آزمایش قرار میگیرد، ولی کالاهایی که از مبادی قاچاق وارد کشور میشوند، این روند را طی نمیکنند.
این مقام مسئول که ریاست کمیسون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران را نیز برعهده دارد، افزود: عموما کالاهایی که از کشورهای آسیای شرقی به کشور قاچاق میشوند، مشکل عدم حلیت دارند.
وی یکی از ترفندهای قاچاقچیان برای قاچاق مواد غذایی را حراجی ها در کشورهای اروپایی برای محصولاتی که تاریخ انقضایشان نزدیک است، عنوان کرد و گفت: قاچاقچیان از این حراجی ها با قیمت پایین خرید می کنند بعد با تغییر در تاریخ انقضای محصول، آن را بفروش می رسانند.
زرگران به برندهای مطرح خوراکی در دنیا اشاره و عنوان کرد: در دنیا بیش از 10 برند مطرح وجود دارد که محصولات خوراکی آنها به سایر کشورها صادر میشود. برندهای مطرح در کشورهای مختلف وب سایت دارند و اعلام میکنند که کدام کارخانه و کدام کشور تولیدکننده، محصولات را به صورت حلال تولید میکنند.
همچنین جمشید مغازه ای، رییس انجمن تولیدکنندگان شیرینی و شکلات ضمن اظهار بی اطلاعی از حلال یا حرام بودن آدامس ها و شکلات های وارداتی قاچاق گفت: قطعا نمی توانم تایید یا تکذیبی در این باره داشته باشم اما با واردات این محصولات شدیدا مخالف هستم، چراکه این امر صنعت ما را دچار مشکل کرده است.ایسنا