کد خبر: ۷۹۳۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۰۲ آبان ۱۳۹۲ - 2013October 24
شفا آنلاین-رئیس هیئت مدیره انجمن غدد درون ریز متابولیسم ایران گفت:در جامعه ایرانی 6درصد از خانم ها و 4درصد از آقایان به گواتر(تیروئید بزرگ)،1تا2درصد بالغین دچار کم کاری و همچنین 2تا3دهم درصد به پرکاری تیروئید مبتلا هستند.
پروفسور فریدون عزیزی در حاشیه پنجمین کنگره تازه های غدد و متابولیسم در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: بیماری های تیروئید ناشی از 2عامل ژنتیکی،محیطی و همچنین کمبود ید نیز پدیدار می شود. وی با اشاره به این که درصد بیشتری از بیماری های تیروئید ریشه ژنتیکی دارند و عوامل محیطی دراین باره کمتر تأثیرگذار است، گفت: عامل بروز برخی ازبیماری های تیروئید شناخته شده نیست و از آنجا که در حال حاضر افراد جامعه با مصرف نمک ید دار کمبود ید ندارند،بیماری های تیروئیدی رو به افزایش نیست. رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تغذیه افراد مبتلا به تیروئید تصریح کرد:در مورد تیروئید اگر به اندازه کافی ید به بدن فرد برسد نوع تغذیه بر تیروئید اثر نخواهد گذاشت. وی تأکید کرد:متأسفانه برخی از رسانه ها مصرف کاهو،گلکلم و همچنین کلم را برای تیروئید مضر اعلام می کنند در حالی که این ادعا اصلأ صحت ندارد و بیماران مبتلا به تیروئید در حال درمان با مصرف مداوم مواد ید دار هیچ ممنوعیت و توصیه ای مبنی بر رژیم غذایی ندارند. دکتر عزیزی در پاسخ به سوال خبرنگار شفا آنلاین مبنی بر تعداد متخصصین غدد در ایران خاطرنشان کرد:تعداد متخصصین غدد در دهه 60 حدود 16نفر بودند که با برنامه ریزی های صورت گرفته اکنون در کشور 200نفر فوق تخصص غدد بالغین و کودکان وجود دارد .اما علی رغم این پیشرفت  باید این آمار به 3 تا 4برابر افزایش یابد. معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی همچنین در خصوص توزیع متخصصین غدد در کشورافزود: به طور قطع بیشترین توزیع در پایتخت و استان ها است و در شهرستان ها کمبود به چشم می خورد . برای جبران این کمبودهم  باید صبر کرد زیرا ظرفیت تربیت متخصصین غدد تقریبأ کم است. گفتگو:شبنم طاهری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: