شفا آنلاین>اجتماعی>معاون سلامت دامپزشکی مازندران از ویژگیهای دامهای قابل ذبح در روز عید قربان خبرداد.
به گزارش شفا آنلاین،حمید رسولیزاده درباره هشدارهای بهداشتی دام در عید قربان به شهروندان
گفت: تهیه دام از مراکز غیر مجاز میتواند موجب انتقال عوامل بیماریزا شود
که عدم دقت به این موضوع و عدم معاینه دام قبل از کشتار توسط کارشناسان
دامپزشکی و کشتار اینگونه دامها سبب آلودگی محیط و به خطر افتادن بهداشت
فردی و استفادهکنندگان از گوشت آلوده میشود.وی افزود: کشتار دام بیمار سبب بروز بیماریهای مهلک در انسان مانند بیماری تب کریمه کنگو و سیاه زخم میشود.معاون
سلامت دامپزشکی مازندران بیان کرد: تمامی کشتارگاههای دام استان در روز
عید قربان با استقرار اکیپ ویژه نظارت بهداشتی دامپزشکی و با حضور ناظرین
ذبح شرعی آماده ارایه خدمت به هم استانیها هستند.رسولیزاده به
شهروندان توصیه کرد از خرید دامهای بیمار و دارای لاغری مفرط و دامهایی
که دارای مخاط زرد رنگ مانند لثه و سفیدی چشمی هستند باید خودداری کنند که
این میتواند از نشانههای مبتلا به بیماری بابزیوز باشد.وی ادامه
داد: شهروندان باید خودداری کنند از خرید دامهای دارای نفخ و بیماری
گوارشی مانند اسهال، پشمهای بلند، ژولیده و لنگش و همچنین دامهایی که به
تازگی دارو تزریق کرده و دارای کچلی و تاول روی پوست، دنبه و سایر اندام
خارجی باشند چراکه این دامها به احتمال زیاد مشکوک به بیماری آبله هستند.معاون
سلامت دامپزشکی مازندران درباره هشدارهای بهداشتی گفت: شهروندان از ذبح
دام در معابر عمومی، خیابان و کوچه خودداری کرده و برای قطعه کردن گوشت و
یا شستشوی آن از دستکش استفاده کنند.رسولیزاده گفت: توصیه میشود گوشت قربانی ابتدا به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود و سپس مصرف شود.وی
با بیان اینکه برای جلوگیری از آلودگی لاشهها از برش دادن کیستها و
آبسههای بر روی لاشه خودداری شود، افزود: ضایعات غیر قابل مصرف در اختیار
حیوانات خانگی قرار نگیرد و در محلی نگهداری شود تا در اختیار ماموران حمل
زباله قرار گیرد و یا ضایعات و اجزای حرام در جایی دفن شود.معاون
سلامت دامپزشکی مازندران تصریح کرد: در روز عید قربان اکیپهای ثابت مستقر
در ادارات دامپزشکی و اکیپهای سیار در سطح شهر آماده پاسخگویی به مسایل
بهداشتی و شرعی شهروندان هستند. yjc