کد خبر: ۷۶۶۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 10
شفا آنلاین>اجتماعی>امروزه محیط کار، مثل خانه فرد محسوب می شود. در واقع فرد روزی 7 تا 8 ساعت را در محل کار سپری می کند. این محل گاهی آزار دهنده شده و فرد در آن احساس نا امنی می کند وبه دلیل آزارهای جنسی بعد از مدت کوتاهی، این روند به سوهان روح تبدیل می شود.
به گزارش شفا آنلاین،وقتی پای آزار جنسی به فضای کار زن باز می شود، دو راه بیشتر پیش پای او باقی نمی ماند: یا می رود و یا می ماند. اگر به کار نیاز داشته باشد، یا می سوزد و یا می سازد. برای پیشگیری از این وضعیت چه می توان کرد؟
اگر اهل مطالعه حوادث روزنامه ها و فضاهای مجازی باشید، گهگاه به خبرهایی درباره پیامدهای مزاحمت در محیط کار برخورده اید. متأسفانه این مزاحمت ها اغلب مسکوت می مانند و زمانی خبر ساز می شود که پای رفتارهای مخاطره آمیز و جنایت در میان باشد.

رفتارهایی به نام آزار جنسی
آزار جنسی لزوماً به معنای تعرض جنسی فیزیکی نیست، بلکه به هر نوع رفتاری از جانب مرد که بار جنسی داشته باشد و زن راضی به دریافت آن نباشد، گفته می شود. برای مثال نگاه های چشم چرانانه، به کار بردن کلماتی که به شریک جنسی گفته می شوند، تمایل برای دوست شدن و تقاضای صریح رابطه جنسی از نمونه های شایع این مسئله است.

نتایج آزار جنسی زنان
زنانی که با این مسئله مواجه می شوند، به مشکلاتی مانند بدبینی، اضطراب، افسردگی، خشم، احساس بی ارزشی، کاهش اعتماد به نفس، ترس از ورود به عرصه های جدید، مشکلات خواب و بیماری های جسمانی دچار می شوند. علاوه بر اینها بازده کار کاهش می یابد. چه بسا بعد از مدتی، بیکار شدن به دلیل این مسئله، مشکلات زندگی بیشتر می شود.

چگونه می توان از وقوع آزار جنسی خود در محیط کار پیشگیری کرد؟

بدون تحقیق وارد کاری نشوید
امروزه کار پیدا کردن قصه طول و درازی دارد، به همین خاطر وقتی به فرصت شغلی برمی خوریم، فقط به یک چیز فکر می کنید: به دست آوردن شغل. همین موضوع باعث می شود بدون پرس و جوی کافی درباره فضای کار، همکاران و ... وارد آن شوید. در این میان فقط خدا کند که از هول حلیم به دیگ نیافتاده باشید. اگر این طور باشد، عواقب آن مدت ها آزارتان می دهد.
 یکی از مواردی که در تحقیقات خیلی به دردتان می خورد، آگاهی پیدا کردن از وجود یا عدم وجود بخشهای نظارتی بر محل است. شاید محیط هایی که به این بخشها مجهز نیست، پتانسیل بیشتری برای آزار دیدن زنان شاغل دارند.

چه فضای کاری انتخاب کنیم؟
در اینجا باز هم مسئله انتخاب مطرح است. در محیط های کاری که کاملاً مردانه است، احتمال آزار دیدن زنان به خصوص زنان جوان بیشتر است. لازم است، فضای کاری که انتخاب می کنید، زنان و مردان حضور داشته باشند،مردانه نباشد و در یک فضای عمومی و پر رفت و آمد فعالیت کنید. 

دیوار محافظ
اگر از آن دسته از زنانی باشید که چاره ای به جز کار کردن در محیط های خلوت آن هم برای ساعات طولانی را ندارند، می توانید با تعیین  حریم خصوصی تا حد زیادی جلوی احتمال آزار جنسی خود را بگیرید. وقتی برای رفتار و گفتار خود در محل کارتان قوانینی را تعیین می کنید و به آنها پای بند می مانید، به زبان بی زبانی به اطرافیان می گویید که اجازه هر رفتاری را به آنها نمی دهید. هر قدر این دیوار مستحکم تر باشد، مزاحمان بیشتری قید عبور از آن را خواهند زد و در نتیجه امنیت و آرامش بیشتر خواهد شد.
مطلب دیگر، رعایت این مهم به خصوص در ارتباط با مردانی است که رئیس ما هستند و یا به نوعی رتبه شغلی شان از ما بالاتر است. رعایت سلسله مراتب به جای خود، اما اینکه اگر اجازه هر رفتار، گفتار و یا نگاهی را به این افراد بدهید، زمینه ای برای از بین بردن آرامش خواهد بود. چه بسا که این مسئله خود عرصه ای برای اعمال فشار در جهت پذیرش خواسته ها است.

آسیب پذیر نباشید
مهارت های شغلی تان را افزایش دهید. تحقیقات نشان می دهد، زنانی که در رتبه های پایین تر شغلی کار می کنند، بیش از زنانی که مشاغل بالاتری دارند، مورد آزار روسا و همکاران قرار می گیرند. به بیان دیگر، افزایش مهارت های روانی، ارتباطی و اجتماعی به کاهش احتمال آزار کمک می کند. وقتی یاد می گیرید منفعل نباشید، خوب و موثر رفتار کنید و درست ارتباط برقرار کنید، می توانیم با آرامش بیشتر و به مدت طولانی تر در کارتان باقی بمانید.

عفاف و حجاب
کار کردن در بیرون از خانه آداب خاص خود را دارد. پوشیدن لباسهای مناسب، خودداری از آرایش های غلیظ و رفتارهای عشوه گرانه در محل کار نقش مهمی در پیشگیری از مورد آزار واقع شدن دارد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: