کد خبر: ۷۴۰۹۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 21
شفا آنلاین>اجتماعی>کودکان در روز اول مدرسه به علت وابستگی‌های شدیدی که به والدین دارند دچار اضطراب می‌شوند.
به گزارش شفا آنلاین،فهیمه ثابتی عضو هیئت علمی دانشگاه ایران با اشاره به اضطراب کودکان در روز اول مهد و مدرسه افزود: اضطراب جدایی در کودکان معمولاً در سنین 6- 36 ماهگی است که در بعضی مواقع تا روز اول شروع مدرسه ادامه پیدا می‌کند، ما در کودکان اصطلاحی داریم به نام ترس از مدرسه یا اضطراب از مدرسه که معمولاً در بدو ورود به مدرسه در کودکان اتفاق می‌افتد که می‌توانیم با برخی از اقدامات این حالت را از بین ببریم و یا کاهش دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: کودکانی که معمولاً کمتر به مهد رفتند و همیشه با پدر و مادر بودند  وابستگی‌شان به پدر و ما‌در زیاد بوده که حالت ترس و اضطراب از مدرسه در این افراد به وجود آمده است.

ثابتی ادامه داد: این حالت در بین کودکانی که مادر شاغل دارند، کمتر است و اضطراب در کسانی است که مراحل مهد و پیش‌دبستانی را طی نکرده‌اند اما می‌توان با راهکارهایی این مشکل را حل کنیم.

ثابتی در خصوص راهکار مقابله با اضطراب و ترس از مدرسه بیان کرد: بچه‌ها را از سن پیش‌دبستانی (3-6 سالگی) که سن پیشرفت نامیده می‌شود، به خصوص در اواخر این دوره، زمانی کوتاه از پدر و مادر دور کنیم و در نزد اطرافیانی بگذاریم که مورد اعتماد هستند و این زمان یک یا دو ساعت بیشتر نباشد، زیرا ممکن است در این دو ساعت از خود مقاومت نشان دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علمی، در ادامه با اشاره به اینکه بگذاریم پدر و مادرها در روز اول مدرسه همراهشان باشند، اذعان داشت: معلم‌ها بگذارند که والدین فرزندان یک ساعتی پیش بچه‌ها بنشینند، چه در مهد و چه در مدرسه تا بچه‌ها با محیط آنجا آشنا شوند و این وضعیت به کودک کمک می‌کند تا به اطراف خود توجه کند در حالی که در همان ساعت‌های اول کودک می‌بیند که هم‌سن و سال‌های خود بدون پدر و مادرشان هستند اضطراب و ترس آن برطرف می‌شود و از والدین می‌خواهد که بروند.

وی در باره مشاجره والدین در منزل و نتیجه آن عنوان کرد: گهگاهی مشکلات والدین و مشاجره آنها باعث می‌شود که کودک دچار اضطراب از مدرسه شود چون دائم به این موضوع فکر می‌کند که اگر روزی به مدرسه برود و یکی از والدین او را ترک می‌کند و یا اینکه چند وقتی یکی از والدین را نبیند این نگرانی در کودک ایجاد می‌شود و دوست دارد که در خانه بماند در حالی که ما فکر می‌کنیم که بچه‌ها نمی‌فهمند و معمولاً ترس بیرون رفتن از خانه را دارند که این اضطراب هم در قالب اضطراب مدرسه جای می‌گیرد.

ثابتی در نکته‌ای با اشاره به آموزش مهارت حل مسئله توسط والدین در سنین پایین کودکان خود اظهار داشت: نکته دیگر اینکه ما در سنین پایین به کودک مهارت حل مسئله را آموزش دهیم تا زمانی در مدرسه توسط دوستان اذیت نشود و یاد بگیرد که چگونه با واقعیت‌ها روبه‌رو شود که این مهارت کمتر در سال‌های اول مدرسه آموزش داده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه ایران خاطرنشان کرد: اگر علائم روحی شدید و یا اضطراب بیش از حد و علائم جسمی شدید در کودکانمان بود نیاز به یک مشاوره و روانپزشک دارد که اول علت آن را جویا شویم و بعد تجویز داروهای ضداضطراب و ضدافسردگی می‌شود.

اضطراب رفتن به مدرسه در کودک با علائمی از جمله بهانه دل درد و سردرد که وقتی والدین به او می‌گویند به مدرسه نرو بلافاصله خوب می‌شود و جزء علائم ظاهری غیرجدی است و باید به این علائم توجه شود و گهگاهی اضطراب‌های شدید که در زمان کوتاه درمان نمی‌شوند، وجود دارد که حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: