کد خبر: ۷۱۲۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - 2015July 29
شفا آنلاين:جامعه پزشکی>نظام پزشکی-رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران، با عنوان این مطلب که ما نباید مردم را در برابر پزشکان قرار دهیم، اظهارداشت: هزینه تولید پزشک عمومی گران است.

به گزارش شفا آنلاين،دکتر عباس کامیابی در همایش فصلی پزشکان عمومی که روز چهارشنبه در مرکز همایش های رازی برگزار شد، گفت: آنچه پزشکان عمومی باید بر آن تمرکز داشته باشند و به عنوان یک مطالبه درآید، بحث راهبردی نظام ارجاع و سطح‌بندی خدمات است. از زمانی که این هدف اعلام شد، آدرس‌ها و توجیهات نادرستی نیز در این ارتباط بیان می‌شود. بحث اولی که به عنوان یک فرصت مطرح می‌شود، جمعیت پزشکان عمومی است. ما در بحث جمعیت پزشکان عمومی کفایت داریم.

وی افزود: برترین‌های فکری جامعه به عنوان پزشک انتخاب می‌شوند و در نهایت تبدیل به یک سرمایه اجتماعی شده و متاسفانه در مسیر بازدهی متوقف می‌شوند، اما برخی همچنان بحث افزایش ظرفیت را مطرح می‌کنند. این پزشکان که جزو برترین‌های فکری هستند، ممکن است جذب کارهای نامرتبط شوند.

کامیابی ادامه داد: زمانی زیرساخت‌های لازم برای پزشک خانواده و نظام ارجاع فراهم نبود، اما امروز در عرصه‌ای قرار گرفته‌ایم که اعتبارات کافی است و در حال خارج شدن از مسیر خود است. به نظر می‌رسد سر نظام درمان در حال رشد است و به تن آن نخواهد رسید. ما شاهدیم که احتمالا اعتبارات پزشک خانواده قصد کاهش دارد. همه باید تلاش کنیم که این اتفاق نیفتد.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران در خصوص نقدهای غیرمنصفانه‌ای که به جامعه پزشکی وارد می‌شود، گفت: باید بپذیریم گروه‌های مرجع در جامعه اساس و شانیت آن هستند. لرزیدن آنها به همه نظام آسیب می‌رساند. برخی از مفاهیم بدیهی نظام سلامت در حال تغییر است و این مهندسی معکوس اشتباه است. این مفاهیم استاندارد و جهانی هستند. بحث پزشک خانواده نیز یک نظام استاندارد است.

وی با اشاره به هزینه پرورش پزشکان عمومی گفت: در مصاحبه‌ای عنوان شده است که برای گروهی از پزشکان عمومی ۱۷ میلیون تومان دستمزد در نظر گرفته شده، اما استقبالی نشده و در این زمینه کمبود داریم. ما نباید مردم را در برابر پزشکان قرار دهیم. پزشک عمومی گران نیست، هزینه تولید آن گران است. آیا برنامه‌ای اساسی برای بازسازی نظام سلامت و نظام سطح‌بندی داریم. آیا برنامه‌ای در زمینه تخصیص و همچنین نحوه توزیع آنها در استان‌ها داریم.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ادامه داد: بحث نظام ارجاع و سطح‌بندی در دو استان با تمام مشکلاتش انجام شد، اما در حال حاضر صحبت‌هایی درخصوص برداشتن این نظام به گوش می‌رسد. ما جایی را پایلوت کردیم و در حال تخریب آن هستیم. ما راهی به جز استمرار نظام ارجاع نداریم، اما برقراری آن سال‌ها طول خواهد کشید و صلاح نیست وضعیت موجود را حمایت نکنیم. ما باید از گروه‌های پزشکی حمایت کنیم.

کامیابی با اشاره به نیاز پزشکان به حمایت مردم افزود: فجایعی که در حال حاضر اتفاق می‌افتد، نیازمندی پزشکان به مردم را بیشتر کرده است. در این مسیر نیز حرکت‌هایی در حال اتفاق است. ما نیاز داریم که در حال حاضر ارتباطات جهانی داشته باشیم. انجمن پزشکان عمومی نیز بزودی عضو سازمان جهانی پزشک خانواده خواهد شد.

وی با اشاره به نقدهای مشفقانه که به دولت می‌شود، گفت: امیدواریم مسئولان ارتباط بیشتری با پزشکان عمومی برقرار کنند و نقدهای مشفقانه‌ ما را بپذیرند.



غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۱
0
0
اينكه پزشكان براي رسيدن به مرتبه تخصص بايد سالها تلاش كنند درست.اما درآمد يك پزشك متخصص در ايران حتي از يك دكتري تخصصي مثل مكانيك كه در همه جاي دنيا مرتبه بالاتري دارند بيشتر است.كشورما در يك ركود اقتصادي به سر ميبرد.آيا دست مزد كارگر شهرداري كه روزانه كوچه يا خيابان منزل اين پزشكان را جارو ميزند به اندازه واقعي و جهاني آن است؟آيا معملي كه به كودكان اين پزشكان درس مي آموزد از حقوق و مزاياي جهاني برخوردار است؟چرا فقط يك قشر بايد تراز درآمدي جهاني داشته باشند و بقيه اقشار در پايين بسر ببرند؟ببينيد يك جوشكار آرگون در آمريكا چه درآمدي دارد.در ايران چه قدر.يك تناسب ساده.آن وقت بيايم دستمزد پزشكان را در اين نموادر متناسب با بقيه اقشار جامعه كنيم.آن هم قشري كه به واسطه مسوليت سلامت جامعه بايد قانع تر باشد.ما الگوهايي همچون ابوعلي سينا داشتيم كه بسياري مواقع بدون دستمزد كار ميكردند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: