تجربه بودن در خانه زیر سقف بیمارستان
رمضان ماه خوبیهاست. لحظه لحظهی رمضان براي همه شيرين و زيبا است و از زیباترین این لحظهها، هنگام افطار است. وقتي كنار خانواده بر سر سفره افطار مينشينيم لحظاتی معنوی و سرشار از آرامش را سپري ميكنيم كه دوست نداريم هيچگاه آن لحظهها تمام شوند. براي خودمان و خانوادهيمان بهترينها را آرزو ميكنيم و با صداي اذان يادمان نميرود كه خداي مهربانيها در كنار ماست.
كودكان مبتلا به سرطان در روند درمان زمانهایی را ميبايست در بيمارستان باشند. محك كه دغدغه حفظ آرامش و رفاه خانوادهها در طول درمان كودكانشان را دارد با كمك بخش خدمات حمايتي خود براي اينكه كودكان و خانوادههايشان، احساس كنند كه در خانه خود هستند همواره تلاش میکند. برای تحقق این هدف محک در مناسبتهای مختلف و رویدادهای ملی و باورهای مذهبی و دغدغههای آنها شریک میشود و برگزاری مراسم دعا و نيايش و افطاري نیز با این هدف انجام شد.
در اين روز جمعي از مددكاران، داوطلبان و مادران كودكان براي تهيه افطاري يكديگر را همراهي كردند. ديگهاي نذري آش و شلهزرد برپا كردند و در كنار هم براي سلامتي كودكان مبتلا به سرطان دعا كردند. زير سقف محک، هر كسي ديگ نذري را هم ميزد فقط يك آرزو داشت و آن هم بهبودي كودكان مبتلا به سرطان بود. حال و هواي ماه رمضان بر بيمارستان و فضاي آن حاكم بود و مادران با شور خاصي افطاري سادهای را در ظرفها آماده ميكردند. بعد از آماده سازي افطاري جمعي از مادران با ترالي براي پخش افطاري به بخشهاي بستري در بیمارستان فوق تخصصی محک رفتند و افطاری را که با عشق تهیه شده بود به اتاق کودکان مبتلا به سرطان و مادرانشان بردند و با یکدیگر به گفتگو پرداختند.
خدمات حمایتی و رفاهی مکمل فرآیند درمان
در این مراسم دکتر عظیم مهرور رئیس بیمارستان فوق تخصصی محک گفت: «درمان کودک مبتلا به سرطان یک کار گروهی است و در بیمارستان محک این فرآیند با همکاری نزدیک بین بخش خدمات حمایتی و بخشهای درمانی انجام میشود. همچنین محک تمامی کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران که در سایر بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی در حال درمان هستند را نیز تحت حمایتهای درمانی و رفاهی قرار میدهد و همراه آنها در تأمین هزینههای درمان است.»
وی درباره دلیل احداث مراکز اقامتی محک در تهران گفت: «از ابتدای تأسیس محک دغدغه اصلی مسئولان اسکان خانوادههای شهرستانی بود که برای درمان کودکشان میبایست به تهران مراجعه نمایند و گاهی دوره درمان این کودکان هفتهها به طول میانجامید و در این مدت این عزیزان ضمن تحمل رنج بیماری با مشکل عدم اسکان مواجه بودند. لذا محک اقدام به احداث مراکز رفاهی شماره ۱ و ۲ خود در ستارخان و دآراباد کرد. در این مراکز سعی میشود که والدین در طول درمان فرزندشان در کمال آسایش و رفاه به سر برند و فقط به فکر درمان بیمارانشان باشند و دغدغه دیگر نداشته باشند تا به این ترتیب با فکر و خیال راحت و دور از هرگونه مسائل جانبی فقط به فکر بهبودی بیمارشان باشند. مؤسسه خیریه محک برای آنکه این سکونتگاه حس آرامش و معنویت بیشتری داشته باشد و خانواده بیمار مبتلا به سرطان را دچار اندوه دوری از خانه خود نکند، برنامههایی را با همکاری بخش خدمات حمایتی، داوطلبان و یاوران برای آنها اجرا میکند.»
حمایت ۲۳ هزار کودک مبتلا به سرطان
مهرور ضمن اشاره به اینکه محک سازمانی غیر دولتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی است که تنها با اتکا به کمکهای مردم نیکوکار به تأمین هزنیههای دارو و درمان و همچنین ارائه خدمات رفاهی به کودکان مبتلا به سرطان میپردازد گفت: از سال ۱۳۷۰ این مؤسسه بیش از ۲۳ هزار کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت همه جانبه قرار داده است. محک در طی ۲۴ سال فعالیت با بهرهمندی از مشارکت و اعتماد مردم این کودکان را حمایت کرده و در قبال این اعتماد تلاش کرده با رعایت اصول شفافیت و پاسخگویی به ارائه گزارش عملکرد در قبال یاوران بپردازد و از این رو ریز صورتهای مالی سازمان را در وبسایت خود درج مینماید.
محك تلاش ميكند كه در كنار ارائه بالاترین سطح خدمات درماني به ارائه خدمات رفاهي به كودكان مبتلا به سرطان بپردازد و با توجه نيازهاي روحي و معنوي خانوادهها کاری کند تا با اميد بيشتري به فرآيند درمان فرزندانشان نگاه كنند. در باور اعضای خانواده بزرگ محک سرطان پایان زندگی نیست.
به امید آنکه همه فرزندان محک در سلامتی کامل زير سقف خانههایشان باشند.
مهر