به گزارش شفا آنلاین : حمیدرضا ترابی با اشاره به اهمیت اقدامات توانبخشی برای مبتلایان به MS به ویژه افرادی که به مشکلات تعادلی و حرکتی مبتلا هستند، اظهار داشت: بیماری MS ممکن است به مرور زمان مزمن شود و سیستمهای حرکتی را مختل کند.
وی ادامه داد: توانبخشی علاوه بر درمانهای دارویی میتواند در رفع اختلالات سیستمهای حرکتی مؤثر باشد بنابراین لازم است مبتلایان به MS با متخصص حوزه طب فیزیکی مشورت کنند و بر اساس دستورالعملی که به آنها ارائه میشود از کاردرمانی، فیزیوتراپی، آبدرمانی و سایر اقدامات توانبخشی استفاده کنند.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: ارائه مشاوره از متخصص حوزه طب فیزیکی به دلیل این است که اقدامات توانبخشی بسته به سن، جنس و شدت بیماری در مبتلایان به MS متفاوت است.
عضو کمیته علمی انجمن MS ایران با بیان اهمیت اقدامات توانبخشی در رفع اختلالات سیستمهای حرکتی تصریح کرد: برخی بیماران پس از استفاده از روشهای توانبخشی میتوانند بدون نیاز به واکر و با استفاده از عصا راه بروند و برخی نیز با پیگیری این روشها به صورت مداوم قادر به کنار گذاشتن عصا هستند.
این نورولوژیست گفت: یکی از نکات مهم در زمینه اقدامات توانبخشی این است که مبتلایانی که دچار اختلالات در سیستمهای حرکتی و تعادلی هستند باید اقدامات توانبخشی را همیشه انجام دهند زیرا این موضوع علاوه بر کیفیت بهبود جسمانی در حالات روحی و روانی آنها نیز مؤثر است.
ترابی اظهار داشت: با توجه به مشکلات مراکز توانبخشی در سراسر کشور باید اقدامات توانبخشی با هزینههای کم و گاهی رایگان در دسترس همگان قرار گیرد زیرا اقدامات توانبخشی در بهبود مبتلایان به MS و بسیاری از بیماریهای دیگر مؤٍر است.
وی خاطرنشان کرد: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم روز جهانی MS قول همکاری در زمینه تخصیص اعتبار برای تجهیز مراکز توانبخشی جهت برخورداری مبتلایان به MS از این اقدامات داده است و امیدواریم این مهم محقق شود.