کد خبر: ۶۰۷۵۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 04
شفاآنلاین:عربستان >خرمای آلوده>بسیج پزشکی ایران نسبت به خرماهای آلوده عربستان سعودی که در قالب هدیه و کمک به برخی کشورها از جمله افغانستان ارسال می‌شود، هشدار داد.
به گزارش شفا آنلاین،آمریکایی‌ها در گذشته تاریخی خود (سال 1763 میلادی) با اهدای پتو و پوشاک آلوده به ویروس‌های آبله و تیفوس به سرخ پوستان موجب کشته شدن جمعیت کثیری از سرخ پوستان شدند و جدیدا اینکار را نیز به متعهدین خود نیز آموخته‌اند.

در این راستا بسیج پزشکی ایران اعلام کرده است که خبرها حاکیست عربستان سعودی 54 تُن خرما را از طریق برنامه غذایی جهان (WFP) به افغانستان هدیه داده است، مقام‌های عربستانی گفته‌اند که این مقدار خرما پیش از فرارسیدن ماه رمضان به دانش‌آموزان مدارس ولایت بدخشان، نیمروز و نورستان توزیع ‌شود.

طبق مستندات متعدد از جمله منابع علمی منتشر شده از خود سعودی‌ها موجب شد که مردم عربستان و دیگر کشورهای عربی همجوار از خوردن خرمای عربستان خودداری کنند به خصوص در سایت‌ها و روزنامه‌های عربی بحث زیادی در مورد آن شده است، جمله‌ای با این مضمون :[الاطباء یحذرون من تناول الرطب قبل غسله جیداً لإنتقال مرض الکورونا - فقد سکنت الخفافیش فی النخیل هذه السنه وهی المسببه للمرض] داشتند که احتمالا منظور آنها عفونت کرونا ویروس نوع مرس بوده است یعنی کسی که در اثر تماس یا مصرف خرما در عربستان دچار آن بیماری شده بوده و علت آلودگی خرماها را حضور خفاش‌های میوه خوار آلوده به ویروس مرس که در نخلستان‌های عربستان زندگی می‌کردند٬ ذکر شده است.

تحقیقات انجام شده دانشگاه الفیصل در ریاض و دانشگاه کلومبیا در آمریکا با آزمایش روی حدود 100 خفاش نخلستان‌های عربستان  از هفت گونه مختلف متوجه شدند 28 درصد خفاش‌ها آلوده به کرونا ویروس بودند و یک خفاش آلوده به ویروس مرس کشف کردند که از گونه خفاش مقبره‌ای معمولی (Taphozous perforates) بود‌ه است. بنابراین احتمال انتقال این بیماری از طریق خرمای عربستان وجود دارد.

محمد رضا ناظر٬ متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ آموزش پزشکی در پاسخ به اینکه که آیا این بیماری ارتباطی با بیماری خرما که شما نام آن را نخستین‌بار در کشور مطرح کرده بودید٬ دارد، گفت: خیر، در واقع نام بیماری خرما یا بهتراست بگوییم تب خرما از منطقه خرمای عربستان گرفته شده و از طریق خوردن خرما منتقل نمی‌شود، بلکه بیشتر از طریق دام و گوشت و لبنیات آلوده منتقل می‌شود و به تازگی هم انتقال انسان به انسان گزارش شده است.

وی افزود: متن توصیه CDC ‌آمریکا در سال 2014 در سفر به عربستان این است که همه مسافران مشکوک به تب خونریزی دهنده؛ باز گردانده از عربستان باید از نظر سه بیماری تب خرما، تب کریمه کنگو و تب ریفت بررسی شوند.

ناظر ادامه داد: در مورد احتمال بیوتروریستی بودن ابولا و ساخت آن توسط آمریکا باز هم عده‌ای نظر ما را انکار کردند ولی اگر مقالات قبلی ما را خوانده باشید تمام نظرات ما در مورد ابولا توسط پروفسور سیرل برودریک و دکتر میشل مادین متخصصین بیماری‌های عفونی لیبریا و آفریقای جنوبی تایید شد.

وی گفت: همچنین هورویتز در کتاب منطقه حساس افشا می‌کند برخی کشورهای آفریقایی برای صیانت از امنیت ملی آمریکا عملیاتی با اسم رمز تفاهم نامه 200 آغاز کردند که  در آن به بیولوژیست‌های مخفی آمریکا، اجازه دادند بیماری و  ویروس مهلک ابولا را در زئیر (کنگو) بسازند.

این متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ آموزش پزشکی افزود: از کجا معلوم که آنها در بیابان‌های عربستان نیز آزمایشگاه‌های تحقیقات بیوتروریستی تاسیس نکرده باشند چرا که تحقیقات انجام شده بر روی خفاش‌ها، تب خرما در فاصله چندین هزار کیومتری از دانشگاه الفیصل بوده٬ هر چند آنها ذکر کردند که همه نمونه از خفاش‌ها را به دانشگاه کلومبیای آمریکا منتقل کردند.

ناظر افزود: مشکل دیگر به دنبال دفع یک صد میلیون هسته خرما و رشد و گرده افشانی نخل‌های به وجود آمده موجب انتشار ژنی خرماهای نامرغوب عربستان در منطقه است که در واقع باید به فکر بیوتررویست کشاورزی هم بود و همچنین رشد فزاینده واردات لباس‌های تاناکورا و دست دوم به کشور مساله ای است که باید به آن بیشتر پرداخته شود.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب گفتند: "همچنانى که دشمن در دشمنى کردن، روش‌هاى خود را تغییر می‌دهد، ما باید هوشیارى و بیدارى خود را زیاد کنیم"،  بنابراین در تعریف و تمجید از وضعیت بهداشت عربستان نباید "دایه داغ تر از داعش " بود و ابتدا به جوانان مخلص مملکت خود اعتماد و ایمان داشته باشیم.

تسنیم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: