به عنوان اولين توصيه فراموش نکنيد که هر جواني قبل از عقد بايد بداند که تنها 50 درصد خوشبختي در زندگي در گروي انتخاب همسر مناسب است؛ يعني زماني که فردي ازدواج مي کند بايد بداند که 50 درصد ديگر به خودش مربوط است و اين که او هم بايد يک همسر مناسب باشد تا زندگي مشترک موفقي را تجربه کند. پس رمز خوشبختي بعد از ازدواج، اين است که هر فردي تلاش کند براي همسرش، همسري ايده آل باشد. چون اگر فردي به اين نتيجه برسد و براي خوب بودن براي همسرش تلاش کند، خيلي از مشکلات زندگي اش را حل شده، خواهد ديد.
روزها و حتي ماه هاي اول آشنايي به طور طبيعي هيجان دختر و پسر بيشتر است، حرف ها کمي عاشقانه تر و اشتياق براي با هم بودن پر رنگ تر است، اما به مرور زمان و ايجاد صميميت، کمي از آن شور و التهاب روزهاي اول کم مي شود که اين موضوع طبيعي است و نبايد شما را نگران کند. بعد از چند وقت که تصميم مي گيريد به خانه خودتان برويد، خريد جهيزيه از جانب دختر و تهيه مسکن و برنامه ريزي براي برگزاري مراسم ازدواج از جانب پسر، به اندازه زيادي نگراني و دل مشغولي دارد. هر چند که بيشتر اين نگراني ها اشتباه است و در صورت کنترل نشدن، زيبايي دوران عقد را از بين مي برد، اما در هر صورت در اين دوران،کمي هر دوي شما درگير هستيد پس به صبوري بيشتري نياز داريد.
يکي از مسائلي که بايد به آن دقت کنيد، برخورد مناسب با خانواده همسر در دوران عقد است. همسر شما هنوز در منزل پدري اش زندگي مي کند و قوانين مخصوص به آن خانه را بايد رعايت کند. علاوه بر اين موضوع، بيشتر اوقات که شما براي ديدار همسرتان به منزل آن ها مي رويد با خانواده او هم ديدار مي کنيد و زماني که همسرتان هم به خانه شما مي آيد، با خانواده شما ملاقات مي کند. بايد از همين ابتدا به يک قرارداد پايبند باشيد و عمل کنيد تا زندگي مشترک تان را از بند دخالت هاي بيجا نجات دهيد. اين قرارداد اين است که اگر با همسرتان حرف تان شده و بين تان شکرآب است، نبايد بگذاريد فردي از خانواده تان متوجه اين قضيه شود. اين قرارداد تا آخر زندگي تان بايد رعايت شود، اما حالا که هنوز يکديگر را در حضور خانواده ها مي بينيد، مديريت اختلافات 2 نفره تان خيلي مهم است چراکه بگو مگو هاي شما با چند حرف عاشقانه فراموش مي شود اما والدين تان ممکن است احساس منفي نسبت به اين ازدواج و طرف مقابل پيدا کنند. احساسي که در آينده هم در زندگي تان تاثير بگذارد. رعايت احترام اعضاي خانواده همسر و در عين حال تلاش براي ايجاد صميميت، به شما کمک مي کند تا جاي مناسبي در قلب نزديکان همسرتان به عنوان يک عروس يا داماد داشته باشيد.
فرهنگ ما با تمام زيبايي هايي که دارد در برخي موارد ايجاد دردسر و مشکل هم مي کند. آداب و رسومي چون شب چله، خريد هديه در اعياد مختلف و مواردي مانند اين ها در کنار پرس و جوي اطرافيان درباره قيمت خريدهاي انجام شده، تالاري که قرار است در آن جشن ازدواج انجام شود و خلاصه حاشيه هاي ازدواج که کم نيستند، نمي گذارد شما به متن که همان آشنايي بيشتر با خلقيات يکديگر است توجه کنيد. بهتر است از همين اول، پرونده حرف و حديث هاي حاشيه اي را ببنديد و خودتان و زندگي تان را بيمه کنيد. براي رسيدن به اين هدف، با يکديگر قرار بگذاريد که درباره همه چيز با هم صحبت کنيد و بعد از اين که با يکديگر به جمع بندي رسيديد، از نظرات مشترک تان دفاع کنيد.
شما و همسرتان قرار است يک عمر با هم زندگي کنيد. هر کدام تان گذشته اي متفاوت داريد و نحوه تربيت خانوادگي تان هم شبيه به هم نيست. هر قدر هم که در انتخاب دقت کرده باشيد، باز هم بايد تفاوت هاي موجود را بشناسيد، بفهميد و اگر امکان نزديک تر شدن وجود دارد، اقدام کنيد و در غير اين صورت، همديگر را با تفاوت هاي تان بپذيريد. خيلي مهم است که بتوانيد گفت و گو کنيد و در بيان احساس تان صادق باشيد. رودربايستي در اين حوزه به بهانه روزهاي اول آشنايي بزرگ ترين اشتباهي است که مي تواند به نارضايتي هاي تلنبار شده اي تبديل شود که رابطه تان را کدر و تار کند. اصول يک گفت و گوي صحيح که در آن طرفين بتوانند آزادانه نظر و احساس شان را بگويند و مجبور به خود سانسوري نباشند، چيزي است که از همين روزهاي اول بايد رعايت کنيد تا بتوانيد در شرايط بحراني که در هر زندگي ايجاد خواهد شد، با هم به تفاهم برسيد.
چندين اشتباه بد هم در دوران عقد وجود دارد که زوجين جوان به هيچ وجه نبايد به آن ها دچار شوند؛ به طور مثال زوج ها هيچ وقت نبايد همسرشان را با ديگران مقايسه کنند چون هيچ انساني از مقايسه شدن خوشش نميآيد. مقايسه کردن همسر در جمع هاي فاميلي يا دوستانه بسيار بدتر است و آسيب هاي جبران ناپذيري را روي روابط زن و شوهرها مي گذارد. زوج ها بايد يکديگر را محترمانه خطاب کنند تا ديگران هم با احترام با آن ها برخورد کنند. اگر زن و شوهري در جمع هاي فاميلي با کلمات نامناسب همديگر را صدا کنند، مطمئن باشند که بقيه هم همان طور آن ها را صدا خواهند کرد. همچنين زوج ها نبايد حتي در ذهن شان هم نسبت به هم نظر سوء داشته باشند. وقتي مرد يا زني نسبت به همسرش مدام فکرهاي بد کند، روي رفتارش تاثير مي گذارد و در ارتباط با همسرش به مشکل بر خواهد خورد.
به گزارش عصر ايران، هريک از زوجين اگر خواسته اي را با همسرشان در ميان گذاشته اند ولي احساس مي کنند که طرف مقابل از اين مورد ناراحت شده است، سعي کنند از روش گوش کردن فعال به نحو مطلوب بهره ببرند؛ به اين معني که هم همسر خود را درک کنند و هم خواسته خود را به بهترين نحو ممکن با همسرشان در ميان بگذارند. زن و شوهرهاي جوان بايد بدانند که اين روش در آينده زندگي مشترک نيز بسيار به دردشان خواهد خورد. گوش کردن فعال چند مرحله دارد:
1 -درک احساسات: يعني اين که اول از همه، دلايل ناراحتي همسرتان را به خوبي متوجه شويد.
2 -انتقال احساسات: يعني اين که هميشه با همسرتان احساس همدردي کنيد و از هيچ تلاشي براي برگرداندن آرامش به همسر خود دريغ نکنيد.
3 -توجه به علت ناراحتي: به معناي اين که علت دلخوري و ناراحتي همسرتان را درباره مسائل مختلف جويا شويد.
4 - بيان صريح نظرات: شما بايد نظرات و خواسته هاي خودتان را در کمال شفافيت با همسرتان در ميان بگذاريد و درباره آن ها با يکديگر تبادل نظر هم داشته باشيد و نظر يکديگر را جويا شويد.
البته فراموش نکنيد که تمام مراحل مذکور فقط با تمرين و صبر حاصل مي شود ضمن اين که منتظر نباشيد تا فقط فرد مقابل دست به اجراي آنها بزند و خودتان براي انجام آن ها پيش قدم شويد.
خراسان